Ako mám žiadať o príspevok na jasle?
Vie mi niekto povedat, ako ziadat o prispevok na jasle, ak idem pracovat? Ziadat pred nastupom do prace alebo az na zaklade vystaveneho dokladu z jasli?
@renca561 Presne ako pise @simca06022011 Somarina to urcite nieje a zmysel to ma ak za jasle platis mesacne viac ako 230 eur co v kazdom vacsom meste sa tak plati. Ak by si nejakou nahodou platila za jasle cca 200 eur mesacne tak jasne ze sa ti ten prispevok vybavovat neoplati.
@zalka
@simca06022011
Prestudovala som si predchadzajuce prispevky, no chcem sa opytat, do akeho veku dietata stat preplaca tych 230 €? Lebo su aj jasle, ktore su do 4 rokov.
Moja ma este len 17 mesiacov, chcem ju dat od 2 rokov...
A este otazky pre kamaratku, ta chce dat malu rovno do skolky, nakolko ma 2,8 rockov, no nechce stratit RP.
Pokial viem, RP nestrati, ked dieta bude davat do skolky len na menej ako 4 hodiny denne, vsak? tj. 8-12 ak bude dlhsie ako do 12-tak by stratila? To potom ohlasuje materska skolka ako dlho tam dane dieta je?
Vopred dakujem za odpovede
@merilin ako pise zalka, do 3 rokov mate narok na rodicovky alebo na prispevok / a je fuk ci bude doma alebo v skolke alebo jasliach. Po 3 rokoch nic.
Dobrý deň... modelová situácia - otec pracuje, mamička je na RD s 1,5 ročnou dcérou a poberá rodičovský príspevok a popri tom má DoVP u svojho zamestnávateľa na pár hodín týždenne. Dieťa by chceli dať opatrovať osobe s oprávnením. Do HPP sa ešte nevráti. Ona si asi nemôže požiadať o preplatenie vzniknutých nákladov spojených s opatrovaním. Je možné, aby si mamička zrušila poberanie rodičovského príspevku a otec si požiadal o príspevok na starostlivosť a tak následne požiadal o preplatenie nákladov na základe potvrdenia od oprávnenej osoby?
Ďakujem
@jankaremka ak otec požiada o preplatenie skutočných nákladov, tak mamička sa musí vrátiť do práce alebo dať výpoved ... alebo čerpať neplatené volno u zamestnávateľa prvého ... lebo už nebude na rodičovskej dovolenke
@zalka rozumiem...dakujem Vám
@jankaremka rado sa stalo
@jankaremka Ak pracujes na DVP a plati z toho zamestnavatel odvody, aj na dochodkove poistenie, narok na preplatenie nakladov za jasle mas. Viac: http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina-2/p...
Ale pre istotu by som si to este overila.
Ak by si chcela previest RP na otca a potom nasledne ziadat o preplacanie Prispevku na starosltivost, nemohla by si byt nezamestnana. Nepriznaju ti ho.
@zalka jaj, sme sa nepochopili :D Jasne, myslela som to tak, ze ak manzel pracuje, presiel by na neho RP a nasledne Prispevok, jeho manzelka by musela pracovat. Ak bude cerpat neplatene volno alebo bude nezamestnana, narok na Prispevok by manzel podla mna nemal. Skumaju sa obaja, ci nie? Aspon u nas to neuznavaju a prisne vsetko kontoluju, mozno je nejaka vynimka. Beru to tak, ze ak jeden pracuje, druhy je na RP a nie nezamestnany...
neviete mi poradit, ci mam narok na prispevok na jasle ak som na materskej s mladsim dietatom? starsi chodi do jasliciek a prispevok som poberala do 6 tyzdnov po narodeni mladsej. no vraj podla noveho zakona je materska brana ako zamestnanie a tym padom mam narok pocas materskej s mladsim narok na preplatenie jasiel na starsieho.
@matozazzo no tak teraz si ma dorazila ... prosím ťa napíš mi z ktorej dohody sa neplatia dôchodkové odvody , lebo ja čo viem tak z každej sa platia dôchodkové, a akurát je rozdiel že pri nepravidelnom príjme sa neplatia nemocenské a poistenie v nezamestnanosti ... toť asi toľko k tomu ... ale napíš mi tú dohodu kde sa neplatí dôchodkové ušporím ... 🙂
Maminky prosim poradte mi ak viete. V january som si nasla pracu, nevratila som sa do tej z ktorej som sla na matersku tam ma vsak stale eviduju ako by som bola na rd. Syn ma 2 r a 8m a od januara sme ho dali do jasiel a poziadali o prispevok na jasle. Nova robota sa mi nepaci tak chcem ist spat do starej, tam to vsak musim mesiac vopred oznamit a tu vzika problem: ku koncu januara dam vypoved v novej robote ale do starej ma zoberu najskor az v marci, pridem o prispevok na jasle za februar ? Mozem sa zahlasit spat na rodicak? Dakujem

ano s rodinymi je to cca 220 eur co ja viem mne sa to nezda