icon

Ako je to s vyplatením rodičovskéh po jeho ukončení?

mirip
16. mar 2014

Ahojte chcem sa spýtať ako je to s rodičovským príspevkom, 8.marca mi totiž oficiálne skončila rodičovská dovolenka lebo dieťa mi malo 3roky. V piatok mi nabehli peniaze na účet a normálne plná suma za celý mesiac,je to normálne že mi vyplatili celý mesiac alebo budem musieť peniaze vrátiť?

marian86
16. mar 2014

-Rodičovský príspevok sa vypláca za celý kalendárny mesiac, aj keď sa podmienky nároku na tento príspevok splnili len za časť kalendárneho mesiaca..takže je to ok...
-Rodičovský príspevok sa vypláca mesačne pozadu, a to najneskôr do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, v ktorom oprávnená osoba splnila podmienky nároku na rodičovský príspevok.

janka257
16. mar 2014

Ahoj. Mam pre teba potesujucu spravu - ked sa dietatko narodilo v marci, dostanes rodicak este aj v aprili - plnu sumu. 😎 Ja som sa na to bola pytat na upsvar, mam to podobne - 26.2. mala dcerka 3 roky a rodicak dostanem este aj teraz v marci. Tak sa tes! 😉

mimikri
18. mar 2014

Ano aj mne prišiel teraz, to bolo prekvapenie 😀 som si myslela ze už skončil v mesiaci keď mal malý 3 roky. Potešilo 😉

zuzu9251
18. mar 2014

ked sa narodila moja mala tak mal moj syn 2 roky a 10 mesiacov takze som brala na neho rodicovsky prispevok a na malu sme zacali brat az ked maly dovrsil 3 roky.teraz bude mat mala 26.3.2014 3 roky,takže dostanem rodicovsky este aj v aprili?dakujem

luckadominika
18. mar 2014

Supeeer mám sa na čo tešiť 🙂 🙂 Peniažky naviac 🙂