icon

Ako prežiť dva dni bez kanalizácie?

24. sep 2026

Prosím dobrú radu, som dievča z dediny, nemám skúsenosti ako to v bytoch chodí, 2-3 dní nebude u nás fungovať kanalizácia. Ok nebudem prať, kúpať sa a pod, ale čo wc? Som doma s deťmi.

anonym_714f2e
•
24. sep 2026

@anonym_autor stavebna firma ktora robi opravy bezne zabezpecuje nahradne wc ak je to nonstop odstavka ak je to len na cast dna tak hold smola, nejaky nakupak na okoli popripade ochotny susedia

anonym_081de9
•
24. sep 2026

Nemozes na tych par dni odist k niekomu? Lebo vycurat sa da do vedra a vyniest to vyliat do kanala, ale co s velkou potrebou? Ja by som radsej isla do penzionu aj ked to nestoji malo, obzvlast s detmi. Dospely to vyriesi v praci, v nakupaku, ale deti nie. Aj pit vam bude treba, aj sa aspon oplachnut. Dva dni sa da aj riady neumyvat a byt na suchej strave, ale fakt by som radsej odisla

autor
•
24. sep 2026
@anonym_081de9

Nemozes na tych par dni odist k niekomu? Lebo vycurat sa da do vedra a vyniest to vyliat do kanala, ale co s velkou potrebou? Ja by som radsej isla do penzionu aj ked to nestoji malo, obzvlast s detmi. Dospely to vyriesi v praci, v nakupaku, ale deti nie. Aj pit vam bude treba, aj sa aspon oplachnut. Dva dni sa da aj riady neumyvat a byt na suchej strave, ale fakt by som radsej odisla

@anonym_081de9 to ťažko som v 600nedelí, staršie dieťa mám doma lebo niečo chytilo v mš

anonym_081de9
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_081de9 to ťažko som v 600nedelí, staršie dieťa mám doma lebo niečo chytilo v mš

@anonym_autor aparman v penzione, mas tam aj kuchynu aj hygienu dodrzis. ASpartman je v podstate jednoizbovy alebo dvojizbovy vybaveny byt. Preco by ste nemohli ist na dve noci? V sestonedeli by som vobec neuvazovala ako toto doma riesit a hladala kde pojdeme

anonym_a004d8
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor preco tazko? Ved chod k rodicom, svokrovcom.

anonym_22dc99
•
24. sep 2026

Ja osobne by som sa isla na tych par noci ubytovat na hotel aj s detmi.

anonym_254e69
•
24. sep 2026

@anonym_autor Neviem, čo vám idú v paneláku robiť, ale nám pred rokom menili komplet všetky rozvody v stupačke. Keďže máme 12poschodovy panelák, 2 dni sme boli bez vody, plynu a odpadového potrubia - 1 deň demontáž, druhý deň montáž. Bolo nutné, aby som si vzala 2dni dovolenky, lebo cca od 7:00 do 19:00 sme museli sprístupňovať byty kedykoľvek majstri zaklopali a bolo to dosť často. Čiže ja som mohla ísť inde akurat na noc a prípadne v čase núdze cez deň odbehnúť na wc k mame, čo mám 5 minút od bytu. Dcéru som na tie 2 dni presťahovala k mame a odtiaľ chodila do školy.

anonym_95eb46
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor k rodicom, svokrovcom, sestre, apartman, airbnb... Ved je hrozne vela moznosti. A prave preto, ze som v 600nedeli, by som na tie 2-3 dni dvihla zadok zbalila deti a isla.

anonym_081de9
•
24. sep 2026
@anonym_254e69

@anonym_autor Neviem, čo vám idú v paneláku robiť, ale nám pred rokom menili komplet všetky rozvody v stupačke. Keďže máme 12poschodovy panelák, 2 dni sme boli bez vody, plynu a odpadového potrubia - 1 deň demontáž, druhý deň montáž. Bolo nutné, aby som si vzala 2dni dovolenky, lebo cca od 7:00 do 19:00 sme museli sprístupňovať byty kedykoľvek majstri zaklopali a bolo to dosť často. Čiže ja som mohla ísť inde akurat na noc a prípadne v čase núdze cez deň odbehnúť na wc k mame, čo mám 5 minút od bytu. Dcéru som na tie 2 dni presťahovala k mame a odtiaľ chodila do školy.

