Ako sa zbaviť zatuchnutého pachu z chladničky?
pred dovolenkou sme ju vypratali, po navrate som ju celu umyla, police, zasuvky, tesnenia, vsetko. aj tak z nej stale ide taky zatuchnuty pach a neviem uz odkial.
moze to byt niekde v odtoku alebo vzadu pri chladnicke? co este skontrolovat, ked vo vnutri uz nic nie je?
ak bola vypnuta, mali ste ju nechat otvorenu. Viackrat umyt, nastriekat savom, umyt octom, citronom,... kym sa to nestrati.
@anonym_autor a nechali ste ju pred dovolenkou otvorenu, aby sa vetrala? Ja ked na zimu na chalupe vypracem velku chladniku a vypinam ju zelektriny, vyutieram ju octovou vodou, nechavam dnu na tanieriku vysypanu mletu kavu a vzdy ju necham pootvorenu, aby sa vetrala. Potom ju pred pouzitim zase utriem octovou vodou. Uz si ju zapla, chladi a stale smrdi?
@vikusjk Bola normalne zapnuta, len teda prazdna, okrem trvanlivych potravin.
Ved pozri odtok kondenzu. Byva z vnutra viditelny, mozes don skusit naliat trochu vody, ci nie je niecim upchaty. A na druhej strane, zozadu chladnicky, ma nadobku kam vyteka, tak pozri, ci to nie je tam. Znamym tam vytieklo a smrdelo rozbite vajicko.
Sódu bikarbónu do misky,pohltí pach
V DM som kúpila ešte raky čistič na chladničku v spreji
Ja dávam mletú kávu do misky. Raz som nevedela prísť nato co mi tam smrdí, ňuchala som všade ako taký stopovaci pes, a nakoniec to bola kocka drozdia🙈, ale strašne to smrdelo. 😄

@anonym_autor a nechali ste ju pred dovolenkou otvorenu, aby sa vetrala? Ja ked na zimu na chalupe vypracem velku chladniku a vypinam ju zelektriny, vyutieram ju octovou vodou, nechavam dnu na tanieriku vysypanu mletu kavu a vzdy ju necham pootvorenu, aby sa vetrala. Potom ju pred pouzitim zase utriem octovou vodou. Uz si ju zapla, chladi a stale smrdi?