Prečo uteráky po čase začnú zatuchnuto páchnuť?
Niektore uteraky mi po par pouzitiach zacnu zatuchnuto smrdiet. Skusala som ich prat na vyssej teplote, davat menej avivaze aj ich poriadne vysusit, ale zapach sa vzdy vrati.
Co este mozem skusit? Inak su uplne v poriadku a nechcem ich vyhadzovat.
Bez aviváže, max prach/gél a nejakú dezinfekciu a nikdy neprať na nižšej teplote než 60st.
@anonym_autor Nesusis ich dnu v byte/dome? Obcas sa to stane ked ich navesam vela a susim dnu. Sice uschnu, ale zle.
@anonym_autor prečistiť práčku calgonom, octom, kde ich sušíš? v sušiarni?nenasajú pach tam? ja suším iba pri otvorenom okne...periem s bielym octom, aviváž nedávam, skúš dať predpierku alebo na konci extra pláchanie..
Avivaz sa nema davat...som myslela, ze to uz nikto nepouziva.
Ak su tmavej farby a dlho schnu, tak mozu lahko zatuchnut a ten pach uz nikdy von nedas.
Miesto aviváže pridaj k prášku perkarbonat,al.sodu,al.sol.
Ak su tmavej farby a dlho schnu, tak mozu lahko zatuchnut a ten pach uz nikdy von nedas.
@simsalabim ??? Ked je uterak tmavy, tak dlhsie schne? To co za blbost? Logika umrela?😵💫
@anonym_autor Nesusis ich dnu v byte/dome? Obcas sa to stane ked ich navesam vela a susim dnu. Sice uschnu, ale zle.
@beata_k Suším iba dnu, vonku ich nedávam.
Ja dávam do každého prania ocot. Nie je cítiť na prádle.
Zahodit avivaz. Kup perkarbonat sodny (dostanes napr v dm) a nechaj ich v tom namocene, potom oper iba s praskom bez avivaze. mozno to budes musiet viackrat zopakovat, aby si sa zbavila nanosu avivaze na vlaknach a mozno sa ho nezbavis vobec. Ak chces makke uteraky, pouzivaj miesto avivaze za lyzicu octu alebo susicku.
@simsalabim ??? Ked je uterak tmavy, tak dlhsie schne? To co za blbost? Logika umrela?😵💫
@anonym_332f4b Citat s porozumenin. Nenapisala, ze tmave uteraky dlhsie schnu, ale ze ak tmave uteraky dlhsie schnu (napr. kvoli pocasiu). Rovnako aj blede schnu niekedy dlhsie, niekedy kratsie.
Mne sa to nikdy nedstalo ani s avivazou ani bez. Podla mna mozno problem bude v uskladneni.
@anonym_autor prat ma vyssich teplotach. Ja blede 90 tka a tmave 60. Casto tu citam ako niekto perie na 30 to som ja v zivote nezapla a este kratke programy
Ked sa nerozprestru a su vlhke. Treba ich lepsie vysusit, aby sa to malo kam odparit dobre.
Na uteraky sa avivaz nema davat!
Periem min.na 40,ale len tmave
Modre ,zelene,blede...csetky na 60
A v prasku,nie gel.
Miesto avivaze. 1:1 ocot s vodou
Nikdy nepachnu
Pripájam sa k používaniu octu miesto aviváže zmäkčí uteráky a má výborné účinky pri odstraňovaní zápachu...
Avivaz pouzivam cely zivot a nemam problem s uterakmi. Su vonave a makke, od kedy davam do susicky, tak este viac. Periem ich na 60 stupnov a v lete susim vonku namiesto susicky.
Nezasmradol mi nikdy žiadny uterák a periem niekedy na 40 st, inokedy na 60 st, aj aviváž dávam na striedačku s dezinfekciou. Ani nič biele, ale tmavé áno a vždy z dlhého sušenia. Odkedy používam odvlhčovač, čo mi fučí na prádlo a za pár hodín je prádlo suché, nezatuchlo mi nič. Iba počas leta suším na balkóne, alebo keď je veterno .
@anonym_autor kup si fľašu dezinfekcie v DM, namoč do nej všetky uteráky na pol dňa, vyper na 60 alebo 90 ak sa dá a malo by to byť ok. Prestaň používať aviváž.
pachnut zacnu preto, lebo sa v nich hromadia zvysky koze, ktore zivia bakterie. Mne na pachnuce uteraky, ale aj tricka a pod pomaha Namo - kupis s Teta drogerii - na par hodin, najlepsie na noc nechas mocit v kybli, potom vyzmykas, preplachnes este v cistej vode a hodis normalne prat do pracky. Overene.
ani mne sa to ešte nikdy nestalo.A tiež dávam aviváž aj parfum do prania kedy ako aj na uteráky a sušim velakrat normálne vnutri na sušiaku.Ja som dlho nemala ani sušičku a aj teraz ju použivam minimalne len ak niečo velke potrebujem rýchlejšie vysušiť.Inak všetko klasika na šnúre doma a nikdy nič nesmrdi aj staršie aj novšie uteráky ako aj ženy hore píšu
Davam prasok+sanytop dezinfekciu do prania+avivaz a vonaju a perem vse na 60ke

Nedávať žiadnu aviváž.