6 rokov v práci a následne ÚP - budem mať nárok na materskú?
Ahojte.. 6 rokov pracujem vo firme a s priateľom sa už snažíme o bábätko lenže rpave dnes som sa dozvedela ze v maji rušia firmu a začínam byť mierne v strese.
Keď dostanem výpoveď v máji a pôjdem následne na úrad a otehotniem... Nemám nárok na materskú?
A keby otehotniem teraz vo firme?
Počkajte ešte raz takže mne v priebehu toho ako budem tehotná stačí iba 1 deň byť zamestnaná?
Toto nema zmysel
No mrzí ma to ale v živote som nebola na UP a ani materskej a vôbec neviem ako sa riešia takéto veci... Zajtra idem do socialky aby mi to tam vysvetlila
Asi áno lebo tu jedna píšete, že mám nárok, druhá, že nemám nárok... Kaslite na to..
@ona12 Jezisu Kriste. Narok na MD mas ak mas splnenu hlavnu podmienku nároku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom. Co ty zatial mas.(nakolko nevieme kedy budes tehotná nieto kedy budes rodit). Dalsou podmienkou je mat v case nástupu na MD aktívne NP alebo byt v OL (t.j.otehotniet este pocas trvania PP).
Ak skonci PP a ty este nebudes tehotná treba cerpat podporu a ak otehotnies tak ak splnis hlavnú podmienku naroku na MD tak poriesit aby si mala aj aktivne NP.
Staci ci este raz?!
Áno už chápem 😂😂😂😂dakujeeeeeeeem