Ak skoro nastúpim na PN akú budem mať potom materskú?
Dobrý deň mamičky prosím poradte mi, ako je to vlastne s PN a neskôr s materskou. Som iba v 7 tt tehotenstva ale mám problémy a gynekologička ma odporúča na PN, lenže ak na PN nastúpim, tak zostanem už do konca... lenže neviem ako veľmi mi to ovplyvní výšku materskej čo aj tak budem mať biednu... Vopred ďakujem za rady
ja som bola celu tehu na PN a MD to neovplyvnilo,drzim palce,nestresovat kvoli peniazom,zdravie je prednejsie 😉
Len pekne choď na PN, aby sa nestala taká vec, že k materskej sa ani neprepracuješ. Dieťatko je dôležitejšie ako pár € na viac. Ja som bola na PN od 10teho tt (od októbra)a výšku materskej mi to veľmi neovplyvnilo. Materská sa ti ráta za predošlí rok čiže tebe to bude rok 2010. To znamená, že už sú to len necelé 3 mesiace a tie to fakt veľmi nepokazia. Určite neváhaj a choď na PN!!!
neviete mi prosim poradit? ak som nastupila po 23 dnoch z uradu prace na PN, mam ja teraz vobec narok na matersku? pred uradom prace som 7 rokov pracovala nepretržite. diky,

PN nemá vplyv na výšku materskej,,, Držím prsty, aby ste šťastne došli do konca.. 😉