Ako mám žiadať o príspevok na jasle?
Vie mi niekto povedat, ako ziadat o prispevok na jasle, ak idem pracovat? Ziadat pred nastupom do prace alebo az na zaklade vystaveneho dokladu z jasli?
@elusa112 áno kedže v zamestnaní si dôchodkovo poistená. Ale môžeš mať len 1 príspevok .. bud rodičovský.. tých cca 203 eur mesačne. Alebo príspevok na jasle vo výške preukázaných nákladov max. však v sume 230 eur ...
čiže ak jasličky stoja 150 eur tak by si dostala od štátu len 150 eur,
ak stoja 300 eur dostala by si od štátu len 230 eur
Ahojte maminky.mam jasle a skolku v horskom parku ak by ste potrebovali ist do prace alebo len tak vybehnut na kavicku🙂svetrozpravok.sk
Prosim Vas kde najdem to tlacivo na prispevok na skolku 230e... Dakujem pekne
baby chcem sa spytat pochopila som dobre ze stat dava prispevok na skolku 230e po dokladovani,cize preukazani ze tam chodi 🙂 a rodicovsky mi teda zoberu,ale da sa to aj potom ak to nebude fungovat teda tie jasle a mala si tam nezvykne a oddidem zo zamestnania mozem znova ziadat o rodicak???dakujem krasne 🙂
@1karuska ja som si to teraz vybavovala, najprv sa musi dat ziadost o zrusenie rodicovskeho, potom ziadost o ten prispevok na skolku. K nemu treba potvrdenie z prace ze nastupujes (prispevok sa da poberat len od toho mesiaca ako zacnes pracovat), potom doklad o zaplateni skolky za prislusny mesiac (ktory treba potom kazdy mesiac nosit na urad), + este dalsie tlaciva ktore daju na urade. Ja som to tiez tak pochopila ze da sa aj naspet zrusit si prispevok na skolku a ist naspet na rodicovsky, kebyze ostanem zas doma, tiez som sa bala ze si nezvykne v jaslickach. Ale naisto sa opytaj na urade, to je vzdy najistejsie🙂.
@briseovna01 áno dá sa prejsť naspäť z príspevku na rodičák a naopak, dokonca aj opakovane.
ahojte chcela by som sa opytat mam narok na prispevok na jasle ked som studentka? a maleho by som chcela dat do jasli prispevok je vo vyske 230e no za jasle sa plati 250e 🙂 mam nato narok ? alebo si to musim platit sama ??? nie som zamestnana 🙂
no ja niesom na dennom mam individualne
@alena2795 http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi... ak si na dennom studiu mas
no ja som na individualnom studiu(chodim kedy chcem) 🙂 a chcela by som ist na brigadu a popri tom aj studovat 🙂 a maly do jasli ale to asi nepojde 🙂
no dozvedela som sa ze si musim vybrat bud dostanem rodicovsky alebo mi budu platit skolku ale je to podla mna somarina potom scoho ho mam chovat ??? :D nevidim vtom ziaden zmysel :D
@alena2795 a čo si čakala že dostaneš od štátu 400 eur ? Si vtipná, a príspevok na jasle dostane matka čo pracuje, ak pracuje má príjem, ak má príjem tak má z čoho chovať dieťa ....
A zmysel väčší to má pre matky dvojčiat trojčiat ... je rozdiel dostať RP 245 eur u dvojčiat .. alebo príspevok na opatrovateľku čo môže byť aj babka zo živnosťou 460 eur ... u trojčiat dokonca 690 eur ..
dobre ale ked chodim do skoly tak je jasne ze mi treba chovat maleho a aj do skolky aspon 🙂
to je v pohode 🙂 otec nezije snami som s malym sama 🙂 dostavam od neho 30e 🙂 a rodicovsky 🙂 stoho musim mame davat na najom atd 🙂 a skolu si platit 🙂
Mamicky poradte mi prosim, snazim sa z tohoto neako vysomarit... Potrebujem nastupit do prace skor, mala bude mat 2,2 roka . ale na prve dva mesiace by som ju chcela dat do sukromnych jasli len na pol dna, aby z toho nemala obrovsky sok. Mam narok od statu na 230 eur aj ked je len poldenna starostlivost? Skolka by stala 280 eur (preplatili by mi teda tych 230? alebo musi mat celodennu starostlivost? Do prace by som chcela chodit len na pol dna tie dva mesiace.
Baby poradte🙂)nastupila som do prace.o moji dcerku da stara babka ma skoro dva roky.nechcem ji dat do skolky zatial az od septembra🙂)a chxem sa spytat moze babka poberat prispevok vo vyske 41eur?ka poberam rodicovsky🙂)co k tomu potrebujem na vybavenie🙂)dakujem nika
Mamičky poraďte mi prosím .. už som prešla snáď všetky fóra no nenatrafila som na odpoveď na moju otázku. Chcem sa opýtať je možné poberať súčasne príspevok na jasličky a keby som ostala znovu na materskejtak súčasne aj materskú ? Ďakujem.
@matkovazuzka toto teraz riesim aj ja a vobec neviem...
@hanical ja som sa dopatrala k odpovedi vraj ked by som ostala na materskej s druhym babom prispevok na jaslicky nemozem poberat lebo by som poberala matersku a sucasnne dva prispevky sa vraj nedaju poberat ..
@matkovazuzka nemozes pobera 2 davky sucastne....prispevok na starostlivost= preplateie jasliciek je ako keby obdoba R ked sa matka amestnaa dieta umiestni do jasli ale kedze t s mladsim dietatom vznikol narok na materke- ta je zo zakona primarna tak poberas matersku a RP ti bolo na zaklade toho odnate.
@9lf9 dakujem za odpoved
Prosím o radu, ak si založím živnosť na opatrovanie jedného dieťatka a budem od mamičky dostávať 230€, koľko budem odvázdať do zdravotnej a soc. poisťovne? Viem že prvý rok budem platiť len do zdravotnej, ale neviem akú sumu z takého malého príjmu.
Ahojte, viete mi niekto k tejto teme poradit aktulane? zaujima ma ci nastala zmena v naroku na prispevok, ak sice pracujem na dohodu u zamestnavatela, kazdy mesiac mam rovnaky prijem a zamestanatel kedze uz musi platit odvody aj za dohodarov za mna plati odvody. mam teda narok na prispevok uz aj ako dohodar? dakujem
Ahojte neviem ci už ste niekto pozerali novelu zákona ale ja podľa nej dostanem menej ako predtým keďže môj malý chodí len 3 dni v týždni do jaslí tak mam nárok iba na alikvotnu časť, pekne s tým vybabrali to bude potom lepšie prejsť na rodičak.

Chcem sa opýtať, asi to tu už bolo písané ale radšej poprosím o radu. Od januára som zamestnaná na dobu určitú, manžel prerušil živnosť. Dcérka 2,5 ročná chodí do jaslí. Chcem sa opýtať či by mi patril príspevok na jasle. Dakujem za Vašu pomoc