icon

Ako dlho platiť vyššie odvody, aby mal manžel vyššiu materskú?

mishi147
14. júl 2019

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Manžel je živnostník a ide na pol roka na materskú a chcel by sa dobrovoľne pri poistiť aby mal vyššiu, ako dlho musí platiť vyššie odvody? Dakujem

Strana
z2
bodka1234
25. júl 2019

@fokuska ja mám plat 2000€ bohužiaľ len 6 mesiacov. Platím brutálne veľké odvody a len kvôli tomu že mi to spriemeruju dostanem nižšiu matersku resp preto že nie som nejaký špekulatívny fluktuant robím u rovnakého zamestnávateľa, kde som si spravila karieru? ako niekto kto robí za minimalku a potom na 90 dní si da Max plat a dostane viac? Aké spekulovanie ? Za tých x rokov som zaplatila na odvodoch že by som 3 materské mala dostat aspoň toľko by mohla sociálna poisťovňa vrátiť.

fokuska
25. júl 2019

@bodka1234 No ved plat mas taky 6 mesiacov, teda aj odvody. Predtym nizsi plat, nizsie odvody.
Podmienky su definovane, mozes byt fluktuant a platit si 90 dni najvyssie odvody ked ta "trapi" ze to niekto robi.
Tisice zien platia odvody x rokov, nie si jedina.

evittam
25. júl 2019

@bodka1234 A teraz co?! Ja som pred prvym tehu platila 10rokov nemale odvody a dane a nedostala som MD len pre zmenu životnej situácie. A tu sme. Nerobím si deti aby som využívala socialny systém.

evittam
25. júl 2019

@fokuska Asi tak. No po.erme sa vsetci.....Ona plati vysoke odvody 6mesiacov...

Strana
z2