@anonym_254e69 ale vsak asi su dvaja, mama strazi deti v penzione, otec caka doma kedy majstri zaklopu. Ked skoncia ide sa vyspat za rodinou na penzion

anonym_254e69
•
24. sep 2026
@anonym_081de9

@anonym_254e69 ale vsak asi su dvaja, mama strazi deti v penzione, otec caka doma kedy majstri zaklopu. Ked skoncia ide sa vyspat za rodinou na penzion

@anonym_081de9 Autorka nešpecifikovala, čo majú v paneláku vykonávať majstri a kto bude doma, píše len, že ona je s deťmi doma. Tak som len napísala, ako to prebiehalo u nás pri výmene rozvodov v stupackach Nič viac. Im možno idú meniť len nejaké rozvody odpadu mimo paneláku, môžme len hádať, kým to neobjasní.

patrike
•
24. sep 2026

Vacsina bytovych domov nema len jednu skupinu bytov nad sebou. Dohodnite sa so susedmi z vedlajsich butov na vzajomnom pouziti wc.

autor
•
24. sep 2026
@anonym_081de9

@anonym_081de9 nie sme dvaja, muž pracuje na turnusy. Bol doma dva týždne kým som bola v nemocnici, som ubolené, krátko po pôrode, dieťa horúčkuje, lezie to už aj na mňa.
Susedia tam isto budú bez kanalizácie. Nemám svokru, nemám ani sestru nikdy nemala. Do otcovho domu nemôžem

anonym_081de9
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_081de9 nie sme dvaja, muž pracuje na turnusy. Bol doma dva týždne kým som bola v nemocnici, som ubolené, krátko po pôrode, dieťa horúčkuje, lezie to už aj na mňa.
Susedia tam isto budú bez kanalizácie. Nemám svokru, nemám ani sestru nikdy nemala. Do otcovho domu nemôžem

@anonym_autor prave preto, ze si sama bez muza s novorodencom a choprym dietatom by som sla niekde do penzionu. Kluce od bytu daj susedom. Dvojlozkova izba s kuchynskym kutom vam postaci. Velke dieta sa vyspi s tebou na posteli, novorodenec v kociku

anonym_254e69
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A čo povedal manžel na to, že by si mala zostať 2-3 dni sama, v šestonedelí, už tiež na pokraji choroby a s novorodencom a chorým školkárom, bez možnosti použitia wc, sprchovania, kúpania detí, keďže ste chorí, samozrejme častého umývania rúk, umytia riadu, oplachnutia ovocia a zeleniny, vselicoho na varenie, atď. ...

anonym_719212
•
24. sep 2026

muzi toto neriesia, hodia na zenu sak sa staraj.

anonym_95eb46
•
25. sep 2026
@anonym_719212

muzi toto neriesia, hodia na zenu sak sa staraj.

@anonym_719212 normalni muzi to riesia. Mozno aj tento to riesi, len autorka nie. Vyjadruje sa len k tomu, co pasuje. Svokra, sestra, otec...

Ja by som si dohodla ozaj na tie dva noci apartman, velky lebo deti, normalny, nech mame komfort se vsim vsudy, aj keby to vyslo 50-100 na noc. Ja si myslim ze ked manzel normalne pracuje a na turnusy, ona ma MD + pridavky, tak v tejto unikatnej zivotnej situacii ak nema kde ist, jednoducho to stoji za keby aj 200 eur.
Nas taketo cakalo, mali robit presne ked som sa mala vratit z porodnice. Jasne sme sa s manzelom dohodli ze ak mam prist z porodnice s dietatom a vonku bude toitoika, tak ani nejdem domov a riesime alternativy.
Takze autorka nestavaj si hlavu a prestan hladat preco nie a ako nie, normalne sa rozhodni pre normalne stravenie tych 2-3 dni niekde a bude aj Tebe aj detom urcite lepsie. A neverim, ze nemas jedinu kamosku, kolegynu v Tvojom okoli, alebo ze Tvoj chlap, ak aj sa tvari ze sa ho to netyka, ze nema jedineho dobreho kamarata.... Ze by ste niekoho poprosili pomoct pobrat tasky a nalozit a odviezt Ta aj s deckami na normalne miesto, ze sa nemusis natahovat sama.

simca06022011
•
25. sep 2026

No neviem, nam menili stupacky a vsetko, v bytoch a nic taketo sme nezazili, vzdy v tom "stlpci" kde bola stupacka sa odstavilo, vymenili zapojili a takto isli po jednotlivych stplcoch, Odpojeni uplne sme boli iba ten den co nasu cast robili. Ale teda mzno vam robia nieco ine... popravde, v s detmi a babatkom.... zistila by som si ako presne to bude prebiehat, nas informovala domovnicka o vsetkom, a ak by hrozilo vypnutie, isla by som asi do hotela. ANi vodu nepustis vtedy, cize umyt ruky atd. vodu na varenie a kadeco nacapujes do nadob, nie je problem, aj navarit vies dopredu, ale nejak na to pripraveni byt musite