icon

Ako zvoliť fóliu na okno do kuchyne?

jamajka11
23. apr 2026

Zdravím, chcela by som dať nejakú fóliu na okno do kuchyne (neskôr si tam dáme vonkajšie žalúzie), chcela by som takú kde z ulice nám nebudú vidieť do okna, ale my budeme vidieť von, viete mi poradiť nejakú dobrú?

stellarstar
23. apr 2026

Ja mám takú z shein

madeincssr
23. apr 2026

@jamajka11 ked bude vonku tma a vnutri zasvietis, bude vidno dnu s akoukolvek foliou. Len ked je vonku svetlo a vnutri nebudes svietit, folia pomoze. Mozno docasne nejake decentne vnutorne roletky? Mozno by sa dali kupit univerzalne (skracovacie na sirku, v hobby marketoch alebo na webe) a namontovat ich na kridla okien bez vrtania - nalepit transparentnym Mammutom (T-Rexom). Tie sa potom daju opatrne zoskrabat plastovou/drevenou spachtlou a docistit technickym benzinom.

luci1012
23. apr 2026

Pripnem sa, lebo tiež niečo také hľadáme. Večer si stiahnem roletu ale cez deň nám cez to okno vidí každá prichádzajúca návšteva a lezie mi to na nervy 😄 nemáme tam žalúzie ani zaclonu, takže z toho malého úzkeho okienka vidieť cez celú kuchyňo-jedaleň-obyvačku 🫣

emjee
23. apr 2026

A preco si nedas zaclonu? Existuju aj vitrazove, teda priamo na okno, ak nechces mat garnizu. Zaclona je zvonku v podstate nepriehladna, jedine vecer ked mas zasvietene, tak cez nu vidno.