Ako zabrániť zatuchnutiu obliečok v skrini?
vždy ich odkladám čisté a suché, ale keď ich po čase vytiahnem zo skrine, majú taký divný zatuchnutý pach. pritom oblečenie vedľa je úplne v pohode
neviete čo s tým? skladujete obliečky nejako inak?
Mala som to s uterakmi .
Vsetky som ich oprala na 90tke a nechala dobre vysusit .
Odvtedy je pokoj - na susiaku su odvtedy stale 3 dni.
A zabudla som - postelne pradlo je na polovicu zlozene na susiaku.asi 1 dni ho opacne zlozim .
@anonym_autor Sušila si na slnku? Niektoré pracie prachy/aviváže sa na slnku zgrcnú. A potom to smrdí jak pivnica/povala u starej mamy.
prisin moze byt vela- zly ciastiaci prostriedok, vlhkost v skryni, nedobre vysusenie .. ak si si ista ze su dokonale suche a skryna nieje stara ci zatuchnuta - mzes ich skladovat v uzatvorenych boxoch s vonavym papierikom dnu .. mnohym tiez pomohlo pouzit dettol na nicenie bakterii do prania
@anonym_autor v skrini moze byt vlhka mikroklima. Moze tam zle cirklulovat vzduch. Uplne staci vlhkejsi kut v skrini.
Daj tam par sackov s granulkami na vlhkost. Kludne aj tie, co byvaju pri topankach alebo pri inych predmetoch.
Ale daju sa aj kupit odvlhcovacie sacky (princip maju ten isty, ako tie od topanok, len krajsie vyzeraju 🙂 ). Dokonca s farebnym indikatorom, ze su uz nasate vlhkostou a treba ich dat vysusit (na radiator/slnko).
Ak chces, tak prihod do skrine k pradlu aj sacky s vonavymi bylinkami (nie umele vone, ale pravé bylinky).
Najlepsie nie priamo medzi pradlo, len vedla bokom, nech ti nahodne neurobia na pradle flaky.
Alebo hrubsie vatove tamponiky s par kvapkami esencialneho oleja. Tiez nie priamo medzi pradlo, ale bokom, kvoli nahodnym flakom.
Niektore prasky/gely/avivaze/pracie vonave oleje, ked “postoja” (pradlo je dlhsie odlozene), zreaguju a zacnu zapachat. Niektore dokonca pofarbia dlhsie odlozene biele pradlo zltymi flakmi.
Hlavne avivaz obali vlakna a akoby ich uzamkne. Takze potom sa moze vlhkost drzat vnutri, ak to nedas poriadne vysusit.
Taketo “sezonne pradlo” (co vzdy aj mesiac-dva (aj dlhsie) caka v skrini na dalsie pouzitie) najlepsie oprat iba s praskom s neutralnou vonou a vyhnut sa avivazam.
@anonym_autor Sušila si na slnku? Niektoré pracie prachy/aviváže sa na slnku zgrcnú. A potom to smrdí jak pivnica/povala u starej mamy.
@anonym_a19724 Teraz keď sa dá, suším na slnku.
@anonym_autor Znie to asi divne, že slnko je vinník, ale u mňa bolo. Možno by stálo za pokus nechať niečo vysušiť dnu a niečo von a uvidíš.
@anonym_autor ja tiez susim na slnku, nikdy mi nic nezatuchlo v skrini. Ja by som si dala do skrine vonave mydielka ak by som mala tento problem.

Moje su v poriadku. Neboli zle vysušené?