100 eur príspevok
Dobry den mam otazku v oktobri mali dostat deti do 18 rokov 100 pridavky..mozno hlupa otazka ale aj ked uz ma po 18ke ale nema este 19 aj tak dostane alebo uz nie 19 bude mat vo februari
@terina25 to je dost zacyklena situacia. Zamestnate cloveka z osady? Drviva vacsina zamestnavatelov nie. Nikto by neveril, kolko skryteho rasizmu na Slovensku je. Situacia, v ktorej sa tieto skupiny ludi ocitli, schvalne nehovorim Romovia, je velmi zlozita. Hovori sa tomu aj naucena bezmocnost. A zial, sme k nej prispeli my vsetci. A rovnako tak sa vsetci potykame s nasledkami. A budeme sa cim dalej tym viac. Ked sa chce na to clovek pozerat jednostranne a len cez klucovu dierku, nikdy neuvidi tolko, ako ked otvori cele dvere a aj svoje srdce.
@terina25 a nikdy som nepovedala, ze nepotrebuju, ale pravda je aj ta, ze naozaj maju moznosti si privyrobit, ktore deti do 18 rokov nemaju. S detmi pracujem a dokonca si uz 16rocne dievcata chodia privyrabat v Jednote dokladanim tovaru. Sama som mala na vysokej niekedy aj 3 brigady sucasne, nevedela som, co je vikend a co je studentsky zivot, ale dalo mi to viac ako pytat od rodicov. A aj moji zamestnavatelia uvedene vzdy ocenili
odporucam vypocut si aspon jeden diel zo serie Odsudeni na neuspech, mozno sa vam podari tych "osadnikov" aspon trochu pochopit.. https://podcasty.sme.sk/t/8819/odsudeni-na-neus...
@terina25 žiaľ nie všetci máme rovnaké možnosti....
@sasa1310 no, ťažko povedať, osobne vidím koľko bielych verejné nevykydne kybel smeti, ale detičky s radosťou hádžu na zem žuvačky a mamička sa priblblo usmieva a vyhodí papier na zem. Koľko bielych odstaví auto a vykydne bordel do lesa??? Robia to len trochu sofistikovanejšie, žiaľ
@maciatkolulu ale mame. Len zalezi na tom co si vyberieme
@terina25 myslíš? Prečo potom niektorí majú na súkromné drahé, dobre školy a na krúžky pre dieťa a kvalitnú stravu, na dobrých zubárov a druhí sa musia predierat a nemajú na dajme tomu krúžky, pritom ich deti sú talentované a proste nemajú na to? Bum, dieťa skončí niekde na ucnovke. Prečo jedna rodina dokáže zaplatiť štúdium v zahraničí a druhí ledva nájom v dvojiubaku 4 zaplatia a nemajú na druzunu? Ale no taaaak, nie, nemáme jazdy rovbaje podmienky. Jedine, ze myslíš, to, že sa sama niekde hore rozhoduje, kde a ako mu sa narodis.🤣
@terina25 Mozem sa vyjadrovat k teme akej chcem. Pochop ze ked je urcene ze je to pre deti do 18 rokov tak je to tak.
Aj take socialne stipendium alebo prospechove mas na zaklade nejakych kriterii. A tiez ti sluzi na pomocky a pod. A tie potrebuju aj ti, co maju horsi prospech a aj ti co nie su socialne pripady.
Nebudem sa hadzat o zem ze nedostanem prospechove, ak na to nemam priemer a tiez ze nedostanem socialne a na skripta si musim zarobit na brigade ale spoluziacka ma na to stipko.
Rovnako je to aj v tomto pripade. Ano, zislo by sa to viacerym ale pravidlo je do 18rokov.
@terina25 Dieta mam, len je este v brusku ;) ty sa stale odvolavas na to, ze pomocky treba aj inym. Ten prispevok ale nie je definovany ako urceny na nakup pomocok. Najprv sa o tom uvazovalo - kompenzovat naklady kvoli pandemii a pod. - v takom pripade by aj podmienky vyzerali inak.
Ale oni to potom upravili a schvalili v inej podobne. A je to ferove, proste dieta do 18 rokov jednorazovo dostanete takyto vyssi prispevok. Ale ludom ostalo uz v hlave to co sa riesilo predtym - ze to ma byt spojene s nakladmi do skoly, na pomocky, nakup veci pocas pandemie pre online vyucovanie a pod. - a ak si toto spojis dokopy tak sa to zda byt nefer. Lenze tu ide uz o inu vec, iny navrh.
@maciatkolulu ja neviem, ale ja som také bytovky nevidela ešte nikde aké sú na luníku 9. Pentagon ani zdaleka tak nevyzerá a to tam býva 99 % tiež táto komunita ľudí. Či si niekde videla tak zdevastovanú bytovku u bielych? Naschvál riešim iba bordel a špinu. Ich správanie celkovo radšej nekomentujem

@vanda323 u niektorých fakt je to hádzanie toho hrachu o stenu, lebo je to taká ľudská vlastnosť, že keď si presvedčený o svojej pravde, vyberas všetko , čo ju podporuje a prehliadas to, čo ju robí otáznou. Ale možno si to prečíta aj niekto, kto ma trochu otvorenú myseľ a prispejes tak k tomu, čo píšeš. Ja verím, že to určite raz ako spoločnosť dokážeme.