icon

Ako odstrániť zápach z čerstvo vymaľovanej izby?

tomasyno
Včera o 17:57

Dobrý deň. Potrebujem prosím poradiť od odborníka, ktorý by mohol ku mne na sekundu zaskočiť a pozrieť sa na maľovku. Čerstvo vymaľovaná už takmer 4 týždne. Dokončená bola koncom augusta a stále zapácha po novote, až by som povedal kyslom a mierne vlhkom zápachu. Internetové rady a návody nepomáhajú a potrebujem vedieť, ako sa toho zbaviť. Natrel som z hornbachu tónovanú farbu na mieru bez čakania dve vrstvy, lebo tak som zvyknutý robiť s primalexom a všetko v pohode vždy. Vlhkosť v izbe nemám, vetrávam. Hlavne som vetral aj počas tepla. A stále sa drží na malovke hnusný zápach, ktorý koncentruje izbu hlavne počas chladných dní a noci, keď je izba zatvorená. Je to nekonečný proces. Ďakujem za radu a kontakt keď tak.

anonym_d68f42
Včera o 18:16

Moderné tónované farby majú iné zloženie ako klasický Primalex. Ak sa dali dve vrstvy prirýchlo po sebe, tá vrchná v podstate uzamkla vlhkosť v stene a tá spodná začala pod filmom chemicky degradovať a kvasiť (preto ten octový/kyslý zápach, ktorý sa koncentruje pri zatvorenom okne).Internetové rady tu už nepomôžu, zápach netreba vetrať, ale zlikvidovať jeho zdroj v stene. Bude treba zhodnotiť, či stena lokálne nemäkne a či bude stačiť použiť špeciálny izolačný náter, ktorý pach chemicky uzamkne, alebo bude nutné stenu oškriabať a urobiť to nanovo. Tak dúfam, že niekoho zoženieš.

eeffka
Včera o 19:06

Skysla ti farba, oskrabat a natriet nanovo, pockat a tak 2.vrstvu. toto nevyvetras, po malovani vonia nie smrdi.

ivicatolic
Včera o 19:24

@tomasyno veď to je nádherná vôňa...mňam 😁👍

tomasyno
autor
Včera o 19:29

Možno som to pomenoval príliš a zbytočne prehnane. Nesmrdi to, to je jedna vec. Ale vyvádza chemický zápach podobný čerstvo namalovanej stene. Nesmrdi to ani ako pivnica, ani kyslé mlieko, ani ako zatuchlina
..skôr ako vlhká farba na stene. 🙂

eeffka
Včera o 19:31
@tomasyno

Možno som to pomenoval príliš a zbytočne prehnane. Nesmrdi to, to je jedna vec. Ale vyvádza chemický zápach podobný čerstvo namalovanej stene. Nesmrdi to ani ako pivnica, ani kyslé mlieko, ani ako zatuchlina
..skôr ako vlhká farba na stene. 🙂

@tomasyno bodaj by sme prehanali, po 4t nema byt po malovke absolutne pamiatka. Mne uz farba skysla vo vedre tak presne viem o com hovoris.

anonym_06affa
Včera o 19:36

@tomasyno my sme kupili pripravok na vlhko a plesne natreli a veru prestalo to...akoby to vycucalo vlhko

tomasyno
autor
Včera o 19:43

Skôr ma zaujíma jediná vec. Či to preschne niekedy tá uzamknuta vrstva? Alebo to už bude navždy tak. Ako som už písal
Vlhko v izbe nemám, musí sa to len odvetrat celé.

euka210
Včera o 21:27

@tomasyno neexistuje. My sme malovali len 1 stenu a po par dnoch uz nebolo citit.
A postup prace bol dobry?...odmastit, penetrak, 2xfarba s dostatocnym casovym odstupom ako pise?
8h, 4h?

tomasyno
autor
Dnes o 05:32

Dobrý deň . Odparí sa to časom časom alebo je to definitívne?