icon

Máte skúsenosti s fóliou na okná proti teplu?

Včera o 13:52

Ahojte, riesim jednu izbu, do ktorej od rana do vecera prazi slnko a v lete je tam doslova sauna. Rozmyslam nad foliou na okna, ktora by mala odrazat slnko a trochu pomoct s prehrievanim miestnosti.
Mate ju niekto doma? Je rozdiel naozaj citit alebo su to vyhodene peniaze? A kde ste ju kupovali? Budem rada za tipy na kamenne predajne, kde sa da pozriet a kupit priamo na mieste. Dakujem

patrike
Včera o 13:56

Ciastocne to pomaha, ale lepsie su vonkajsie zaluzie / rolety. Foliu nevies regulovat. Pokial to je bytovka a nie rodinny dom, tak zalezi aj na zatepleni a prestupe tepla od susedov.

autor
Včera o 14:02
@patrike

Ciastocne to pomaha, ale lepsie su vonkajsie zaluzie / rolety. Foliu nevies regulovat. Pokial to je bytovka a nie rodinny dom, tak zalezi aj na zatepleni a prestupe tepla od susedov.

@patrike Bytovka - zateplená.

patrike
Včera o 14:09
@anonym_autor

@patrike Bytovka - zateplená.

@anonym_autor Cize ked bude 10 dni po sebe slnecno, postupne sa ohreje panel pod zateplenim a bude teplo pekne drzat ... rovnaku davku dostavaju susedia, realne pomoze jedine klimatizacia a to este budes neustale teplo odcerpavat a cez stenu pride nove od susedov.

avanka
Včera o 14:10

@anonym_autor ja ti poviem, že sme skúšali aj nemožné,ale nič nepomohlo. Všetko stiahlo teplotu na cca 28 v horúčavách, ale akonáhle sme boli doma, bol pustený Pc, varilo sa, stúpalo to.
Pomohla jedine klimatizácia, máme 3 jednotky v 3 izbovom byte, a ľutujem, že sme ju nedali skôr. Máme ju 1,5 roka

anonym_3f0330
Včera o 14:23

Ja som dala z Temu také z jednej strany od slnka biele a zvnútra ako koženka, aplikuje sa na rám okna na suchý zips a konečne mám v izbe(spálni) chlad a tmu, fólia nepomohla vobec

kacka6
Včera o 14:31
@anonym_3f0330

Ja som dala z Temu také z jednej strany od slnka biele a zvnútra ako koženka, aplikuje sa na rám okna na suchý zips a konečne mám v izbe(spálni) chlad a tmu, fólia nepomohla vobec

@anonym_3f0330 môžete dať obrázok, ako to vyzerá, čo to je konkrétne za výrobok? Link naňho? Vďaka

madeincssr
Včera o 17:03

@anonym_autor skor by som doporucoval akekolvek poriadne zatemnenie v tom case, ked na danu stranu prazi. Idealne zvonka (nejake screeny), v nudzi aj vnutorne screeny/roletky priamo na kridlach okien tesne pri skle "vnutri" ramov kridiel. Daju sa objednat aj cez web po preciznom pomerani podla video-navodov z danych stranok. Ja som do plastovych okien nic nevrtal, dal som ich na najsilnejsiu obojstrannu zatazovu pasku. Roletky maju po bokoch vodiace listicky, aby roletka neodvisla pri otvoreni na vetracku. Zatemnovaci material si vyberies bud ciastocne prepustajuci svetlo, alebo totalne zatemnujici (ked tam priamo prazi, nevadi to, zvol radsej ten).