Ako riešiť nesúlad reťazovej materskej?
Dobrý deň prajem, rada by som sa informovala, ktorá tomu rozumiete viac ako ja. Moje dieťa bude mať 3 roky 15.10. a termín pôrodu mi vychádza na 8.12. Ak by som isla ako zvyčajne sa chodí 6 tyzdnov pred pôrodom na materskú, reťazová nevychadza. Da sa s tým niečo robit alebo sa nejako dohodnut s gynekológom? Dakujem
Chod 8 tyzdnov,vtedy to vyjde,nie?
Tam je dôležité aby sa dieťa narodila ešte kým nemá mladšie 3 roky
Na matersku musíš nastúpiť, kým dieta dovŕši 3 roky. Tak si to spocitaj. Malo by to k 13.10 pri 8 týždňoch pred.
Pokial vsak už máš TP písaný kvoli tehotenskemu príspevku a pod., veľmi tam nenavymyslas. Mala si "pocitat" od začiatku.
@lienka.7 a nie je to náhodou tak ze o retazovu matersku sa jedna ak sa dieťa narodí do 3 rokov staršieho dieťaťa?
@klarissa25 nie, musíš nastúpiť na MD plynule z RD.
@lienka.7 Dakujem, tak už asi nic z toho nebude
@kimina21 Dakujem, skusim sa spytat ešte gynekológa
prosím ťa, v čom by bol rozdiel keby si stihla porodiť do 3 rokov veku prvého dieťaťa? v čom je výhoda reťazového pôrodu?
@andaluzia12 bolo mi povedané, ze keby stihnem reťazovú budem mat materskú v rovnakej sume ako pri prvom dieťati a ak nestihnem tak budem mat o dost nižšiu materskú
No pokial viem takto to nie je. Riešila som to raz s pravnickou. Ak nechceš aby si mala nižšiu materskú ako predošlú tak nesmieš mat žiadny zdaniteľný príjem. Tzn. Že stačí ak na tie 2 týždne alebo koľko ti vychádza ťa dr výpise na PN (takto v pokročilom štádiu si myslím že nebude problém) a materskú nižšiu mat nebudeš. Známa mala viac ako mesiac medzi materskou a rodicakom a vyriešila to tiež takto. A materskú mala ešte vyššiu ako tú predtým.
@veronika0310 ďakujem krásne
Tak ako píšeš to naozaj nefunguje