Ako môže manžel pokračovať na rodičovskej?
Ahojte, po 2 a pol roku pojde aj manžel na rodicovsku pol roka. Poradíte, ako má pokračovať? V práci to má už vybavené.
@luciaruz vyplnenu ziadost o materske odovzda zamestnavatelovi a do 3 rokov veku dietata moze cerpat.
tlacivo zo socialnej dat zamestnavatelovi a potom to bud on moze aj muz posiela/odnesie na socialnu poistovnu podla sidla zamestnavatela
nehlasi sa nikam uz nic, jedine pozor dieta nemoze ist do MS
tlacivo zo socialnej dat zamestnavatelovi a potom to bud on moze aj muz posiela/odnesie na socialnu poistovnu podla sidla zamestnavatela
nehlasi sa nikam uz nic, jedine pozor dieta nemoze ist do MS
@anonym_8c28be ani ona už nemusí hlásiť skončenie rodičovského na úp?
Ty sa musis odhlasit z rodicovskej a manzel vypise tlacivo a da zamestnavatelovi al.odnesie sam na soc.
@anonym_8c28be ani ona už nemusí hlásiť skončenie rodičovského na úp?
@anonym_6e728a v praci mi povedali, ze nic nemusim, ze oni vsetko vybavia a nahlasia ma.
ty musis ukoncit poberanie RP na UPSVAR. To nesuvisi s pracou ani jeho ani s tvojou
@anonym_6e728a v praci mi povedali, ze nic nemusim, ze oni vsetko vybavia a nahlasia ma.
@luciaruz ty pekne do prace a muz bude na materskej sa riadne starat o dieta.
@luciaruz zamestnávateľ nemá nič s ukončením poberania rodičovského. To si nahlásiš ty a zároveň musíš riešiť návrat do práce k danému dátumu ukončenia.
@luciaruz zamestnávateľ nemá nič s ukončením poberania rodičovského. To si nahlásiš ty a zároveň musíš riešiť návrat do práce k danému dátumu ukončenia.
@zuzinka888
@anonym_6e728a ona sa nemusí vrátiť do práce ani odhlasovať z rodičovskej.
Autorka - ak sa vraciaš do práce, treba komunikovať so svojím zamestnávateľom, zo zákona si povinná mu mesiac vopred ohlásiť ukončenie RD.
Ak naďalej ostávaš doma na RD, treba sa prihlásiť v zdravotnej poisťovni buď ako samoplatcov a platíš si zdravotné odvody sama alebo ak máte ďalšie dieťa do 6 rokov, prihlásiš sa ako osoba starajú a sa o dieťa do 6 rokov - odvody neplatíš, ale dieťa môže do škôlky maximálne na 4 hodiny denne.
V oboch prípadoch musíš na úrade práce požiadať o odňatie RP

rodicovsku alebo otcovsku ?