icon

Aké mám možnosti po ukončenom PP na rodičovskej dovolenke?

gabinka01
17. sep 2019

Ahojte, prosim o radu . Pocas rodicovskej dovolenky mi bol ukonceny PP na dobu urcitu (v septembri 2018). Rodicovsku dovolenku by som mala mat este do 12/20. Narok ja podporu po skonceni RD mi nevznikne? rovnako ani dasia materska pri retazovom porode. Mozem este vycerpat davku v nezamestnanosti? Materska dovolenka mi uplynula 07/18. V pripade, ak bu som ju vsak cerpala bude sa na mna vztahovat zvysenie rodic prispevku?
Dakujem za rady

lubik87
17. sep 2019

@gabinka01 narok.na.podporu vznikne ak si bola.zamestnaná.potrebnu.dobu a ,narok na matersku.nemas.lebo nemas aktivne.np . Pripadne.zvýšenie.rodičovského sa na.teba vzťahuje.kedze si.poberala.materskú

evittam
17. sep 2019

@gabinka01 Doplním-narok na podporu mas ak mas za posledné 4 roky 730 dni PvN a pocita sa aj doba ND a RD ak OO trval. Nárok mas do dvoch rokov od skončenia PP Cize RO ba otca dieťaťa a ty podporu

gabinka01
autor
17. sep 2019

@evittam dakujem krasne 🙂 predtym som pracovala 4 roky takze v tom problem nevidim. Som sa bala ze uz som to prepasla..v januari mam viziu zacat si realne zhanat pracu takze sucasne mozem nastupit na podporu

gabinka01
autor
17. sep 2019

@lubik87 dakujem !