Ako optimalizovať maródku po rodičovskej dovolenke?
Ahojte, dcerka bude mat koncom decembra 3 roky, som teda este na rodicovskej dovolenke a zaroven som tehotna. Po rodicovskej pojdem na marodku do konca tehu, aj pri prvej som bola, no prosto musim....chcela by som ale ist na marodku uz po ukonceni prveho trimestru, co je o cca 20dni.....vyslo by nas to financne lepsie, akurat ze neviem ci mi vyjde lepsia mardoka ked pojdem este na par dni na dovolenku alebo priamo z rodicovkej na marodku. A este neviete ako sa rusi rodicak?
Dakujem za rady 🙂
@nyusika preco by som nemala narok, ked mam rizikove tehotenstvo?
@zuzanka101010 ty máš naozaj vysokú školu?
@nyusika ja som bola taky blazon, ze ma z prace museli vykopnut k doktore a dostala som sa rovno uz do nemocnice lebo som mala zapal pluc spojeny s plucnymi chlamydiami a doktorka v nemocnici na mna pozera, ze este par hodin a nenadychnem sa, ze tak som mala zuzene priedusky....to bola moja prva PN v zivote a od vtedy choroby neprechadzam, ale radsej vylezim....zostala mi z toho stredne silna astma, takze potes pan buh a co sa tyka tychto marodiek, pre mna je dieta na prvom mieste, prosto zdravie babatka, ktore je pre nas zazrak, je prvorade, takze ked mi povie doktorka, ze marodka, tak marodka, ale teraz nemame penazi na zvys, preto riesim co ma vyjde lepsie....
@zuzanka101010 nemas peniaze nazvys, a preco si robite dalsie dieta? prosim ta preco?
@anonym_59aa82
@zuzanka101010 rodicak smiesny je, je to cca 1/3 platu, takze je smiesny vzhladom na nasu hypoteku a vydavky
@zuzanka101010 ESTE RAZ, naco si robite dalsie dieta, ak to financne nezvladate? nejak nerozumiem...sa stazuj aky mas rodicak, ty si asi dost mimo.
takze este raz - vsetko si treba dohodnut v praci.. ..ukoncenie RD, obnovenie poistenia, oznamit navrat do prace.. ..vsetko by mala vediet u vas na personalnom
@majusqa77 je uplne super ze uz radu dostala ale musi sa obhajovat, asi vie preco sa obhajuje, niekedy je tu marna rada. marna.....
@nyusika preco by som nemala narok, ked mam rizikove tehotenstvo?
@zuzanka101010 a nepytala si sa nahodou na nieco uuuplne ine ?
@zuzanka101010 a nepytala si sa nahodou na nieco uuuplne ine ?
@nyusika sama zabudla vlastne na co sme narazali....
@nyusika neviem z coho sa mi ta PN bude vypocitavat, co sa mi viac oplati...
@zuzanka101010 PN sa ti bude normálne počítať zo základu čo máš v zmluve....či budeš čerpať dovolenku alebo budeš chodiť do práce..
@nyusika a preco by sa mal o mna stat starat, ja mam vysoku sklolu, dobru pracu, ja nepotrebujem aby sa o mna stat staral, po vyske som bola iba 3 mesiace na urade prace, inak som stale pracovala...ja za to nemozem, ze mam rizikove tehotenstva...kebyze si mozem vybrat mam ich bezproblemove, myslite ze mi je prijemne bat sa kazdy den o vlastne dieta? Vam ludia uz nacisto hrabe, ja som myslela, ze mi tu moze dat niekto konstruktivnu radu a iba same hovadiny citam....vy asi mate IQ hojdacieho kona, to nema zmysel sa tu s vami bavit
@zuzanka101010 "a preco by sa mal o mna stat starat, ja mam vysoku sklolu, dobru pracu, ja nepotrebujem aby sa o mna stat staral" - keď sa o teba nemá starať štát, tak prečo riešiš kedy bude pre teba výhodnejšie nastúpiť na PN? Obháňaš sa tu tým,že máš vysokú školu, čo prepáč, ale tú má už každý, aj podpriemerný človek, tak určite vieš,že štát sa o teba stará aj teraz, keď poberaš rodičak, pretože ten ti platí štát, dokonca aj zdravotné poistenie ti teraz platí štát, aj odvody na dôchodok ti platí štát a rovnako sa o teba bude starať štát, keď budeš PN. A tým štát určite vieš,že sú ľudia, ktorí aktuálne pracujú a do toho štátu odvádzajú. Takže ak máš stále presvedčenie,že ty nepotrebuješ,aby sa o teba staral štát, tak sa tu nepýtaj ako vyspekulovat čo najlepšiu PN s nech sa teda o teba stará manžel.

@anonym_05891e ale ved ja som doma na rodicaku, kebyze pracujem som na marodke hned, ale teraz mi je marodka na 2 veci, ked som doma a mala v skolke, co na tom nechapete....ale rodicak je smiesny a ked ho zrusim, na co mam narok, tak mozem tu marodku poberat skor o 2 mesiace a to je skoro 1000 eur mesacne viac a ked nemas peniaze na ucte, manzel nema, tak ti to pomoze asi ze nie? Ved aj hypoteka nieco stoji, tento rok sme vybuchali okolo 8000 eur na umele, tak sme svorc, na niektorych nepochodpim, mozno vy ste za vodou, my uz nemame ziadne uspory, nam snaha o nase deti a hypoteka zhltla vsetko....zijeme o 1 plate
@zuzanka101010 rodicak je smiesny? to ozaj? ty si nevazis korunu dievca. ty si nezazila rodicak 220 euro... s pridavkom mas skoro 500 euro. co chces viac. ci vlastne ty si mala asi 3000 eurovy plat ze? tak potom ano, 500 eur je pre teba nic. prepac ale ozaj....