Máte doma hasiaci sprej alebo prístroj?
Prosím vás, máte doma niečo na hasenie, keby sa v kuchyni alebo pri spotrebiči niečo chytilo?
Dnes som pri varení rozmýšľala, že keby mi začal horieť olej na panvici alebo niečo pri zásuvke, asi by som v prvom momente len spanikárila. Jasné, človek vie, že voda na olej nepatrí, ale jedna vec je vedieť to teoreticky a druhá mať doma reálne niečo poruke.
Pozerala som hasiace spreje a malé hasiace prístroje do domácnosti. Sprej vyzerá jednoduchšie. Len neviem, či to nie je vec, ktorú si kúpim, odložím niekam do skrinky a o pár rokov zistím, že je po záruke. Máte doma niečo také? Pre istotu?
@anonym_autor máme na chodbe v bytovom komplexe. Keby som bývala v dome, určite mám hasiaci prístroj.
@anonym_autor ano mame dva. Jeden v záhradnom domčeku, druhy v dome v garáži. Práškové
mám hasiaci sprej v kuchyni tak že ho viem hned použit
hasiaci pristroj je na chodbe pár metrov mimo bytu
@anonym_autor horieť olej na panvici? To čo by si musela robiť? Veď olej sa vznieti tak pri cca 350 stupňoch
Fyzika v škole asi obľúbený predmet nebol, že?
@anonym_autor V rodinnom dome mám hasiaci prístroj 2 kg jeden pri vchodových dverách, a jeden v garáži. Okrem toho mám hlásiče požiaru napojené na centrálny alarm - jedno čidlo v kuchyni, jedno na povale a jedno v garáži. Malé hasiace prístroje 1 kg mám v každom aute.
Inak málokto vie koľko sa dá hasiť s akým veľkým, tie 1-2kg vydržia pri rozumnom striekaní na 6 až 12 sekund. Môžu zahasiť ale keď to hneď začne horieť znovu tak boli zbytočné. Treba väčšie, tak 8kg... + pravidelná kontrola tlaku nech sa dajú použiť.
@anonym_autor horieť olej na panvici? To čo by si musela robiť? Veď olej sa vznieti tak pri cca 350 stupňoch
@anonym_0e6ea8 ale ano, predstav si, aj doma ti moze chytit olej.
@anonym_autor
Ak sa ti vznieti olej, hasi sa prikrytim kovovou pokrievkou, alebo plechom. Nikdy neniest horiacu panvicu inam, lebo to vylejes a pruser. Alebo teda dekou, len ju musis mat poruke.
máme hasiacu deku, zatiaľ ju chvalabohu nebolo treba
@viktoriaandrascik vieš poradiť akú? Pozerala som ich, ale nevyznám sa. Dik
Aj v dome aj v autách, ale neviem, či by som to vedela použiť, preto uvažujem nad tou hasiacou dekou
@viktoriaandrascik vieš poradiť akú? Pozerala som ich, ale nevyznám sa. Dik
@tilly ja sa tiež nejak nevyznám, ale pracujem HO a na BOZP sme to riešili tak pán nám odporučil aj som kúpila túto https://eshop.hastex.sk/produkt/hasiaca-deka-38...
@tilly ja sa tiež nejak nevyznám, ale pracujem HO a na BOZP sme to riešili tak pán nám odporučil aj som kúpila túto https://eshop.hastex.sk/produkt/hasiaca-deka-38...
@viktoriaandrascik ďakujem.
Máme v garáži, keď sa mi chytil olej v panvici, hasila som vechťom a letela s tým vonku na dvor 😄 A za tých vyše 25 rokov, čo sa realizujem v kuchyni, sa mi to stalo len raz.
Ano, hasiaci pristroj 2ks aj hasiacu deku pri sporaku
Mame hasiacu bombu v kotolni.
Ci pomoze netusim.
Has.pristoje tie do aut su uplne na nic. A predsa sa predavaju, tak neviem kolko pomoze ta bomba.
+samozrejme hlasic aj v garazi.
@anonym_0e6ea8 horiet zacne aj maslo na sporaku.

máme hasiacu deku, zatiaľ ju chvalabohu nebolo treba