icon

Stačí pri reklamácii fotka účtenky?

Dnes o 14:10

účtenky sa mi doma len kopia a po čase už ani neviem, ku čomu ktorá patrí. rozmýšľam, že by som si ich vždy odfotila do mobilu a papier potom vyhodila.
uznajú pri reklamácii aj fotku účtenky alebo treba mať originál?

anonym_70eecd
Dnes o 14:14

@anonym_autor odo mňa zatiaľ všade chceli originál na papieri alebo v apke predajcu

anonym_23ffff
Dnes o 14:49

Zo zákona musí byť na doklade prešne špecifikovaný tovar,takže neobstojí,že nevieš,k čomu to patrí.Keď si to ofotíš do mobilu,tak budeš vedieť,k čomu to patrí?

anonym_d62d56
Dnes o 15:00
@anonym_23ffff

Zo zákona musí byť na doklade prešne špecifikovaný tovar,takže neobstojí,že nevieš,k čomu to patrí.Keď si to ofotíš do mobilu,tak budeš vedieť,k čomu to patrí?

@anonym_23ffff vsak ked ju odfoti do mobilu bude tam nazov tovaru tak bude vediet k comu patri.

anonym_d62d56
Dnes o 15:02

@anonym_autor a to potom na reklamaciu/vratenie tovaru im tam nechas aj ten mobil. Potrebuju mat tu uctenku pri reklamacii alebo ak ma obchod svoju aplikaciu tak v nej napr. V superzoo sa da posielat uctenka len priamo do aplikacie. tak vtedy uznaju aj elektrobicky.

anonym_e122bf
Dnes o 16:19

Potrebuješ dokázať že si si ten tovar kúpila v ich obchode a dátum kedy si kúpila. Takže fotka v mobile stačí.
Ale lepšie ako fotka v mobile čo zase nebudeš mať prehľad medzi stovkami fotiek je použiť aplikáciu na ukladanie bločkov, nasnímaš QR kód a uloží sa ti bloček. Vieš potom aj vyhľadávať medzi položkami napíšeš názov tovaru a nájde ti bloček.
Môžeš skúsiť aplikáciu eBločky
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...

anonym_008262
Dnes o 16:49

Pokial viem tak aj fotka
Aj prefoteny doklad, keďže účtenky blednú
Ved je tam písané co to je za tovar a kde kúpený a za koľko

anonym_23ffff
Dnes o 16:53
@anonym_d62d56

@anonym_23ffff vsak ked ju odfoti do mobilu bude tam nazov tovaru tak bude vediet k comu patri.

@anonym_d62d56 ten názov tovaru vidí aj vtedy,keď to v mobile nebude mať.Veď sa pozri,čo píše:účtenky sa mi doma len kopia a po čase už ani neviem, ku čomu ktorá patrí.