2 zamestnania, jedno je ukončené. Aká má byť materská?

najjulinka
12. jún 2012

Mala som 2 zamestnania. Jedno som ukončila v marci. V aprili som nastupila na matersku. Matersku mi priznali len z toho prac. pomeru, ktorý mi pokračuje. Z druheho ukončeneho nie. Nie je nejaka ochrana lehota že sa rata aj z ukončeneho prac. pomeru???

lenusskaa
12. jún 2012

tiez som bola v podobnej situacii, len uz si to presne nepamatam, ja som mala k tomu este aj dobrovolne nemocenske.. myslim ze mi vypisovali az tri papiere o nastupe na MD, z ukonceneho pracovneho pomeru by ti mala plynut ochranna lehota, ale aby ti z neho priznali materske, tak by si na MD musela nastupit presne 6 tyzdnov pred terminom porodu.. kvoli tomu mi volala aj zenska zo soc. poistovne, som mala termin porodu 5.10. a na MD som chcela nastupit 20. augusta (6 tyzdnov + 2 dni pred), ze ci to nechcem zmenit na 22.8. aby mi aj z ukonceneho mohli priznat peniaze.. jaj a este odo mna chceli aj nejake prehlasenie, ze uz pocas trvania ukonceneho prac.pomeru som bola tehu

anjelicek26
12. jún 2012

@najjulinka - hm ako si mohla ukoncit pracovny pomer par tyzdnov pred nastupom na matersku? Dobrovolne ci? Neviem ako na slovensku bohuzial :( U nas dokladujes poslednych 12 kalendarnych mesiacov a rata sa priemer.

najjulinka
autor
12. jún 2012

@lenusskaa len ja som tehu nebola. ja som si vzala dieťa z det. domova........ ja zas k tým dvom prac. pomerom som mala ešte RD, ale to na matersku nema žiaden vplyv....

najjulinka
autor
12. jún 2012

@anjelicek26 ukončila som dobrovolne... ono u mna je to zložitejšie než zložite..... 😅 a bol to prac. pmer v občianskom združeni... a nemali namna prachy už a tak som odišla... predtým som tam dobrovolničila a ked sa naskytl amožnosť pracovať, tak som pracovala a zas ked už prachy neboli, tak sme sa dohodli 😉 proste tá praca bola charita ak či tak... ale tak nemocenske poistenie sa z toho platilo povinne, tak zas ked sa už platilo, tak by som rada z toho čosi aj mala...