Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
prosím, môžete mi poradiť? na MD som nastúpila 10/2009, počas MD som dostala výpoveď, prešla som na RP a zamestnala som sa u známeho, teraz 11/2012 mi končí RP, tak ,že nastúpim do práce, ale vzápätí dostanem výpoveď, mám nárok na podporu?, mám odpracovať 2dni, zaplaťiť odvody a nahlásiť sa na úrad? Dobre som to pochopila?
Ďakujem, za odpoveď.
hneď ako som nastúpila na RP, t.j. 18.6. 2010
Vedeli by ste mi poradit aka moze byt cca maximalna podpora po MD? lebo mi to podla panina socialnej poistovni vysla celkom vysoka suma,nieže by mi to vadilo ale bojím sa aby nepýtali spet...
ahojte babenky...prosim o radu.od 23.12.2009 do 7.7.2010 som bola na MD a potom na RD.RD mi konci 22.1.2013 a som stale v PP.do prace nastupit nemozem,lebo medzi tym som sa prestahovala a musela by som denne tocit 150km,malu mi do skolky od januara nezoberu takze nic ine mi asi nezostava ,len sa hodit na podporu.no a k tomu mam nejake otazky...pocas MD mam narok na dovolenku to viem,ale na kolko v mojom pripade za rok 2010?za rok 2009 som vsetko vycerpala..niekde som citala,ze existuje novela zakona,ze ak sa hodim po RD na podporu tak sa mi vyska podpory vyratava z platu,aky som mala pred nastupom na MD???lebo aj to som tu citala,ze ak noedrobim min.1 den,tak z minimalnej???pred nastupom na MD som mala dobry plat,ale ak by som po skonceni RD nastupila co i len na 1 den(je to mozne)do prace ,vybrala dovolenku prip.odstupne tak by sa mi podpora vyratala z tej jednej mzdy?dobre som pochopila???a ako by som to mohla vyratat,o aku sumu by islo...ci mam narokovat k tomu aj odstupne alebo staci preplatenie dovolenky( chcem byt ferova voci zamestnavatelovi,aj oni boli vzdy voci mne)?a este podotykam,vsetky podmienky splnam na poberanie podpory.jaaj dobre som sa rozpisala,ale chcem mat vo vsetkom jasno,aby som potom nebola prekvapena.....dakujem vam vopred za odpovede
Mam narok na podporu v nezamestnanosti? - zamestnana som od septembra 2008, zmluva stale trva, od 17. januara 2010 som na materskej.. rodicovska konci 2.marca 2013.. urcite dostanem vypoved, pretoze ma nemaju kde zamestnat. mam narok na podporu?
ahojte.. 31.8. som ukončila pracovny pomer dohodou a od 1.10. nastupujem do nového zamestnania (mesiac som teda bez PP). RD mi konci az v decembri 2013. O malu by sa mala starať svokra, ale bojim sa, ci to bude zvladat tak ona ako aj ja (malu by som k babke nedala, ale jasličky nepripadaju pre manzela do uvahy ☹ ). Mozem sa v pripade potreby vratit na RD kedykolvek?? Ak by som z prace odisla kvoli malej v skusobnej dobe a vratila sa teda na RD, po ukonecni RD mozem mat problem hned si najst pracu. Mala by som v takomto pripade narok na podporu v nezamestnanosti??? Z coho by podpora bola pocitana?? Cim viac sa blizi termin nastupu do prace, tam viac citim, ze by som mala byt s malou ☹...
Vopred vdaka 🙂..
prosiiim poradi aj mne niekto???
@gapa mozem otazocku? V stredu t.j. 19.9 mi skoncila rodicovska. Som zamestnanan u priatela takze som sa dohodla a nastupila som na 2 dni do prace. Chcem k dnesnemu dnu dat vypoved, len uctovnicka v tom ma mierny chaos. Vieme ze mi ma uviest do papierov VZ na jeden den 76 Eur cca. Treba ale aby mi vyplatila nejake odstupne, alebo odmenu, alebo jednoducho staci odrobit dva dni, a dostat za ne 76x2 Eur cize dokopy 152 Eur? Alebo tam ide o to ze musim dostat odmenu dajme tomu 2500 Eur a z toho ked mi to rozrataju na mesiac tak mi vyjde cca tych 76 na den a z toho aj odidu odvody? dakujem za odpoved, v pondelok musim na UP tak to surne optrebujem vediet.
