icon

Máte doma hasiaci sprej alebo prístroj?

5. júl 2026

Prosím vás, máte doma niečo na hasenie, keby sa v kuchyni alebo pri spotrebiči niečo chytilo?
Dnes som pri varení rozmýšľala, že keby mi začal horieť olej na panvici alebo niečo pri zásuvke, asi by som v prvom momente len spanikárila. Jasné, človek vie, že voda na olej nepatrí, ale jedna vec je vedieť to teoreticky a druhá mať doma reálne niečo poruke.
Pozerala som hasiace spreje a malé hasiace prístroje do domácnosti. Sprej vyzerá jednoduchšie. Len neviem, či to nie je vec, ktorú si kúpim, odložím niekam do skrinky a o pár rokov zistím, že je po záruke. Máte doma niečo také? Pre istotu?

viktoriaandrascik
5. júl 2026

máme hasiacu deku, zatiaľ ju chvalabohu nebolo treba

amelie2017
5. júl 2026

Doma nie, ale na chodbe hned za dverami ano.

anonym_05194d
5. júl 2026

@anonym_autor máme na chodbe v bytovom komplexe. Keby som bývala v dome, určite mám hasiaci prístroj.

anonym_55e165
5. júl 2026

@anonym_autor ano mame dva. Jeden v záhradnom domčeku, druhy v dome v garáži. Práškové

minenkaa
5. júl 2026

A obyčajnú deku nemáš ? Hasiaca deja je podľa mňa lepšie riešenie

sara07
5. júl 2026

mám hasiaci sprej v kuchyni tak že ho viem hned použit
hasiaci pristroj je na chodbe pár metrov mimo bytu

anonym_0e6ea8
5. júl 2026

@anonym_autor horieť olej na panvici? To čo by si musela robiť? Veď olej sa vznieti tak pri cca 350 stupňoch
Fyzika v škole asi obľúbený predmet nebol, že?

chrobak7
5. júl 2026

@anonym_autor V rodinnom dome mám hasiaci prístroj 2 kg jeden pri vchodových dverách, a jeden v garáži. Okrem toho mám hlásiče požiaru napojené na centrálny alarm - jedno čidlo v kuchyni, jedno na povale a jedno v garáži. Malé hasiace prístroje 1 kg mám v každom aute.

hiro
5. júl 2026

Inak málokto vie koľko sa dá hasiť s akým veľkým, tie 1-2kg vydržia pri rozumnom striekaní na 6 až 12 sekund. Môžu zahasiť ale keď to hneď začne horieť znovu tak boli zbytočné. Treba väčšie, tak 8kg... + pravidelná kontrola tlaku nech sa dajú použiť.

veselo_neveselo
5. júl 2026
@anonym_0e6ea8

@anonym_autor horieť olej na panvici? To čo by si musela robiť? Veď olej sa vznieti tak pri cca 350 stupňoch

@anonym_0e6ea8 ale ano, predstav si, aj doma ti moze chytit olej.

@anonym_autor
Ak sa ti vznieti olej, hasi sa prikrytim kovovou pokrievkou, alebo plechom. Nikdy neniest horiacu panvicu inam, lebo to vylejes a pruser. Alebo teda dekou, len ju musis mat poruke.

tilly
5. júl 2026
@viktoriaandrascik

máme hasiacu deku, zatiaľ ju chvalabohu nebolo treba

@viktoriaandrascik vieš poradiť akú? Pozerala som ich, ale nevyznám sa. Dik

tilly
5. júl 2026

Aj v dome aj v autách, ale neviem, či by som to vedela použiť, preto uvažujem nad tou hasiacou dekou

beata_k
5. júl 2026

@anonym_autor Ano, mam. Deku aj mensi hasicak. A hlavne...viem kde ich mam.

viktoriaandrascik
6. júl 2026
@tilly

@viktoriaandrascik vieš poradiť akú? Pozerala som ich, ale nevyznám sa. Dik

@tilly ja sa tiež nejak nevyznám, ale pracujem HO a na BOZP sme to riešili tak pán nám odporučil aj som kúpila túto https://eshop.hastex.sk/produkt/hasiaca-deka-38...

tilly
6. júl 2026
@viktoriaandrascik

@tilly ja sa tiež nejak nevyznám, ale pracujem HO a na BOZP sme to riešili tak pán nám odporučil aj som kúpila túto https://eshop.hastex.sk/produkt/hasiaca-deka-38...

michaela329
6. júl 2026

Máme v garáži, keď sa mi chytil olej v panvici, hasila som vechťom a letela s tým vonku na dvor 😄 A za tých vyše 25 rokov, čo sa realizujem v kuchyni, sa mi to stalo len raz.

anonym_f684e7
6. júl 2026

Ano, hasiaci pristroj 2ks aj hasiacu deku pri sporaku

natalka13
6. júl 2026

Mame hasiacu bombu v kotolni.
Ci pomoze netusim.
Has.pristoje tie do aut su uplne na nic. A predsa sa predavaju, tak neviem kolko pomoze ta bomba.
+samozrejme hlasic aj v garazi.

natalka13
6. júl 2026
@anonym_0e6ea8

@anonym_0e6ea8 horiet zacne aj maslo na sporaku.