Ako vyriešiť nerovnomerné maľovanie pod stropom?
Skúsenejšie prosím poraďte mi.Pustila som sa do maľovania, ale nedomyslela som vrch pod stropom.
Na niektorých miestach som 5 cm na niektorých 1cm.Chcela som ísť až pod strop, ale keď som zistila aké to je ťažké dorábať to malým štetcom a je vidieť, že to nie je rovnomerne a ešte som zaspinila aj strop sivou, tak som od toho upustila.Co teraz?
Rozmýšľala som natiahnuť pod strop centimetrovu pasku a ešte jednu centimetrovu pod to.a potom tu prvu pod stropom stiahnuť a dať tam bielu farbu a spraviť pod stropom cm, alebo viac biely pásik.
Ale bude to prácne, ale aspoň nebude vidieť ako nedokonalé bude maľovanie sivou pod stropom.
Pásky mám rôznej šírky 1 cm, 3, 5 cm.Len to sa zase bojím či mi tu sivú farbu čo som prešla až pod strop prekryje biela🫣a či nebude treba viac náterov atď.To, že som mala hneď nalepiť pasku pod strop viem, ale už je neskoro.Uz potrebujem len nejako pokračovať a psychicky sa nezrútit.Napadlo vás ešte iné riešenie?
@anonym_autor ano, inofarebna (ako biela) stena sa nefarbi az po kut strop-stena, ale aspon 1cm nizsie, inak sa zvyrazni nerovnost [vymalovania] tej kutovej linie.
Teraz uz zalep farebnu stenu cca 1cm od stropu, 2x premaluj bielou stropovy kut, potom pasku opatrne (pomaly a v ostrom uhle) odlep. Potom zalep paskou stenu 1cm od stropu a domaluj stenu.
@madeincssr ja som od nervov nespala a nerozumiem čo píšeš🤣🤣🤣takže nalepiť centimetrovu a ešte pod to ďalšiu centimetrovu?
Prvú pod stropom odlepiť a namaľovať bielo?
@anonym_autor ano, inofarebna (ako biela) stena sa nefarbi az po kut strop-stena, ale aspon 1cm nizsie, inak sa zvyrazni nerovnost [vymalovania] tej kutovej linie.
Teraz uz zalep farebnu stenu cca 1cm od stropu, 2x premaluj bielou stropovy kut, potom pasku opatrne (pomaly a v ostrom uhle) odlep. Potom zalep paskou stenu 1cm od stropu a domaluj stenu.
@madeincssr mám to takto🤮
Prvú stenu som sa snažil ísť po okraj, druhu som už robila tak, že niečo musím vymyslieť s tými páskami nech to nie je prácne a bude to ešte pracnejsie👍
@madeincssr ja som od nervov nespala a nerozumiem čo píšeš🤣🤣🤣takže nalepiť centimetrovu a ešte pod to ďalšiu centimetrovu?
@anonym_autor no najprv podstatu: farebna stena sa nemaluje az po kut so stropom, ale aspon 1cm ponize stropu. Cize posledny 1cm farebnej steny uz sa nechava biely (ako strop).
Mozno skuseny maliar to vie malym stetcom trafit presne ako rovnu ciaru, ale ja radsej akekolvek okraje, ktore natieram, malujem, valcekujem... najprv precizne zalepim maskovacou papierovou maliarskou paskou a malujem/valcekujem po nu.
Cize ci budes 2x zalepovat, alebo bez zalepenia steny opatrne obielis kut strop-stena zas na bielo a az po dobrom vyschnuti bielej si tu obielenu stenu 1cm pod stropom zalepis 1cm paskou a domalujes farebnu stenu, je uz na tebe.
@anonym_autor mala si si dat tu robotu a na roh medzi stenou a stripom nalepit maskovacu pasku a potom stetcom natriet vrchnych cca 10 cm, zvysok by si domalovala valcekom. Teraz ti neostane nic ine ako ponatierat flaky na strope, nechat do poriadne vyschnut, nalepit pasku a natriet vrch steny stetcom. Dobry vysledok je o priprave a preciznosti, ked si leniva robit pripravy a nie si precizna len si pridavas dalsiu robotu. Rovnako sa oplati olepit vypinace, zasuvky, tarublen, okenne ramy, pretoze ked skoncis len pasku strhnes a mozes utriet, netreba nic drhnut. Ked si dokladne pozakryvas podlahy a nalepis igelit na okna a dvere, tiez s tym sice zabijes cas, ale nestravis 3x tolko casu upratovanim.
@anonym_autor mala si si dat tu robotu a na roh medzi stenou a stripom nalepit maskovacu pasku a potom stetcom natriet vrchnych cca 10 cm, zvysok by si domalovala valcekom. Teraz ti neostane nic ine ako ponatierat flaky na strope, nechat do poriadne vyschnut, nalepit pasku a natriet vrch steny stetcom. Dobry vysledok je o priprave a preciznosti, ked si leniva robit pripravy a nie si precizna len si pridavas dalsiu robotu. Rovnako sa oplati olepit vypinace, zasuvky, tarublen, okenne ramy, pretoze ked skoncis len pasku strhnes a mozes utriet, netreba nic drhnut. Ked si dokladne pozakryvas podlahy a nalepis igelit na okna a dvere, tiez s tym sice zabijes cas, ale nestravis 3x tolko casu upratovanim.
@madeincssr
@anonym_d1e6ea už rozumiem.Oststne som si olepila dvere, vypínače, dole igelit len som si myslela, že pod stropom nebude s tým toľko roboty a spravím to rovno.Dakujem😉
Preboha, ved to nie je jadrova fyzika ani operacia mozgu 😀. To fakt toto nevies vyriesit a nespis kvoli tomu?? 😅 Ja som tiez zena a sama som si tiez malovala a tiez farebne steny, pod strop na vrch steny som po celom obvode nalepila jednu pasku (nepochopila som vobec tie tvoje 2 pasky 😀) a tak malovala. Najprv som namalovala strop a potiahla bielu farbu aj par cm na stenu, potom som nalepila pasku a malovala farebnou steny.