Ako dlho trvá schválenie opatrovateľského príspevku pre dieťa?
Dobrý večer, ako dlho to trvalo, kým ste dostali rozhodnutie? Po podaní žiadosti za akú dobu Vás zavolali na pohovor i s dieťaťom? Chodia naozaj z ÚP na návštevy i domov? Nedávno som podávala žiadosť po predĺženom RP zo zdravotných dôvodov, posledný rodičovský mám v septembri. Myslíte, že sa dozviem výsledok ešte v septembri? Ďakujem.
ak mas predlzenie RP z zdravotnych dovodov tak by to malo byt rychlejsie ako to prvotne co si cakala nepises kedy si ho podala takze tazko poradit ci v septembri dostanes vyrozumenie. niekedy to trva mesiac inokedy 2 ci 3 podla toho kolko toho maju, ci su dovolenky, ci je vela na studovanie podkladov...
ak mas predlzenie RP z zdravotnych dovodov tak by to malo byt rychlejsie ako to prvotne co si cakala nepises kedy si ho podala takze tazko poradit ci v septembri dostanes vyrozumenie. niekedy to trva mesiac inokedy 2 ci 3 podla toho kolko toho maju, ci su dovolenky, ci je vela na studovanie podkladov...
@kacena4 11.8. Som podavala
@anonym_autor trvá to dosť dlho ja keď sm podávala pred siedmimi rokmi ešte pred korunou tak som už vtedy čakala 6 mesiacov a syn čakal počas koruny a ďalší pred rokom čakal na vyjadrenie rok treba len trpezlivosť a zlate nervy
schvalovacie lehoty ti písali
v podstate máš už posudok, je to rôzne niekde si ta znova zavolaju na urad na pokec aj s dietatom niekde nie
a ano ked budeš na opatrovatelskom chodia námatkove kontroly domov neohlasené raz ročne , spišu čo vidia, atd.. kde je diet atd .. také bežné otázky
Schvalenie so vsetkymi odvolaniami trvalo takmer rok, na pohovor s dietatom nikoho nevolaju, navstevy doma nepatria do schvalovacieho procesu. Na schvalenie s vypracovanim komplexneho lekarskeho posudku maju 60+30 dni.
@anonym_51ac56 no mňa volali na pohovor aj s dietatom a aj moju kamarátku s dieťaťom podávala som v júni. A volali má asi 5 týždňov na pohovor. Mimochodom autorka ako to že ti žiadosť na opatrovateľský zobrali pred dovŕšením 6.roku? Mne ho nechceli zobrať tak som to odovzdávala až jeden deň po narodeninách dcéry. Rozhodnutie ešte nemám tiež čakám ale povedali 60 dní plus 30 dní rozhodnutie
@anonym_autor aha teraz som prečítala že 11.8 si podávala čiže dieťa už dovŕšilo 6 rokov a v septembri ti príde posledný rodícak. Chápem.inak povedali mi že nech sa držím tých lehôt zvyčajne to vraj nebýva skôr ale musia ich dodrzat.takze Max 90 dní ocakavaj. Na pohovore ich zaujíma čo dieťa vie či sa vie samo najesť,obliecť,hygiena proste či je samostatne.nic nepríjemné alebo neočakávané sa nepytali

Schvalenie so vsetkymi odvolaniami trvalo takmer rok, na pohovor s dietatom nikoho nevolaju, navstevy doma nepatria do schvalovacieho procesu. Na schvalenie s vypracovanim komplexneho lekarskeho posudku maju 60+30 dni.