Ako navýšiť výšku materskej
Ahojte baby, s partnerom cakame prve dietatko. Momentalne som zamestnana ako casnicka na TPP avsak na papieri s minimalnou mzdou, matersku by som mala teda taktiez minimalnu. Poistena som viac nez 270 dni teda narok na poberanie splnam. Chceli by sme ju vsak navysit, zamestnanim sa u ineho zamestnavatela na TPP, byt poistena u neho minimalne 90 dni a zaroven dat vypoved u mojho terajsieho zamestnavatela. Mojou otazkou je, ci mozem este pracovat popri TPP u noveho zamestnavatela aj na dohodu u mojho terajsieho zamestnavatela tak aby sa mi ratala materska iba od noveho zamestnavatela?
Dakujem za pripadnu pomoc.
Baby riešila som presne to isté ako s tým zamestnaním, aby som mohla mať vyššiu materskú a natrafila som na Facebooku na takú stránku https://www.facebook.com/Materská-1142482205899... zatiaľ je to zadarmo, tak sa skúste poradiť tam a nepolemizujte už toľko 🙂

@dibarbora Viem, že si neoslovila mna ale ak nevadí odpoviem. Pocas RD tvoj PP trval? Ak áno máš nárok na MD, VZ bude tvoj hrubý príjem od maja 2018 do konca mesiaca predchádzajúceho nastupu na MD.