icon

Aká je cena vonkajších žalúzií pre dvojokná a širšie okno?

poradena
Včera o 12:09

Ahojte, máte niekto skúsenosť s vonkajšími žalúziami, konkrétny typ pridám do príspevku, aké myslím. Pozerala som napríklad firmu TOP Zaluzie. Chcela by som sa spýtať, ako sa celkovo teraz pohybuje cena za dvojokno, kde sú akože 2 okná pri sebe v štandardnej veľkosti a potom jednookno, také trošku širšie. Ďakujem

Aká je cena vonkajších žalúzií pre dvojokná a širšie okno?
chrobak7
Včera o 12:56

@poradena Na veľkosti veľmi ani nezáleží. Každá žalúzia musí mať kastlík, motor. koľajnice. Samotné lamely nie sú najdrahšou súčasťou systému, či je to 1,5 m2 alebo 2 m2, tak tam je rozdiel pár desiatok €.

Cena jedného systému, dajme tomu na dvojokno, sa pohybuje od 800 do 1200 €.

Dávali sme si minulý dok naceniť vonkajšie žalúzie na jedny terasové dvere. Máme tam urobenú predprípravu, teda je tam kastlík a privedené káble, v sokli sú koľajnice. Ten zvyšok na dvojdvere s rozmermi 230 x 180 cm nám nacenili na 850 €.

Aby som to upresnil, my sme si dávali naceniť žalúzie na 2 okná - jedno menšie a jedno to veľké. Priložil som ti položky z cenovej ponuky, kde vidíš rozmery žalúzií, komponenty a ceny všetkých komponentov. Celková cena za žalúzie na 2 okná by bola cez 1400 €.

A ak ty nemá žiadnu predprípravu, tak si k tomu pripočítaj ešte cenu koľajníc, kastlíka, natiahnutie kábla a montáž prípravy.

chrobak7
Včera o 13:00

@poradena Keď chceš vedieť presnejšie, treba kontaktovať firmu, vyšpecifikovať, čo presne chceš - napr. aký motor, či budú ovládané diaľkovo alebo obyčajným ovládačom na stene, či chceš k tomu veterné čidlo a pod. a oni ti vypočítajú cenovú ponuku. Ale rátaj s tým, že nech to dáš ktorejkoľvek firme urobiť, lacnejšie, ako 1000 € na jedno okno to nebude.