icon

Ak muž končí materskú: Ako získať rodičovský príspevok?

12. nov 2024

Pracovat budem z domu, home office, volna pracovns doba. Potrebujem na upsvar papier o ukonceni jeho msterskej? Ak ano, vydaju mu papier aj 1 den pred ukoncemim materskej ci az po tomto termine?
Cize potrebujem RL dietata, sobasny list, papier o poberani materskej a ziadost o RP? Vdaka za kazdu radu.

lucka_ke
12. nov 2024

už je úrad práce prepojený so Sociálnou poisťovňou, oni si vedia overiť koniec materskej

autor
12. nov 2024

@lucka_ke naozaj? Tak mi staci len dat ziadost o RP?

katus87
14. nov 2024

Ano. Stačí ísť na úrad s vypísanou žiadosťou a poučením občana.

autor
14. nov 2024

@katus87 a nepotrebujem k tomu potvrdenie o poberani materskeho? Moje alebo muzove? Vies,ze som mala vobec narok na materske.

lilinka88
14. nov 2024

UPSVaR má informácie o poberaní materského a ak by im niečo nesedelo, potvrdenie si majú žiadať elektronicky oni

katus87
15. nov 2024

Ja taký čas od rodiča akceptujem cestne vyhlásenie, kde napíše že si nežiada posúdenie spätne z dôvodu poberania dávky v nezamestnanosti. A aby to vedeli hlavne kolegyne z posudkoveho. Ale každá úradníčka to robí inak. Preto treba zavolať tam kam patríš a opýtať sa konkrétne jej.

katus87
15. nov 2024

Pokiaľ materské sa poberá zo Sociálnej poisťovne tak nie, to si vieme zistiť. Iný prípad je ak ste zamestnanci Minis.vnutra