Ako odstrániť zápach z domu po fajčení?
Dobrý večer. Našli sme dom, ktorý nás celkom zaujal, ale bývalí majitelia v ňom vraj roky fajčili. Už na fotkách je vidieť zažltnuté steny a mám obavu hlavne zo zápachu.
Dá sa toto po vymaľovaní a poriadnom vyčistení úplne odstrániť, alebo to zostane v dome cítiť stále?
Otrepat omietky na podklad, nic ine. Ziadne malovanie. Pozaduj zlavu z ceny vo vyske nakladov na omietky.
@anonym_autor ešte pozor nielen steny, ale aj podlahy ,dvere, všetko čo je z dreva
Veru. Ak su napr vstavane skrine. Alebo nabytok. Podlahy. Aj tam to moze byt "citit".
bol som v takom dome po fajciarovi a je to katastrofa, premalovanie nestacilo. skrine , omietky vsetko sa vyparuje a napachnu z toho aj paplony ked sa nevetra kazdy den.
@anonym_autor My sme kupili byt po fajciarovi. Bol to vnuk pani, od ktorej sme byt kupovali a on si fajcil v izbe, v ktorej spal. Ale byt smrdel viacmenej cely. Ale my sme ho cely vykuchali, skrabali steny, tahali nove stierky. Jedine, co sme nechali su liatinove radiatory, ktore sme len presmirglovali a namalovali nanovo. No a obcas trn byt smrdi. Paradoxne, ked sa dlho vetra cez leto a byt da prehreje, alebo ked sa prilis zahreju radiatory. A to byt mame 8 rokov..
Nekupila by som. Mne stacilo auto po fajciarovi - a to vyluxujes cele ovela jednoduchsie a nie len raz. Nikdy to z toho povodneho materialu tak nevypachne.
Obávam sa, že to by si musela odstrániť všetky omietky, ktoré sú tým napáchnuté a natiahnuť nové.
@marci9
Slovensky vymysel netreba, ale jednaj ze treba.
Izolačný (izolačno-blokovací) náter
Pred samotným maľovaním musíte steny a stropy natrieť špeciálnym izolačným základným náterom (tzv. primer na báze syntetiky, šelaku alebo špeciálnych izolantov, napr. Zinsser Cover Stain/B-I-N
@marci9
Slovensky vymysel netreba, ale jednaj ze treba.
Izolačný (izolačno-blokovací) náter
Pred samotným maľovaním musíte steny a stropy natrieť špeciálnym izolačným základným náterom (tzv. primer na báze syntetiky, šelaku alebo špeciálnych izolantov, napr. Zinsser Cover Stain/B-I-N
@anonym_fa17fe To nepomoze a este to moze sposobit olupovanie dalsich vrstiev. Jedine spravne riesenie je odstranit omietky po nosny mur.
Kúpili sme, je tomu dvadsať rokov a v pohode bývame. Oškrabali sme všetko , lebo zlatý valček všade preražal, dávali sme novú omietku, drevenú podlahu sme vyhodili, lebo bola na figu, zateplili od spodu, položili podlahu, dvere šli niektoré von ale len tie, ktoré boli poškodené ale mám rozmerov nevyhovovali, ostatné sme odstaňovali starý náter a maľovali nanovo, všetko staré dvere ručne vyrezavané z kvalitného masívneho dreva, okná sme dávali plastové, radiátory sme ani nemali, dávali sme ti nové. Ziadne staré haraburdy ani nábytok sme si nenechali, majiteľ vypratali bordel. Teda som extrémne citlivá na cigaretový dym, takze po rekonštrukcii je všetko ok, rekonštrukcia bola tak či tak potrebna
@anonym_fa17fe To nepomoze a este to moze sposobit olupovanie dalsich vrstiev. Jedine spravne riesenie je odstranit omietky po nosny mur.
@patrike
Je obed nechce sa mi rozpisovat nato mame AI nech to vysvetli kedy treba osekavat.
Odstrániť staré maľby/tapety, ak sú nasiaknuté alebo nesúdržné.
Dôkladne umyť steny a stropy od nikotínu a dechtu odmasťovacím čistiacim prostriedkom.
Po vyschnutí urobiť čuchovú kontrolu – ak omietka stále výrazne zapácha, až potom zvažovať jej odstránenie.
Ak je omietka pevná a zápach po čistení výrazne ustúpi, ponechať ju.
Na čistý a suchý podklad dať pachovo-izolačný základný náter a následne novú maľbu.
Kedy by som omietku predsa len osekal
Ak po odstránení maľby a dôkladnom umytí suchá omietka stále výrazne smrdí po cigaretách, najmä ak ide o strop a horné časti stien, potom je možné, že kontaminácia prenikla hlbšie. V takom prípade má odstránenie omietky zmysel.

Obávam sa, že to by si musela odstrániť všetky omietky, ktoré sú tým napáchnuté a natiahnuť nové.