icon

Ako ostať v práci a zároveň poberať materskú?

zuzana_stet
21. mar 2018

Manzelovi nechce zamestnavatel umoznit odist na matersku. Ako by ste to riesili? Neexistuje nejaky sposob alebo moznost ako ostat v praci no zaroven poberat matersku?

lus83
21. mar 2018

Ak by bol zivnostnik, moze poberat matersku a zaroven normalne chodit do prace. Posledne dva roky, ale musel odvádzať odvody do Sociálnej poisťovne.

evittam
21. mar 2018

@lus83 Pekne hluposti. Prepac. Nárok na MD vznika ak ma matka za posledné dva roky pred porodom 270dni NP, otec pred nástupom na MD.

evittam
21. mar 2018

@zuzana_stet Akoze nechce umožniť? Ak spĺňa podmienky naroku na MD tak zamestnavatel mu musí umožniť cerpat MD.

veronika1306
21. mar 2018

Zamestnavatel musi umoznit tvojmu chlapovi ist na matersku je to v zakone nesmie mu to zakazat moj manzel je na materskej teda teraz uz na rodicovskej 1 rok a tiez zamestnavatell nebol nadseny ale musel mu to umoznit ma nato narok...a este aj moze poberat matersku a pracovat ale zamestnavatel mu musi zmenit zmluvu na inu pracovnu pozicii....ak nieco napis mi sukromnu spravu rada pomozem

zuzana_stet
autor
21. mar 2018

@veronika1306 krasny den 🙂 dakujem za tvoju reakciu. manzel by chcel poberat matersku a aj pracovat, no zamestnavatel hovori, ze to tak nejde urobit. ze mu nemoze dat novu zmluvu ...

zuzana_stet
autor
21. mar 2018

@veronika1306 ze vraj mali nejaku kontrolu v podniku a ta kontrola povedala, ze maju vela chlapov takto na materskych - ze poberaju matersku a na inu zmluvu normalne pracuju a ze do buducna uz to tak nebudu robit zamestnancom :(

evittam
21. mar 2018

@veronika1306 Suhlasim az na to,ze zamestnavatel nemusí súhlasiť s tym,ze da zamestnancovi novú zmluvu, na ktorú bude pracovať, iba môže.😉

evittam
21. mar 2018

@zuzana_stet Moze ale nemusi

majusqa77
21. mar 2018

nic. Nesuhlasi, mozete si vybrat. Bud bude realne doma a brat matersku a ked, pojde robit inde, alebo ostane na povodnej zmluve. Zamestnavatel nieje povinny taketo veci umoznit

zuzana_stet
autor
21. mar 2018

DAKUJEM VSETKYM 🙂

lus83
21. mar 2018

@evittam dobre, to je jedno. Neviem to presne. Dolezitejsia je info, ze aj otec moze byt na materskej a tiez chodiť do prace. Jozef Mihal o tom pise na webe. Si to nastudujte.

majusqa77
21. mar 2018

@lus83 :D ty si dostuduj (podmienky pre matersku) a nauc sa rozlisovat pojmy. Napriklad odvadzanie odvodov verzus dni poistenia.
A tiez never vsetkemu, co pise Mihal ;)

evittam
21. mar 2018

@lus83 Ja nemusím nič študovať a uz vôbec nie Mihala. Dostuduj si sama. A nie, nie je to jedno. Ak niečomu nerozumies a nevies tak na čo rozdávas rady...

lus83
22. mar 2018

@evittam tvoj a majuskin koment je prejav ubohosti. Iba som chcela poradit z vlastnej skusenosti, nic viac. Nechapem ako si dovolujete a vobec preco na mna utocite. Ste smiesne :D

majusqa77
22. mar 2018

@lus83 kto na koho utoci? my aspon (na rodiel od teba) vieme, o com piseme... ...a ty si bola prva s blbou poznamkou

yna1
22. mar 2018

baby, klidek 🙂 majte pekny den a nechytajte sa tu zbytocne za slovicka

veronika1306
22. mar 2018

@evittam to je pravda ze nemusi suhlasit ale na matersku mu nemoze odopriet ist tu mu musi odsuhlasit viem to lebo mam kamaratku na socialke takze viem ako to funguje lebo aj u nas boli vyhovorky ale stacilo sa ohradit zakonom v ktorom sa to pise a hned mohol byt na materskej bez akychkolvek problemov....a dokonca aj ja som stale na rodicovskej dovolenke len s tym ze ja nic nedostavam cize na neplatenej...pekny den

evittam
22. mar 2018

@lus83 Kto na teba útočil?! Ty si prva začala s nejakým odporucanim. Si dostuduj sama. Ja mam vedomosti aj s
@majusqa77 .
Jedina bez vedomosti ohladne temy a smiesna si tu ty.

evittam
22. mar 2018

@yna1 Aké chytanie za slovicka?! Niekto čo vie o tom hole nic mi bude odporucat si doštudovať?!

lus83
22. mar 2018

@evittam Toto je diskusne fórum. Chapes, co tento pojem znamená? Ze ludia proste debatuju. Ja som len chcela prispieť tym co viem ja, na detailnejsie veci sme cakali na vas. Nemusi kazdy hned vsetko vedieť a podrobne. Vedela som, ze sa niekto ozve, kto to vysvetli. Tema sa vzdy v diskusii rozvija, ci vy take neviete? Iba ste sa utokom na mna ukázali ake ste hystericke trapky. No nezblaznite sa, lebo viete nieco trochu viac. No a co. Ved ja vam to neberiem. Koncim debatou s vami vlastne o nicom, takze neotravujte dalej prazdnymi slovami.

evittam
23. mar 2018

@lus83 A tento tvoj výlev bol k comu dobrý. Ďalšie prazdne slová o nicom? Co mas k diskusii ked my sme trapne? Jedina trapna si tu ty aj týmto posledným prispevkom.

evittam
23. mar 2018

@majusqa77 Niekto si mysli,ze si prečíta knihu od Mihala a už vie len o niečo menej ako my s xy ročnou praxou. A my sme trapne.😁😉