icon

Ako funguje materská pri dvoch deťoch?

cica8
11. aug 2024

Ahojte, potrebujem poradiť,.. Ako to je s materskou keď mám dve deti jedno dvojročné a jedno bude mať v septembri rok. Poberam rodičak a prídavky,môže si muž na seba dat materskú aby doplatili? Ma stým niekto skúsenosť??

sisa_s
11. aug 2024

Moze ist muz na matersku, ale nemoze chodit zaroven do prace...

cica8
autor
11. aug 2024

@sisa_s a keď sedí vo väzení....

sisa_s
11. aug 2024

Tak ako sa chce starat o dieta na materskej?

cica8
autor
11. aug 2024

@sisa_s ja, sa iba pýtam... V októbri je doma už, ale ci doplatia tie peniaze

sisa_s
11. aug 2024

@cica8 nie, ziadne peniaze vam nemaju preco doplatit len tak...ak pojde muz na matersku s dietatom, bude sa onho plnohodnotne starat doma a ty nebudes mat uz narok na rodicak...

di1234
11. aug 2024

@cica8 ale za čo by mu mali doplatiť peniaze? Veď si poberala riadne materskú ty, nie? Majú mu doplatiť peniaze za obdobie, ktoré strávil vo väzení a o deti sa nestaral? To naozaj?

lienka.7
11. aug 2024

@cica8 🤣🤣🤣🤣 v base a na materskej 🤣🤣🤣🤣
Tak toto je TOP príspevok dňa 👌👌👌
Btw, z čoho mu podľa teba tu matetsku akoze vypocitaju? Z PP v base ? 🙈🤣

oktobermimi
11. aug 2024

@cacianka kukaj tu, zabav sa

ns994
11. aug 2024

@cica8 na tu matersku mu zrejme ani narok nevznikne, kedze sedi vo väzení.

sissy27
11. aug 2024

@lienka.7 ja prave teraz 😂😂😂

cica8
autor
11. aug 2024

@sisa_s takže iba jeden príspevok, dakujem za odpoveď,

zuzanaete
11. aug 2024

Ked ide otec na "matersku", tak sa podpisuje papier, ze o dieta sa od urciteho datumu bude starat otec. Ako by to zabezpecil vo vazeni? Rano by si mu dieta priniesla a vecer si ho zobrala domov?

cica8
autor
Odpoveď bola odstránená
ns994
11. aug 2024

@cica8 ano. Nie je mozne poberat do jednej rodiny zaroven rodicak aj matersku. Bud jedno alebo druhe

eva233
11. aug 2024

Čo chceš aby doplatili?
Muž, keď bude doma tak môže nastúpiť so starším dieťaťom na otcovsku dovolenku a čerpať materske ak spĺňa podmienky a teda mal aktívne nemocenské poistenie aspoň 270 dní za posledné dva roky.
Ak nie a ty si mala pri prvom dieťati nárok na materské a stále ti trvá pracovný pomer tak budeš mať opäť nárok na materské. Rodičovský príspevok si musíš ísť stopnúť na upsvar. Ak ti tpp netrvá tak budeš dostávať naďalej len 1 rodičovský príspevok.
Ak si cerpala materské nechaj si rodičovský príspevok na staršie dieťa do jeho 3r a následne prejdeš na nižší rodičovský príspevok s mladšim.
Súbeh RP a materského nie je možný pri 2 rodičoch ani pri dvoch deťoch. Jediný súbeh je možný 2 materské na 2 deti 2 rodičmi samozrejme že si ak rodičia majú nárok na materské.
Pocas čerpania otcovskej dovolenky, materskej dovolenky alebo poberania rodičovského príspevku nesmie byť rodič vo väzení, ale musí sa starať o dieťa. Popri poberania RP môže pracovať.

lienka.7
11. aug 2024

@cica8 tak to si tu akurát tak ty moja zlata 👌

cacianka
12. aug 2024

@zuzanaete hovorí sa tomu striedavá starostlivosť 🤦😉mein gott

klarissa25
12. aug 2024

Takéto skvosty hneď takto z rána? 🤣🤣🤣

paty277
12. aug 2024

2 malé deti, otec v base, matka žije iba z rodičovského 🤦🏼‍♀️
Chápem,že špekuluješ ako ďalej,topiaci sa aj slamky chytá a v tomto prípade rovno papierovej, no toto ste si navarili VY “rodičia”.
Je to nezodpovedne!
Muž nárok na materskú mať pravdepodobne nebude, keďže nič sám štátu nedal tak nemôže od neho aj chcieť, to dáva takú jednoduchú logiku.
Dostaneš čo dáš.

luccija
12. aug 2024

@paty277 3 deti má aj staršie...nevadí bude 4 a niečo vymyslia dovtedy

paty277
12. aug 2024

@luccija aha to som nevedela 🤦🏼‍♀️ ale musím uznať že ak dokáže s troma deťmi vyžiť z 500€ tak klobúk dole
Určite sú deti z lásky a nič im nechýba 🤦🏼‍♀️