icon

Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?

pink_lady
4. máj 2012

Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...

mamimilla
26. apr 2017

@alenkas29 moja imunor bere od vtedy a az tento posledny rok ma viditelny efekt ono to chce cas. Uz ma 7 zachvylku a do skoly mala odklad teraz este dostane imunorva uvidime dalsi rok ho skusi doktor nedat. Cely rok bez ATB sme. No na predlzenej sne boli, a vsak od 4r chodila do skolky ale nosili sme stravu. Daosin minimalne zo zaciatku bol nutny mala zapal na creve. Potom som sa drzala toho co moze a co nevadi a daosin uz viac nebolo treba to aby si telo bolo nutene enzim produkovat same. Drzim palce.

alenkas29
26. apr 2017

@mamimilla ďakujeme no uvidíme bo ťažkosti máme už od bábätka len sa čím ďalej zhoršujú a už si aj povie boli bruško 😥 tak hádam nám už pomôžu konečne 😥

karinkalaska
25. máj 2017

@janka196 dobrý den prajem mne dnes prisiel papier uznali mi ale len naj jeden rok tiez ma moja mala epilepsiu po roku mam snou is na kontrolu ..mojej svagrinej schválili do 6 rokov a jej chlapec nema žiaden zd.problém akurat ze sa mu nechce rozprávať nerozumiem tomu

yvkay
25. máj 2017

@karinkalaska prepac,ale neda mi nereagovat ze si dovolis napisat ze svagrinin syn nema zdrav.problem
Myslim ze na to je lekar aby posudil.ak mas dieta ktore ti rozprava tak bud iba rada lebo ja viem co je to ak dieta nerozrava a treba sa mu vela vela venovat a nejde to iba tak ze zo dnana den zacne rozpravat.nikdy netreba posudzovat ci niekto ma alebo nema zdrav.problem ak nie si v kozi toho druheho.

karinkalaska
25. máj 2017

@yvkay nema zdravotne problemy to mi povedala svagrina aj psychologicka jej povedala ze on zacne rozprávať len sa mu nechce a ja mam tiez dieta choré a neodcudzujem ine deti ta prosim vas nepiste take somariny

ileas
25. máj 2017

Zdravim.Dnes nám prišlo rozhodnutie.Neschvalili nám, podľa nich to nieje dôvod na predĺženie rodičovskeho. Znížená imunita,výskyt febrilnym kŕčov. To že pri každej chorobe,viroze trpnem aby ich nedostal to ich nezaujíma. Najhoršie je tom, že ich dostáva pri nízkej teplote nie pri vysokých horúčkach a žiaden náznak choroby.
Máme podať odvolanie do 7 dní.Idem podať uvidíme ako dopadnem.

kanelka
26. máj 2017

@ileas nám tiež neschválili pre febrilné kŕče a imunitu ani na odvolanie, a ani Bratislava :(

ileas
26. máj 2017

@kanelka viem ako sa cítiš. Ten kto nezažil febrilne kŕče nevie čo je strach pri každom náznaku choroby a teplote. Mi sme ich mali už 4 krát a nijako sa im nedalo predísť. A strachovať sa a vždy byť na telefóne či nezavolaju zo škôlky je des.kto nezažil nepochopí

ileas
26. máj 2017

@kanelka môžeš sa opýtať čo si pisala keď si dávala odvolanie? Ďakujem

leastefany
30. máj 2017

Prosim vas minuly rok som si predlzovala matersku kvoli tomu lebo dcerka je sluchovo postihnuta,chvalili mi ju len na rok teraz to musim zase obnovit ake stare nalezy budem potrebovat ?ale bude stacit niejake potvrdenie z usneho ze aky je jej stav?minuly rok sme niesli aj od psychologicky a a neurologicky vysetrenia bude to potrebne aj teraz....len kvoli tomu lebo dcerka pri vysetreni usi musi spat a ona nechce spinkat a minuly rok jej to robili pomocov narkozy a nechcela by som aby to bolo aj tento rok tak.vdaka za informacie

laurika26
31. máj 2017

@leastefany podľa mňa ti treba aktuálne nálezy, staré majú a tie nové priložia do spisu ...

leastefany
31. máj 2017

A neviete ake stare nalezy budu potrebovat ?6alebo 3mesacne

denulka85
31. máj 2017

@leastefany ked dobre viem papier nemôže byt starší ako 3 mesiace tak povedala pani na úrade

juliajully
31. máj 2017

neviete ako je to pri hirschpungovej chorobe (vrodene ochorenie creva)

yvkay
31. máj 2017

@leastefany ahoj.ja som zasa citala ze mamicky dokladali za cely rok lek.spravy.to uz je kontrola tak asi preto.

yvkay
31. máj 2017

@leastefany napises mi prosim potom co vsetko ti trebalo okrem nalezov? Ja to budem riesit koncom roka.budem ti velmi vdacna za pomoc.