@petulig
dievčatá neviem ako to je ale ja som nastúpila do práce akože som si čerpala dovolenku 1 den a maximálny VZ na jeden den mi učtovníčka dala 99, aj niečo nemám pri sebe papiere a za mesiac august som dostala podporu 1201 €
Takže neviem či má byť 76 alebo tých 99. Ale ja som dostala aj odstupné ale vraveli že tých 99 je maximum
A ináč na UP ti bude treba zápočtový list a ukončenie pracovného pomeru potvrdenie na sociálnu ti bude treba až ked ti daju rozhodnutie z UP a stým pôjdeš na sociálnu až potom Ti vypočítaju dávku
S pozdravom držím palce
@mimco1 @mima595 dakujem za info, ja len v tom mam chaos, lebo mam uz papiere od uctovnicky a uviedla mi tam VZ za dva dni 253 Eur. a este mi uviedla VZ pred zacatim materskej z roku 2009 tam to bolo 193 Eura za 4 dni tusim, lebo tam som tiez riesila prezamestnanie a robila som vo firme len nejake 4 dni pred nastupom na matersku. A nebola som si ista ci sa to tam uvadza za jeden den, alebo za mesiac, alebo za odpracovane dni. Aby som tam neodniesla nejaky blud na socialku.Akoze mes. plat mi dala nejakych 2400 eur v hrubom a ked sa to rozpocita na dva dni co akoze odrobim tak to vychadza na tu sumu co tam uviedla, len aby sme daco nepototo
Ahoj.aj Ja poprosim o radu. na Rd som do januara 2013.pracovny pomer mi trval od roku 2005 a je ukonceny k 30.9.2012 dohodou.budem mai narok na podporu.a AK si ju chcem zvysit kedy sa mam zamestnat na tie jeden ci dva dni.este pocas rd alebo hned po nej?dakujem
@liz_lemon
@valery111 - bude mat narok na podporu, len sa musi zaevidovat na UP do 12 mesiacov od ukoncenia PP...
to je jedno, kedy sa zamestnas...možes aj pocas RD, aj po ukonceni...podstatne je, aby to bolo PRED zaevidovanim na UP 😉 a aby si nemala iny prijem....lebo podporra sa vyratava zo vsetkych prijmov za posledne 2 roky..ak budes mat teda prijem iba z toho NOVEHO zamestnania, tak je to jedno, kedy...len nech je to v tej vyske 76-77E na den v hrubom
Dakujem tak teda Ked v januari po skonceni rd pojdem na up narok mi na podporu vznikne.
@jankar27 to mi je jasné že je tam maximuM len som si nebola istá tou sumou čo mám uviesť do papierov.či mám uviesť VZ dajme toňu že som pracovala dva dni tak mi napíše účtovníčka že VZ je 253 eur za dva dni.alebo sa tam uvádza cela suma ktoru mi určili za mesiac čiže hrubá mzda mesačná napr. 2300eur a na úrade si to potom rozpocitaju.
ahojte chcela by som sa spýtať pre moju známu či sa do tohto príjmu zarátavajú aj príjmy z dohody? alebo len hlavný pracovný pomer?
A neviem ako to je alee max. VZ na nezamestnanosť je 3076 € a max. odvody na den je 99 €
Tých 77.9 je len z čoho vypočítavaju max. dávku čo znamená 1201,70 za 31 dní to mám aj overené ja som to mala takto v papieroch / na jeden den som mala 99 eur a vysla mi max.podpora /
dakujem
Ahojte, chcem sa spytat nieco ohladne podpory 🙂
27/9 mi konci materska dovolenka. 28/9 si beriem 1 den dovolenky, potom je vikend. V pondelok je prveho a to uz budem nezamestnana. Zamestnavatel mi teda zaplati 1 den dovolenky + dalsie dni mi preplati + dostanem odstupne ako "odmenu" - vsetko v hrubej mzde, z toho sa budu ratat odvody atd. Podpora sa mi teda bude ratat z celej tej sumy v hrubom?

@caterine maximalna podpora sa da ziskat tak, ze vycerpes 1-2 dni dovolenky a ostatnu si das preplatit (zalezi este ci nedostanes odstupne), musi byt VZ na den 76E a z toho aj odvody...