Stačí pri reklamácii fotka účtenky?
účtenky sa mi doma len kopia a po čase už ani neviem, ku čomu ktorá patrí. rozmýšľam, že by som si ich vždy odfotila do mobilu a papier potom vyhodila.
uznajú pri reklamácii aj fotku účtenky alebo treba mať originál?
Zo zákona musí byť na doklade prešne špecifikovaný tovar,takže neobstojí,že nevieš,k čomu to patrí.Keď si to ofotíš do mobilu,tak budeš vedieť,k čomu to patrí?
Zo zákona musí byť na doklade prešne špecifikovaný tovar,takže neobstojí,že nevieš,k čomu to patrí.Keď si to ofotíš do mobilu,tak budeš vedieť,k čomu to patrí?
@anonym_23ffff vsak ked ju odfoti do mobilu bude tam nazov tovaru tak bude vediet k comu patri.
@anonym_autor a to potom na reklamaciu/vratenie tovaru im tam nechas aj ten mobil. Potrebuju mat tu uctenku pri reklamacii alebo ak ma obchod svoju aplikaciu tak v nej napr. V superzoo sa da posielat uctenka len priamo do aplikacie. tak vtedy uznaju aj elektrobicky.
Potrebuješ dokázať že si si ten tovar kúpila v ich obchode a dátum kedy si kúpila. Takže fotka v mobile stačí.
Ale lepšie ako fotka v mobile čo zase nebudeš mať prehľad medzi stovkami fotiek je použiť aplikáciu na ukladanie bločkov, nasnímaš QR kód a uloží sa ti bloček. Vieš potom aj vyhľadávať medzi položkami napíšeš názov tovaru a nájde ti bloček.
Môžeš skúsiť aplikáciu eBločky
https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
Pokial viem tak aj fotka
Aj prefoteny doklad, keďže účtenky blednú
Ved je tam písané co to je za tovar a kde kúpený a za koľko
@anonym_23ffff vsak ked ju odfoti do mobilu bude tam nazov tovaru tak bude vediet k comu patri.
@anonym_d62d56 ten názov tovaru vidí aj vtedy,keď to v mobile nebude mať.Veď sa pozri,čo píše:účtenky sa mi doma len kopia a po čase už ani neviem, ku čomu ktorá patrí.

@anonym_autor odo mňa zatiaľ všade chceli originál na papieri alebo v apke predajcu