Rozbalený tovar: Vrátiť alebo si ho nechať?
objednala som rozbalený výrobok, lebo bol o dosť lacnejší. krabica poškodená, s tým som rátala, ale na samotnom výrobku sú odtlačky a je vidno že ho už niekto mal v rukách/používal.
funguje normálne, len neviem či sa toto ešte berie ako "ako nový" stav.
nechali by ste si ho alebo by ste ho vrátili?
ale ako - keď tebe sa nepáči, lebo si chcela funglovku - tak ho vráť, čo iné ...
a ten samotný výrobok je čo konkrétne? lebo záleží ...
@biba_18 kávovar. asi som to mala napisať hneď.
@anonym_autor z nay?
má znaky používania? kupujúci má právo vrátiť tovar do niekoľkých dní, takže neraz sa tovar bežne pár dní používa a až tak sa vráti ako nevyhovujúci naspäť.
Okamžite zabaľ a ešte dnes vráť aj s dovetkom že vyzerá katastrofálne.
@anonym_autor okej ... a tebe vadí čo konrétne? capky sa dajú utrieť. poškrabaný predný panel, to sa ti môže stať aj na funglovke hneď na druhý deň ...
takže je to len na tebe, ako sa s tým vysporiadaš. takže si to kúpila niekde cez nay alebo tak, že rozbalený tovar? no, ak ho niekto vrátil lebo medveď, je pravdepodobné že ho aj vyskúšal. majú tam lehoty do kedy sa dá vrátiť a oni ho skontrolujú a znova dajú do obehu ako nový rozbalený...
ako vravím - len ty musíš na to tak pozrieť, či ti tá zľava nestojí za to si ho nechať, či je to fakt také katastrofálne ako tvrdí tu anonym nado mnou ...
ja v pohode takú rozbalenú teplovzdušnú fritézu používam ... 😒
@anonym_autor Ak bolo písané že len rozbalený, no je vidieť známky používania vrátila by som. Ono to je lacnejšie a človeka to dosť láka ale v konečnom dôsledku kupuješ mačku vo vreci, lebo nemáš info prečo to predchádzajúci kupujúci vrátil a ako sa k tomu správal.
@anonym_autor ohodnoť pomer - stav k cene, píšeš že bol o dosť lacnejší. Stojí ti tá zľava za ten stav ktorý došiel? Ak nie tak vráť.
Predávajú to v zľave presne kvôli tomu že bol rozbalený, použitý a vrátený. Sú to veci ktoré si niekto kúpil, asi aj použil a vrátil.
Btw Aká je tam vlastne záruka? Ako na nový? Či aj toto je zohľadnené v nižšej cene že je bez záruky?
Ak sa predava zlacneny "rozbaleny" tovar, tak predsa pri objednavani pocitam s tym, ze ten clovek ho rozbalil, poskladal, vyskusal, zbalil, a pre nieco vratil. Tak ja neviem, ale kupit nieco o dost lacnejsie lebo viem ze uz je to "recyklovane" a potom sa stazovat na capky... 😁😅
Ale kludne vrat a kup si novy za riadnu cenu, ved jasne, nikto Ti nedrzi a nedrzal noz pod krkom. Ale pri rozbalenom tovare ocakavam urcite chybicky, minimalne toho vyzoru...
Tak si kúp novy v plnej sume. Si sa ulakomila na lacnejší a myslela si si že bude ako úplne nový 🫠
Na alze maju takto zlacnene co uz je pouzite, ze im to vratili po vyskusani. Rozdiel rozbalene a pouzivane. Asi kavovar by mi mevadil, ak bola zlava vyrazna. Ak to bolo par eur ani by som to neobjednavala. Teraz tak hladam chladnicku a takato pouzita je lacnejsia max 50e. To si radsej priplatim.
@anonym_autor ja by skm si ho nechala, ono ak ho uz niekto mal a vyskusal, budu tam capky. Len ja uz by som ho kupovala s takym ocakavanim.
@anonym_autor ohodnoť pomer - stav k cene, píšeš že bol o dosť lacnejší. Stojí ti tá zľava za ten stav ktorý došiel? Ak nie tak vráť.
Predávajú to v zľave presne kvôli tomu že bol rozbalený, použitý a vrátený. Sú to veci ktoré si niekto kúpil, asi aj použil a vrátil.
Btw Aká je tam vlastne záruka? Ako na nový? Či aj toto je zohľadnené v nižšej cene že je bez záruky?
@anonym_c46ef7 ak to kupovala cez nay, má to riadne záruku 2 roky ...
Nerozumiem čo ti vadí. Vedome si kúpila už používaný tovar a teraz sa čuduješ, že bol používaný? Keď ti nevyhovuje môžeš vrátiť a kúpiť nový.
Ak je tovar funkčný, má záruku a bol predávany so slušnou zľavou, nevidím dôvod na vrátenie.V podstate dobrá zľava je väčšinou dôvodom na to, že si človek kúpi rozbaleny tovar
@anonym_autor Keď bol lacnejší, tak je nerozumné ho vrátiť a kupovať nový. Lebo ten nový 5x použiješ a si presne tam, kde s tým používaným, len za vyššiu cenu.
Tým, že niekto pár krát použil kávovar, tak ho nepoškodil. Ty si ho umy a budeš ho mať ako nový. Keď si chcela nový, mala si kúpiť nový, nie zlacnený - určite bolo upozornenie, že je rozbalený alebo používaný. Nay aj Alza to uvádzajú priamo pri výrobku.
Rozbaleny neznamena poskodena krabica, bol vybaleny, ocapkany, zbaleny, vrateny predajcovi.
Pokial funguje, bolo jasne ze bude asi chytany, vsak je kupovany ako rozbaleny.

@anonym_autor vrátiť