Ako postupovať pri práci popri poberaní rodičovského prispevku?

tinatitti
21. apr 2021

Ahojte dievčatá, som na rodičaku, dcéra má 2 roky. Zvažujem ísť do práce. Nechcem sa však vrátiť do zamestnania, kde som robila pred nástupom na MD. Ten pracovný pomer mi stále trvá. Nasla som si novú prácu. Ako teraz postupovať? Uzavrieť s novým zamestnávateľom pracovnú zmluvu. Môžem naďalej poberať rodičak? Co s pôvodným zamestnávateľom? Rozviazat ten pôvodný PP? Ďakujem za Vaše skúsenosti

veronikaszabova
21. apr 2021

@tinatitti

RP ti zostane

PP mozes mat aj viacej

Stare zamestnanie - pokial nemas v zmluve klauzulu, ze nemozes pravovat u konkurencie, tak OK.

nafka0483
21. apr 2021

@tinatitti
1. RP budes poberat kym dieta nedovrdi 3 roky, bez ohladu na to ci budes doma, ci budes pracovat u povodneho zamestnavatela, u noveho, alebo naraz u 10tich.

2. Povodny pracovny pomer mozes nechat bezat (mozes ho nechat ako "poistku"). Do novej prace mozes nastupit - v pripade, ze v povodnej praci nemas konkurencnu dolozku. Ked sa ti bude blizit koniec rodicovskej u povodneho zamestnavatela, tak mozes predtym dat vypoved, alebo sa s nim mozes skusit dohodnut na skonceni. Jemu je jedno ci ty pracujes inde, ci nie, to s nim nijak nesuvisi. Alebo mozes dat vypoved hned, alebo skusit dohodu. To je uz na tebe.

domcci72
21. apr 2021

rodicak budes poberat nadalej, co sa tyka pracovneho pomeru, nechaj si ho v zalohe, zamestnavatel ta teraz aj tak vyhodit nemoze, pokial mas pracovnu zmluvu na dobu neurcitu, nechala by som ho v zalohe.

ofzuza
21. apr 2021

Ak maju obaja zamestnavatelia rovnaky predmet cinnosti (over v Obchodnom registri), potrebujes suhlas povodneho. Nemusi byt ziadna dolozka v zmluve, plynie to zo zakona.

tinatitti
autor
21. apr 2021

@tinatitti veľmi pekne ďakujem