icon

Na koľko stupňov ohrievate vodu v bojleri?

Dnes o 06:24

Tie čo bývate v rodinných domoch - na koľko máte nastavenú teplotu teplej vody v bojleri alebo zásobníku?
My máme teraz 55 °C a rozmýšľam či je to akurát alebo zbytočne veľa.

ivka225
•
Dnes o 06:27

radiátory 45, teplá voda 47

patrike
•
Dnes o 06:29

180 litrovy, zvisly, vo vyske teplomera drzim +40 az +42, na vytoku to bude tak +60. Dolezite je mat tam tolko, aby nerastla legionela.

simsalabim
•
Dnes o 06:35

45, raz denne (nadranom) je nastavene antilegionella zohriatie (jednorazovo nad 60 stupnov).

biba_18
•
Dnes o 06:41

ja mám nastavenú horúcu vodu, 55, ja keď mám menej je mi v nej zima 😒 ale mám plynový prietokový kotol ... keď sme mali starý kotol so zásobníkom, mala som to ako simsalabim - na vyššiu teplotu bolo nastavené iba v určitých oknách ...

anonym_2acc68
•
Autor odpoveď zmazal
•
slavomira236
•
Dnes o 06:45

@anonym_autor nan na 5o a vecer ked sa idem sprchovat kupat dviham to ja mam rada horucu velmi horucu vodu ked je chladno a v zime. V lete sa sprchcem aj v studenej okrem vlasov

23lenka
AMBASÁDORKA
•
Dnes o 07:00

45 máme nastavené , stačí nám

anonym_9454b8
•
Dnes o 07:18

50 staci, ale treba obcas ohriat aj na vyssiu teplotu kvoli moznosti namnozenia bakterii legoinelly

doriiis
•
Dnes o 07:27

Máme prietokovy ohrievač, nastavený na 46 stupňov. Kotol na 60- 70 tuším. To neviem presne

anonym_a50c99
•
Dnes o 07:32

Tepelko mame nastavene tiez vodu okolo 50-55 stupnov a kurenie okolo 60stupnov.Vsetko nam to ohrieva tepelne cerpadlo.

anonym_82412c
•
Dnes o 07:43

36 °C. Pred sprchovaním zdvihnem na 45 °C. Nič sa nám nenamnoží, nie je to stojatá voda, máme 40 L bojler, takže sa voda neustále obmieňa.

akvi
•
Dnes o 07:53

45 a raz do týždňa ide antilegionelovy program, to je tuším 70 stupňov. Vtedy si napustam horúcu vaňu 😁🛀

akvi
•
Dnes o 07:57
@anonym_82412c

36 °C. Pred sprchovaním zdvihnem na 45 °C. Nič sa nám nenamnoží, nie je to stojatá voda, máme 40 L bojler, takže sa voda neustále obmieňa.

@anonym_82412c to sme si aj my mysleli, že načo, ale netreba to podceniť. Kamaratkina dcéra bojovala o život kvôli legionelle A nikde inde nebola a nesprchovala sa, len doma. Stačí, že idete na pár dní preč a voda v bojleri postoji.

3petka
•
Dnes o 08:05

@anonym_autor My máme tiež 55, a raz za dva týždne na 70.

anonym_82412c
•
Dnes o 15:27
@akvi

@anonym_82412c to sme si aj my mysleli, že načo, ale netreba to podceniť. Kamaratkina dcéra bojovala o život kvôli legionelle A nikde inde nebola a nesprchovala sa, len doma. Stačí, že idete na pár dní preč a voda v bojleri postoji.

@akvi Tak sa to dá príležitostne zvýšiť pri vycestovaní, ale pri každodennom používaní sa naozaj netreba báť. My pracujeme z domu, čiže voda ide stále. A akú mali oni nastavenú teplotu? A aký vek malo dievča?

euka210
•
Dnes o 16:54

@anonym_autor od marca do oktobra ide na solarne panely...60C, v zime ohrieva kotol na drevo, co ide aj na vykurovanie...vtedy je tazko dostat tych 50C. Kvoli moznej legionele musi byt teplota vyssia, vygoogli si kolko a na taku nastav. 45C je podla mna malo.

akvi
•
Dnes o 17:40
@anonym_82412c

@akvi Tak sa to dá príležitostne zvýšiť pri vycestovaní, ale pri každodennom používaní sa naozaj netreba báť. My pracujeme z domu, čiže voda ide stále. A akú mali oni nastavenú teplotu? A aký vek malo dievča?

@anonym_82412c dievča malo 13 rokov. A teplotu netuším, akú mali. Aj my sme tiež vždy dávali len na 45, až keď som sa toto dozvedela, tak sme začali preventívne ohrievať. Príležitostne sa to samozrejme dá robiť, ale kto by na to myslel, že. Takto je to automaticky nastavené a nemusím nič riešiť.