icon

Ako sa zbaviť zatuchnutého pachu z chladničky?

31. aug 2026

pred dovolenkou sme ju vypratali, po navrate som ju celu umyla, police, zasuvky, tesnenia, vsetko. aj tak z nej stale ide taky zatuchnuty pach a neviem uz odkial.

moze to byt niekde v odtoku alebo vzadu pri chladnicke? co este skontrolovat, ked vo vnutri uz nic nie je?

vikusjk
31. aug 2026

@anonym_autor a nechali ste ju pred dovolenkou otvorenu, aby sa vetrala? Ja ked na zimu na chalupe vypracem velku chladniku a vypinam ju zelektriny, vyutieram ju octovou vodou, nechavam dnu na tanieriku vysypanu mletu kavu a vzdy ju necham pootvorenu, aby sa vetrala. Potom ju pred pouzitim zase utriem octovou vodou. Uz si ju zapla, chladi a stale smrdi?

anonym_2cf043
31. aug 2026

ak bola vypnuta, mali ste ju nechat otvorenu. Viackrat umyt, nastriekat savom, umyt octom, citronom,... kym sa to nestrati.

bert22
31. aug 2026

Umyt octom a dat take pohlcovace pachov do chladnicky.

autor
31. aug 2026
@vikusjk

@anonym_autor a nechali ste ju pred dovolenkou otvorenu, aby sa vetrala? Ja ked na zimu na chalupe vypracem velku chladniku a vypinam ju zelektriny, vyutieram ju octovou vodou, nechavam dnu na tanieriku vysypanu mletu kavu a vzdy ju necham pootvorenu, aby sa vetrala. Potom ju pred pouzitim zase utriem octovou vodou. Uz si ju zapla, chladi a stale smrdi?

@vikusjk Bola normalne zapnuta, len teda prazdna, okrem trvanlivych potravin.

aalt
31. aug 2026

Ved pozri odtok kondenzu. Byva z vnutra viditelny, mozes don skusit naliat trochu vody, ci nie je niecim upchaty. A na druhej strane, zozadu chladnicky, ma nadobku kam vyteka, tak pozri, ci to nie je tam. Znamym tam vytieklo a smrdelo rozbite vajicko.

vikusjk
31. aug 2026
@anonym_autor

@vikusjk Bola normalne zapnuta, len teda prazdna, okrem trvanlivych potravin.

@anonym_autor fiha, tak to potom by nemala pachnut. Skus tu kavu, mne to celkom pekne pohlcuje pachy. Normalne do nejakej misky nasyp mletu kavu a nechaj den-dva v chladnicke

annel19
31. aug 2026

Sódu bikarbónu do misky,pohltí pach
V DM som kúpila ešte raky čistič na chladničku v spreji

bielasovicka
31. aug 2026

Ja dávam mletú kávu do misky. Raz som nevedela prísť nato co mi tam smrdí, ňuchala som všade ako taký stopovaci pes, a nakoniec to bola kocka drozdia🙈, ale strašne to smrdelo. 😄