icon

Vrátenie platby za reklamáciu. Čo robiť?

7. okt 2026

Ahojte, reklamovali sme cez alzu tovar za vyše 100€ a zároveň nam poslali nový tovar aj vrátili peniaze. Reklamovali by ste u alzy tu platbu, vrátili by ste tie peniaze ? Rozmýšľala som, že by som ich radšej poslala deťom do Afriky; ale neviem čo spraviť.

janinah
•
7. okt 2026

Vratila by som peniaze alze.

anonym_f4349b
•
7. okt 2026

Vrátila samozrejme

moonlight1210
•
7. okt 2026

@anonym_autor slusnost kaze vratit ich. Nie rozmyslat, kam ich dalej pouzijes. A jedno, na aky bohumily ucel.

Pri kontrole uctovnictva na to pridu a mozu ta vyzvat na vratenie. Mozu si to aj odpisat. Zalezi, ako maju nastavne interne postupy.

Ale uprimne - to, ze posles detom do Afriky, z teba nerobi mensieho zlodeja. To akoby si vykradla Zverimex, aby si dala granule do utulku.

anonym_da9293
•
7. okt 2026

Deťom do Afriky. Tak urciteee ich uvidia.
Nebuď smiešna. Peniaze vrát. Buď dobrý a čestný clovek

danica2711
•
7. okt 2026

@anonym_autor samozrejme by som vrátila, do Afriky posielaj vlastné peniaze, nie cudzie, čo ti prišli na účet omylom

muchotrafka298
•
7. okt 2026

Nebud smiesna, je to kradez, vrat im ich. A to co najskor.

anonym_0a7831
•
7. okt 2026

ja by som pockala ci ma vyzvu na vratenie, pre nich je 100eur totaaaaalna kvapka v mori, fakt. keby to bol maly obchodnik, urcite sa ozvem. pri gigantovi ako alza mi ani nehne brvou

anonym_9de2b7
•
7. okt 2026

Detom do Afriky. 🤦🏼‍♀️ Otvor Donia a mozes prispiet akemukolvek dietatu, ktore zije tu, na Slovensku. 🙃 V mojom pripade by som im napisala mail, ze sa stala chyba a tie peniaze by som im vratila. ✌️

7miriam77
•
7. okt 2026

Ako sa poznám, tak by som ich vrátila a to už len z toho dôvodu, nech mam čisté svedomie. Podľa mňa to je ako krádež...aj keď nie tvojou vinou. Ozvi sa im, napis alebo im zavolaj a možno ti ako ďakovné aj niečo podaruju ✌️

patrike
•
7. okt 2026

Neoprávnené (bezdôvodné) obohatenie je majetkový prospech získaný bez právneho dôvodu, z neplatného úkonu, z odpadnutého dôvodu alebo z nepoctivých zdrojov.
V slovenskom práve (podľa Občianskeho zákonníka) platí, že ten, kto sa takto obohatí na úkor iného, je povinný tento prospech vydať tomu, na úkor koho ho získal.

Hlavné druhy bezdôvodného obohatenia

• Plnenie bez právneho dôvodu: Niekto vám pošle peniaze na účet omylom a neexistuje medzi vami zmluva ani iný dlh.

muchotrafka298
•
7. okt 2026

Ja som sa s nimi 3 mesiace dotahovala o vratenie 250 EUR za tovar, ktory mi stornovali a nevratili mi peniaze. Musela som dokazovat, ze ich nemam na ucte. Takze urcite nepridu nato, ze si niekto nechal sumu, co mu nemali poslat.

simca06022011
•
7. okt 2026

pri kontrole kludne mozu zistit, ze ti poslali aj tovar aj penaize a budu to pytat spat. Je fakt, ze v alze je bordel, tak ako vo velkych firmach kde je vela ludi a nikto za nic nezodpoveda. Inak by sa toto nemohlo stat, keby malu dobre procesy. Ja som pred rokmi riesila storno obj ktoru nevedeli mesiac dodat a peniaze mi vracali celu vacsnost :D Nekupujem tam nic.

anonym_f0999e
•
7. okt 2026

Nevrátila, sorry

anonym_b59f82
•
7. okt 2026

To, čo mi nepatrí, vrátim majiteľovi

nykkushka
•
7. okt 2026

Ja žasnem, koľko ludi by si tie peniaze drzo nechalo 🤦🏽‍♀️.
A čo, že je to Alza, mega obchod? Takych treba odrbavat? Keby je to naopak, ze nemaš ty ani tovar ani peniaze tak to tiež tak berieš? Asi nie, pravda. Alebo keď ma niekto viac prenazi, tych mozu ludia okradat, veď si to nevšimnu?

anonym_eef0bf
•
7. okt 2026

kamaratovi pri kupe televizora dali zo skladu iny a drahsi... musel ho doplatit, lebo inak by to bola kradez...

anonym_5abb3c
•
7. okt 2026
@anonym_0a7831

ja by som pockala ci ma vyzvu na vratenie, pre nich je 100eur totaaaaalna kvapka v mori, fakt. keby to bol maly obchodnik, urcite sa ozvem. pri gigantovi ako alza mi ani nehne brvou

@anonym_0a7831 je to neodôvodnené obohatenie sa. Neuvažovala si nad tým, že to môžu dať k úhrade tomu zamestnancovi, ktory urobil chybu?

sisska96
•
Včera o 11:17
@anonym_0a7831

@anonym_0a7831 Ani si nevšimnú