Môže poškodený kábel zničiť kosačku?
Na kosačke mám pri koncovke zrejme nalomený kábel. Keď sa dostane do určitej polohy, kosačka sa vypne, potom zase ide. Viem, že kábel treba opraviť alebo vymeniť, len ma zaujíma - môže takéto prerušovanie nejako poškodiť aj samotnú kosačku?
@anonym_autor ak chceš dokosiť, tak to "stabilizuj" kvalitnou lepiacou páskou. Ale hneď potom to rieš - v elektropredajniach dostať také "priemyselné" robustné pogumovaně koncovky 230 V (samca - zástrčku s kolíkmi, aj samicu - zásuvku s otvormi) a priemerne zručný človek starú ureže (ak je nerozoberateľná) a novú namontuje.
@anonym_autor ak chceš dokosiť, tak to "stabilizuj" kvalitnou lepiacou páskou. Ale hneď potom to rieš - v elektropredajniach dostať také "priemyselné" robustné pogumovaně koncovky 230 V (samca - zástrčku s kolíkmi, aj samicu - zásuvku s otvormi) a priemerne zručný človek starú ureže (ak je nerozoberateľná) a novú namontuje.
@anonym_666edf To by som neradil, ludia nemaju bezne lisovacie dutinky a klieste a pchat nejako zmotane vlasky medeneho vodica pod skrutku nie je profi riesenie.
Ano, moze, motoru nerobia dobre take caste zapinania a prudove narazy.
Hlavny problem je bezpecnost, prestan to pouzivat. Prudovy chranic je na tom okruhu, kam to strkas ?
@patrike Netuším, čo je prúdový chránič :-/
@patrike Netuším, čo je prúdový chránič :-/
@anonym_autor Uzitocna vec, ked zapojis kosacku do starej instalacie a chytis supu cez ten nalomeny kabel, v umrtnom liste a vysetrovacej sprave bude jeho absencia spomenuta. Zopar ludi az takto skoncilo, nalomeny kabel, mokra trava, chranic nikde.
@anonym_autor Uzitocna vec, ked zapojis kosacku do starej instalacie a chytis supu cez ten nalomeny kabel, v umrtnom liste a vysetrovacej sprave bude jeho absencia spomenuta. Zopar ludi az takto skoncilo, nalomeny kabel, mokra trava, chranic nikde.
@patrike Možno to mám, ale fakt neviem, čo si pod tým predstaviť :-/ Ističe - tú skrinku mám nové, to mi robili nedávno.
@patrike Možno to mám, ale fakt neviem, čo si pod tým predstaviť :-/ Ističe - tú skrinku mám nové, to mi robili nedávno.
@anonym_autor Vyzera to ako istic, ale ma to gombik "test". Ten mas kazdych 1 - 12 mesiacov stlacit a overit, co ty vypadne. Ked odfotis vnutro skrinky, poviem ti, ci to tam mas.
Vykai sa na kosenie a chod s kosačku do servisu. Skôr ako bude neskoro
Vykai sa na kosenie a chod s kosačku do servisu. Skôr ako bude neskoro
@anonym_440dce Kábel je predlžovačka - teda "stačí" kúpiť novú predlžovačku, len ja to mám cez celý pozemok, teda nie lacné.
@anonym_autor Vyzera to ako istic, ale ma to gombik "test". Ten mas kazdych 1 - 12 mesiacov stlacit a overit, co ty vypadne. Ked odfotis vnutro skrinky, poviem ti, ci to tam mas.
@patrike Ak nezabudnem, poobede odfotím.
@patrike Ak nezabudnem, poobede odfotím.
@anonym_autor predlzovacku ti vie opraviť elektrikár, nemusíš kupovať novu. Keď máš zlomenú ten krátky kábel na kosacke, tak aj ten ti elektrikár vymení, krátke káble nestoja majetok. Keď nemáš šajnu o elektrike, tak do toho nesturaj a zaplat tomu co tu šajnu ma.
@anonym_autor u nas sa tie kable pri koncovke tiez casto ohybanim trhaju 🤦♀️ docasne sa da izolackou zalepit, ale co najskor vymenit koncovku...moj manzel dal taku mohutnu ze uz by to malo vydrzat.
Kosit s neizolovanym kablom je dost nebezpecne.

Ano, moze, motoru nerobia dobre take caste zapinania a prudove narazy.
Hlavny problem je bezpecnost, prestan to pouzivat. Prudovy chranic je na tom okruhu, kam to strkas ?