zalezi od terminu nastupu, kazdopadne PN nema vplyv na vymeriavaci zaklad a bude sa ti pocitat bud z roku 2022 alebo 2021 podla toho, ci pojdes na matersku teraz alebo az buduci rok
@miska7754 ano 🙂 ak sa teda neplanujes zamestnant v novom zamestnani do porodu a mat tam 90 dni bez PN a OCR vtedy by to bolo z roku 2023 a novej zmluvy
@petamich hfaa tak hadam mi mala. Materska nevinde ked som v roku 2022 pracovala od janiara do augusta lebo 5 rokov som pracovala v tje istej firme sle vravis ze s abude pocitat od roku 2022
@miska7754 nie od roku ale z roku - vymeriavaci zaklad je standardne (okrem vynimiek ako napr. ta nova zmluva) vypocitany z roku predchadzajucemu tomu, v ktorom ides na matersku - takze ak ides 2023, tak z 2022
@miska7754 vyššia proti čomu? Lebo materské sa počíta z platu,teda každá žena má inú výšku a sú prípady, keď materské nedosahuje ani výšku nižšieho rodičovského príspevku.
@miska7754 materská je len jedna, nie je vyššia ani nižšia a trvá 34 týždňov, nie pol roka. Že ty myslíš rodičovský príspevok? Ten je nižší a vyšší. Ten ale vypláca úplne iná inštitúcia.
zalezi od terminu nastupu, kazdopadne PN nema vplyv na vymeriavaci zaklad a bude sa ti pocitat bud z roku 2022 alebo 2021 podla toho, ci pojdes na matersku teraz alebo az buduci rok