yvkay
31. máj 2017

@ileas ahoj.do odvolania napises ze sa odvolavas proti rizhodnutiu UPSV A R,cislo rozhodnutia,datum kedy bolo vydane a napises svojimi slovami ake ma dieta zdrav.problemy a ze potrebuje tvoju osobnu starostlivost.ak sa da tak prilozit aj novu spravu od odb.lekara.ja som to riesila minuly rok a aj tak neschvalili ani v BA,odpoved z BA pride o 2 mesiace ak lekar u vas bude trvat na svojom posielaju to na posudenie do BA.prajem vela trpezlivosti.mne na urade poradila ze radsej podat novu ziadost ako sa odvolat,lebo vacsinou si lekar stoji za svojim prvym posudkom.treba mat hlavne dolozene nalezy ze ma poruchu imunity,nam to chybalo a to som nevedela ze lekarka mi to tam nenapisala a posudkovy nas keby bol taky tak ziada dolozit ale neupozornil ma na to a az v posudku z BA to tam bolo ze chybaju vysetrenia.myslim ze by nam to v BA schvalili,nas lekar pochybil a tak to kvoli jeho chybe a chybajucim nalezom poruchy imunity nam to zamietli.mala som v posudku tak napisane.drzim palce nech vam to schvalia.

ileas
3. jún 2017

@yvkay tak som podala to odvolanie a uvidim čo bude.Ak nepochodime tak dám nanovo žiadosť

brunko
5. jún 2017

Baby nam nakoniec schvalili rodicovsku na odvolanie, uz som s tym vobec neratala. Maly ma retardaciu reci, hyperaktivitu, nepozornost, zle vylucovanie. Najviac zavazilo ze sa neviem normalne zamestnat, lebo do skolky chodim s nim ako doprovod, inak by ho v skolke nechceli a jemu spolocnost deti velmi pomaha. A schvalene do 6 r. 3x sme podavali ziadost a raz odvolanie.

yvkay
5. jún 2017

@brunko ahoj.mozes mi prosim napisat ci chodite k logopedicke a ako s nim pracuje.moja dcerka ma tiez problem s recou,ma dyslaliu a uz je to trolilinku lepsie ale ziadna slava.

inull5
5. jún 2017

Nech sa na mňa nikto neurazí ale je sila že niekomu s hyperaktivitou,poruchou reči schvália do 6 rokov a nám po 4 ťažkých operáciách,vývodom z čreva,obmedzeniami v strave dajú 1 rok..fakt mi je zle.

katkuz
5. jún 2017

@inull5 myslim, ze porovnavat diagnozy, kt. dieta je na tom horsie/lepsie nie je to prave orechove... po roku predpokladam bude prehodnotenie a ak nepriaznivy zdr. stav bude pretrvavat, predlzia znova.

inull5
5. jún 2017

@katkuz myslím že pravé orechové nie je nič v systéme tohto celého..alebo pravé orechové je priniesť posudkovemu "papier"od odborníka z ktorého sa doslova poserie a schváli rovno do 6 rokov.

brunko
6. jún 2017

Presne som cakala tieto reakcie, kazdy to vidi inak. Nemozem chodit do roboty, to nie ako ine matky, ze dieta ma ekzem schvalena rodicovska a chodia do roboty. A zle vylucovanie, pokial nezazijes nepochopis, speci strava, kazdodenne cvicenia

brunko
6. jún 2017

@yvkay ahoj, chodime specialnej logopedicke 2x mesacne, je uzasna neskutocne pokroky s nim robi. Mame uz asi 15 slov, pred polrokom ani slovo. Hravou formou sa ho snazi dotlacit, aby po nej opakoval. Tak s nim cvicim doma, to je na dennom poriadku. On ma aj zle porozumenie, takze je aj v mnohych veciach pozadu. Ale robi pokroky a to je dolezite.

juliajully
7. jún 2017

@inull5 asi mate ti iste ochorenie ako mi :( tiez mala dcera 3operacie aj vyvod a len na rok schvalili.teras po roku budem podavat opet ziadost tak som zvedava ako pochodime.nastastie uz vyvod nema.

maykaaa1122
7. jún 2017

moja znama ma predlzenie pri poruche reci a tiez chodi na 4 hodiny do skolky

inull5
7. jún 2017

@juliajully tak držím palce..ani náš už nemá vývod ale to črevo skratka nikdy v poriadku nebude.malý nemal ritku keď sa narodil a ta ritka nebude nikdy ako ritka iných detí.napriek tomu toto posudkovy ignoruje,vraj mam byť rada ze mam aspoň na rok.nemám slov.

juliajully
7. jún 2017

@inull5 viem o com hovoris 😢 a o tych operaciach ani nevravim... a kolko rokou uz ma maly? Predlzujes si kazdy rok az do tych 6 rokou? Davala zi ziadost aj na ztp? Ja chcem teras dat lebo zevraj pri tej diagnoze maju deti narok , ta uvidim.

sarita20
6. júl 2017

Baby ste tu niektora ktora mate dieta alergicke na Bkm a nepredlzili vam rodicak???