icon

Prečo je WC nádržka zvonka stále mokrá?

10. sep 2026

Prosím vás, neviete, čím toto môže byť? Už pár dní utieram nádržku na WC a o chvíľu je zase celá mokrá, miestami z nej normálne stekajú kvapky. Nikde nevidím, že by niečo tieklo alebo kvapkalo zo spoja. Mám volať nejakého inštalatéra, alebo môže byť príčina niekde inde?

markusrasford
10. sep 2026

@anonym_autor je celá nádržka mokrá? Alebo len určitá časť?

stankadu
10. sep 2026

Byvam v dome a aj u nas je mokra nadrzka zvonka. Voda v nadrzke je studensia a zrazaju sa kvapky. Mame to 3/4 roka takto. Davam misku pod to, nech mi to vsade netecie.

autor
10. sep 2026
@markusrasford

@anonym_autor je celá nádržka mokrá? Alebo len určitá časť?

@markusrasford Áno, prakticky celá, najviac po bokoch a zozadu.

hiro
10. sep 2026

Zima v miestnosti.

aalt
10. sep 2026

Nie iba "zima" ale aj vlhkost. Proste teplota vody/nadrzky je mensia ako rosny bod v miestnosti. Su aj nadrzky s izolaciou, presne kvoli tomu. vasa to najskor nema.

ivicatolic
10. sep 2026

@anonym_autor nie je v menopauze???👽😆

minenkaa
10. sep 2026

Studena voda v nádržke ,teplo vlhko v miestnosti ,tvoria sa kvapky

madeincssr
10. sep 2026

@anonym_autor vzdusna vlhkost sa vyzraza na povrchu nadrzky, lebo je studena od studenej vody v nej. Nie je to WC v kupelni? Nesusite tam pradlo? Ma ta miestnost okna? Narazam na vysoku vlhkost vzduchu v danej miestnosti. Niektore WC nadrzky maju kvoli tomu zvnutra polystyrenovu vlozku, niektore nie.

chrobak7
10. sep 2026
@hiro

Zima v miestnosti.

@hiro Práve naopak - v miestnosti je teplo, preto vzduch absorbuje viac vodných pár, ktoré sa potom na WC nádržke, keďže je studená, vyzrážajú.

sisska96
11. sep 2026

Aj u nás ale iba cez zimu keď je voda veľmi studená a dnu je teplo.

ivka21
11. sep 2026

@anonym_autor tiez to mame ale v zime ked sa kuri tak je tam proste rosny bod.ale ze su aj oteplene nadrzky a tie sa nerosia