icon

6 rokov v práci a následne ÚP - budem mať nárok na materskú?

ona12
9. apr 2019

Ahojte.. 6 rokov pracujem vo firme a s priateľom sa už snažíme o bábätko lenže rpave dnes som sa dozvedela ze v maji rušia firmu a začínam byť mierne v strese.
Keď dostanem výpoveď v máji a pôjdem následne na úrad a otehotniem... Nemám nárok na materskú?

Strana
z2
ona12
autor
Autor odpoveď zmazal
ona12
autor
9. apr 2019

A keby otehotniem teraz vo firme?

beky1813
9. apr 2019

@ona12 tak si v ochrannej lehote a mas narok na matersku, ved piseme stale to iste dokoliecka 🙄

ona12
autor
9. apr 2019

Počkajte ešte raz takže mne v priebehu toho ako budem tehotná stačí iba 1 deň byť zamestnaná?

beky1813
9. apr 2019

Toto nema zmysel

evittam
9. apr 2019

@beky1813 To fakt nemá zmysel.😂😂

evittam
9. apr 2019

@ona12 Prepac ale ty si fakt taka blba alebo to robis naschval?! Ci vôbec necitas co piseme?!
A kludne ma nahlas za nevhodny prispevok ale na toto sa inak reagovat uz neda.

ona12
autor
9. apr 2019

No mrzí ma to ale v živote som nebola na UP a ani materskej a vôbec neviem ako sa riešia takéto veci... Zajtra idem do socialky aby mi to tam vysvetlila

beky1813
9. apr 2019

@ona12 ved ti to tu vysvetlujeme, muslis, ze na socialke to pochopis?

ona12
autor
9. apr 2019

Asi áno lebo tu jedna píšete, že mám nárok, druhá, že nemám nárok... Kaslite na to..

evittam
9. apr 2019

@ona12 Ved som ti to tu riadne vysvetlila. A nielen ja. Skus si to prečítať. A na SP nemusís ani drat topanky -to je posledna inštitúcia kde ti niekto poradí a spravne ak si teda taka malo chápava ako tu predvádzas. Tam ta "opiju suchým rozkom".... Bohuzial.

beky1813
9. apr 2019

@ona12 treba aj čítať veci okolo toho, nielen vidieť ano a nie

beky1813
9. apr 2019

@evittam na SP dostane take rady, ze ostane bez odstupneho a materskej 😃

evittam
9. apr 2019

@ona12 Jezisu Kriste. Narok na MD mas ak mas splnenu hlavnu podmienku nároku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom. Co ty zatial mas.(nakolko nevieme kedy budes tehotná nieto kedy budes rodit). Dalsou podmienkou je mat v case nástupu na MD aktívne NP alebo byt v OL (t.j.otehotniet este pocas trvania PP).
Ak skonci PP a ty este nebudes tehotná treba cerpat podporu a ak otehotnies tak ak splnis hlavnú podmienku naroku na MD tak poriesit aby si mala aj aktivne NP.
Staci ci este raz?!

ona12
autor
9. apr 2019

Áno už chápem 😂😂😂😂dakujeeeeeeeem

evittam
9. apr 2019

@ona12 Huraaaaaa....a naozaj stačilo citat cele prispevky a nielen "ano,nie"....

Strana
z2