Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka ok,tak potom asi toto mi tam muselo zahrat tu chaos rolu...este na konci rozhodnutia som si vsimla,ze sucet vym.zakladov je 265,66 a z toho mi mi DVZ vysiel 53,1320 a ked som to vydelila tak mi vyslo 5...moze to byt tak,ze tie 4 dni dovolenky boli iba 2 pracovne a 3 dni preplatena...strasny chaos a bordel je v tom...
@svirky nie ... mala si 2 dni dovolenky ... lebo cez víkend sa dovolenka nečerpe ...
a 1 den si kdesi musela zaplatiť poistenie v nezamestnanosti dobrovolne ... a preto ti to tak dalo ...
252,99 hrubá mzda ... + 12,67 e za 1 den DVZ ...
dokopy tých 265,66 / 5 kalendárnych dní ... nie pracovných
@zalka pravdupovediac nemam tam chut sa ist pytat a nedaj boze hadat...dost ma prehanali s vyp.paskou a ostatnymi papiermi...ale nedalo mi to,lebo po preratani mi vychadzala ina suma (vyssia) a nie ta,ako tam je...vam verim,pretoze vy ste ovela viac,ako nejaka soc.poistovna a hlavne neskutocne ludska a zlata...mate u mna ohromny obdiv a obrovsku vdaku...
@zalka ako,keby som vedela,ze som v prave a nebudu zo mna robit blbca,tak urcite by som sa sla poinformovat,len z principu...ja som typ,co take veci chcem mat na poriadku,takze urcite by som to riesila...ja som pochopila aj som si vedoma,ze podpora bude nizsia ,ako maximum,len mne nesla do hlavy ta suma na rozhodnuti a poprosim som mala vymeriavaci maximum...ma zmysel ist na tu soc.poistovnu????
Baby kolko eur je teraz maximalna podpora? Dakujem
@zalka ahoj, chcela by som ťa poprosiť za moju sestru, či by si vedela poradiť : Ona pracuje od r.2012 v UK na zmluvu,pričom trvalý pobyt má stále na SR dňa 25.5. 2015 išla na MD , ktorú tam má platenú 9 mesiacov. V máji 2016 sa plánuje ona sama s malým vrátiť na SR, na RD by mala mať nátok čo si zisťovala, len by nás zaujímalo, že ona , keď tam vlastne dá výpoveď či by mala nárok na podporu na SR?? Ďakujem za odpoveď
@zalka no oni tu stavajú chalupu, tak to by dokázala, ale bez toho , aby sa zamestnala na podporu by nemala nárok?? a keby sa jej podarí nejako sa teda zamestnať tak tam by koľko dní musela akože odpracovať ? a potom by dala hneď výpoveď hej? a po skončení podpory ona by mohla požiadať o rodičák?
@zalka ahoj, mozem poprosit o pomoc? V oblasti podpory v nezamestnanosti sa velmi nevyznam... Od 11/2009 som na retazovej rodicovskej, posledny tpp som mala na dobu urcitu so zanikom 01/2010, odvtedy som bola na md, potom rd, potom md z dnp, potom rd az doteraz. Pred materskou som robila 7 rokov, chcem sa spytat, ci mam po skonceni rd narok na podporu, alebo si musim platit dobrovolne poistenie pre vznik naroku, ked mi rd skonci? Dakujem moc za radu

@zalka vlastne 12.8.2015