icon

Ako prebieha nástup na materskú dovolenku?

dominik5144
1. aug 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať že ako to bude zajtra prebiehať keďže nastupujem na materskú
Musím mať aj papier z dohodou že mi priateľka dovolí ísť na materskú? Ak áno ako by to malo vyzerať
A čo sa týka priateľki ona musí ísť ma úrad prace sa evidovať keď ešte nejde do roboty alebo ako sa to rieši takom prípade

zuzanockamt
1. aug 2024

@dominik5144 Žiadosť na SP podpísanú zamestnávateľom, tlačivo o odňatí RP priateľke,kedysi bolo potrebné mať aj dohodu,že dieťa preberá do starostlivosti otec, ale teraz to už nie je potrebnéOna sa bude evidovať na UPSVaR alebo môže byť dobrovoľne nezamestnaná a platiť si sama odvody alebo ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov (ak máte viac detí).

zuzinka888
1. aug 2024

@zuzanockamt mozem otazocku. Ak manzel ide na matersku 1.92024- nedela moze? Ci az 2.9 pondelok? A k akemu datumu ziadat odnatie RP. K 31.8. Alebo 1.9. Ci ako pojde 2.9 tak 2.9. Tie datumy mam zmatok🙈. Dakujem.

zuzanockamt
1. aug 2024

@zuzinka888 Môže aj v nedeľu a RP bude do 31.8.

zuzinka888
1. aug 2024

@zuzanockamt dakujem.

zuzinka888
1. aug 2024

@zuzanockamt a ten papier o zruseni mi na UP daju na pockanie? Ci to mam vybavovat uz teraz alebo staci tesne pred nastupom?. Dakujem

zuzanockamt
1. aug 2024

@zuzinka888 Mne dali papier,ale na SP posielali ešte ďalší, pri mužoch ten proces schvaľovania trvá dlhšie, u nás to bol veru mesiac, skúmajú všetko podrobne, keďže ľudia robia všeliake podvody. Mne MD schválili rekordne rýchlo. Asi za dva týždne.

dominik5144
autor
1. aug 2024

@zuzanockamt mne napríklad potvrdenie nedali o ukončení ale že iba podpísala žiadosť na ukončenie tak dúfam že to stačí