icon

Ako navýšiť výšku materskej

dena133
27. aug 2018

Ahojte baby, s partnerom cakame prve dietatko. Momentalne som zamestnana ako casnicka na TPP avsak na papieri s minimalnou mzdou, matersku by som mala teda taktiez minimalnu. Poistena som viac nez 270 dni teda narok na poberanie splnam. Chceli by sme ju vsak navysit, zamestnanim sa u ineho zamestnavatela na TPP, byt poistena u neho minimalne 90 dni a zaroven dat vypoved u mojho terajsieho zamestnavatela. Mojou otazkou je, ci mozem este pracovat popri TPP u noveho zamestnavatela aj na dohodu u mojho terajsieho zamestnavatela tak aby sa mi ratala materska iba od noveho zamestnavatela?

Dakujem za pripadnu pomoc.

Strana
z2
evittam
30. aug 2018

@dibarbora Viem, že si neoslovila mna ale ak nevadí odpoviem. Pocas RD tvoj PP trval? Ak áno máš nárok na MD, VZ bude tvoj hrubý príjem od maja 2018 do konca mesiaca predchádzajúceho nastupu na MD.

dibarbora
30. aug 2018

@majusqa77 este doplnim,ze zamestnávateľa mam uz dlho toho istého

majusqa77
30. aug 2018

@evittam ak sa vratila do povodnej prace, tak do 31.12., nie? 🙂

evittam
30. aug 2018

@majusqa77 Jj potom tak ako pises.

dibarbora
Autor odpoveď zmazal
joedodo
Autor odpoveď zmazal
ivetkaferencova
16. nov 2018

Baby riešila som presne to isté ako s tým zamestnaním, aby som mohla mať vyššiu materskú a natrafila som na Facebooku na takú stránku https://www.facebook.com/Materská-1142482205899... zatiaľ je to zadarmo, tak sa skúste poradiť tam a nepolemizujte už toľko 🙂

Strana
z2