icon

Vstavaná skriňa: Ako riešiť krivé steny?

Dnes o 18:55

Dali sme si robiť vstavanú skriňu na mieru. Riešila som hlavne farbu, rozloženie políc, vešanie, zásuvky a cenu. Steny som brala ako detail, veď keď je to na mieru, tak si s tým firma poradí.
Lenže až pri montáži sa ukázalo, že steny aj podlaha sú krivšie, než sme čakali. Skriňa síce stojí, ale pri strope a jednej bočnej strane vidno nerovnosti, ktoré ma teraz bijú do očí vždy, keď vojdem do izby.
Firma tvrdí, že pri staršom byte je to normálne a že úplne rovné to bez stavebných úprav nebude. Možno majú pravdu, ale spätne ma štve, že som sa na to nepýtala dopredu a neriešila, ako sa takéto veci maskujú.
Nabudúce by som si pred vstavaným nábytkom dala viac pozor na steny, podlahu a všetky tie „detaily“, ktoré na vizualizácii nevidno.
Je podľa vás toto dôvod na reklamáciu, alebo by si s krivými stenami poradil len šikovnejší stolár?

anonym_8d1c93
Dnes o 18:58

Preco tie fugy nevytmelili? Ked sa jedna o par mm, da sa vsetko vyriesit vhodnym tmelom. Neviem ci to su milimetre, ci este viac, ale aj to sa da zamaskovat krycimi listami. Bud vam to spravia stolari alebo si to dorobite sami

bolarazjedna
Dnes o 19:01

Neviem, ale keď ja som objednávala vstavanú skriňu, prišla firma odmerať steny. V oboch bytoch skonštatovali, že ich máme riadne krivé, no poradili sa s tým, rezali stenu nábytku tak, aby to co najviac pasovalo a okom aby to nebolo vidieť.
Ak si zadávala rozmery steny iba ty na diaľku, tak ta to nemôžu. Ak oni zameriavali, tak by som to skúsila reklamovať, no možno povedia, že inak sa to nedalo.

patrike
Dnes o 19:04

Ciastocne ich chyba, ciastocne tvoja, mali ta pri zamerani upozornit a opytat sa, ako dalej. Stare panelaky nemaju prave uhly a vodorovne dlazky ani stropy, v tom maju pravdu. Reklamovat sa to neda.

anonym_0b023d
Dnes o 19:08
@bolarazjedna

Neviem, ale keď ja som objednávala vstavanú skriňu, prišla firma odmerať steny. V oboch bytoch skonštatovali, že ich máme riadne krivé, no poradili sa s tým, rezali stenu nábytku tak, aby to co najviac pasovalo a okom aby to nebolo vidieť.
Ak si zadávala rozmery steny iba ty na diaľku, tak ta to nemôžu. Ak oni zameriavali, tak by som to skúsila reklamovať, no možno povedia, že inak sa to nedalo.

@bolarazjedna Presne tak to bolo aj u nás.Vsetko si meral šéf a monteri prišli montovať skriňu s jasnými inštrukciami o krivosti stien.Nemame žiadne škáry a ani dvere sa pri posune nezadrhavaju

zuzanaete
Dnes o 19:20

Tiez mame krive steny a nejak si s tym poradili. Nieco sa da kompenzovat priamo nastavenim dveri. Ale tam zalezi od dekoru, ci vadi mini nahnutie alebo nie.

biba_18
Dnes o 20:24

absolutne netuším o čom píšeš - naše steny sú krivé, povedali to keď prišli zamerať a že sa to spraví… vôbec si neviem predstaviť čo preboha vidíš na vstavanej skrini že je krivá stena??

abbey1
Dnes o 20:41

@anonym_autor Dávali sme takú skriňu do kúpeľne. Stolár si všetko vymeral, urobil skriňu na mieru a na mieste potom dotiahol detailne všetko, sby skriňa sedela. Ver, že steny rovné neboli.

personality
Dnes o 20:45

To sa hobluje presne na mieru podľa zakrivenia steny. Skúsený montér častokrát len pozrie a presne od oka to spraví. Menej skúsený kúsok zhobluje, urobí si ceruzkou náčrt a opakovane po kúskoch hobluje. Ak niečo pokazia, snažia sa to zakamuflovat, aby zákazník na to neprišiel. Ak sa to skryť nedá, potom monteri dúfajú, že sa zákazník nebude stazovat 😁 ak sa zákazník sťažuje, montér musí častokrát na svoje náklady dať vyrobit daný kus dosky a ist to opraviť vo voľnom case. Môj ex sa tomu venoval 😁

patrike
Dnes o 20:50

Skus to nafotit a vyznacit, co sa ti nepaci.

anonym_f8912b
Dnes o 21:07

Ahoj, nam robili vstavanú skrinu pred nedávnom a tiez mame krivé steny. Pan z firmy si bol zamerať skrinu pred montážnou a sam nam povedal ze mame krivé steny a ze ako to budú riešiť. Ked prišli montovať, vsetko pekne spravili tak, ze vobec nevidno ze by nieco bolo krivé. Asi by som sa na tvojom mieste sťažovala na to😅