icon

Ako vyčistiť zatuchnutú práčku?

eli43
21. sep 2026

Ako vyčistiť zatuchnutu práčku? Umývala som nádobku na prací prášok a nerozobrala som ju úplne dokonale, dala prat a odvtedy sa neviem zbaviť zápachu. Skúšala som 2 čistiace prostriedky z drogérie, dávala som ich na 95 stupňov, vyčistila poriadne násobku, dala ocot, dala Savo a stále...

anonym_1b1f5b
21. sep 2026

@eli43 2l octu a pustiť práčku na 90stupnov

moninah
21. sep 2026

@eli43 ja som mala nakoniec zatuchnuty ten "tunel" medzi nadobkou na prasok a vnutrom pracky. Vycistila som to kefou na umyvanie novorodeneckych flias. A potom ten ocot a 90ka, ako radili vyssie.

anonym_b16b9c
21. sep 2026

zatuchlina moze ist aj z odtokovej hadice najma ak pouzivas gely zvykne sa zaniest, my ju po par rokoch vzdy menime prave ktoli tomuto

petrapetruska88
21. sep 2026

ocot sa nema používat lebo zničí tesnenia v práčke lepšia je kyselina citronová ked už!

anonym_9614ec
21. sep 2026
@petrapetruska88

ocot sa nema používat lebo zničí tesnenia v práčke lepšia je kyselina citronová ked už!

@petrapetruska88 pri starej práčke som použivala ocot 13 rokov a nič jej nebolo

anonym_321770
21. sep 2026

@eli43 My sme akurat cistili aj zasobnik a jeho okolie a aj dole, co je taky otvor, je tam taky filter alebo co, tak aj to a potom som dala.pripravok do bubna a na najvyssiu teplotu som ju pustila. Vyzera, ze uz je to ok... Prosot vsetko treba.

anonym_4b78cf
21. sep 2026

Prestala som používať aviváž aj tekutý prací gél..
Dávam len priamo do budna prací prášok a odvtedy nemám problém..
Poradil mi to opravár práčiek že tie gély a parfémy tú práčku zatuchnú.
A práčku čistím len tými sáčikmi na práčku..

anastazia5
21. sep 2026
@anonym_4b78cf

Prestala som používať aviváž aj tekutý prací gél..
Dávam len priamo do budna prací prášok a odvtedy nemám problém..
Poradil mi to opravár práčiek že tie gély a parfémy tú práčku zatuchnú.
A práčku čistím len tými sáčikmi na práčku..

@anonym_4b78cf Ahoj, aké sáčky na čistenie máš na mysli? Ešte som o tom nepočula. Vieš poslať obrázok / foto ?

anonym_4b78cf
21. sep 2026
@anastazia5

@anonym_4b78cf Ahoj, aké sáčky na čistenie máš na mysli? Ešte som o tom nepočula. Vieš poslať obrázok / foto ?

@anastazia5 ahoj, takéto, vyrába to Tatrachema, kupujem ich v Jednote, ale majú aj dogérie

anastazia5
21. sep 2026
@anonym_4b78cf

@anastazia5 ahoj, takéto, vyrába to Tatrachema, kupujem ich v Jednote, ale majú aj dogérie

@anonym_4b78cf Ďakujem .... len nasypeš do bubna 1 sáčok a dáš na 90 stupňov prať ?

anonym_4b78cf
21. sep 2026
@anastazia5

@anonym_4b78cf Ďakujem .... len nasypeš do bubna 1 sáčok a dáš na 90 stupňov prať ?

@anastazia5 v návode je 60 st aj tak robím..

petrapetruska88
Včera o 18:08
@anonym_9614ec

@petrapetruska88 pri starej práčke som použivala ocot 13 rokov a nič jej nebolo

@anonym_9614ec mne technik pri kontrole práčky hovoril že ocot ničí gumene tesnenia v práčke aby som ho nepoužívala