Ako riešiť prídavky, keď muž pracuje v Nemecku?
Ahojte prosím viete mi poradiť ? Muž začal pracovať od apríla v Nemecku na tpp. Ja bývam na sk s malým a som na RD , nezamestnaná. Doteraz som brala aj ten prídavok na dieťa 60€. Trvalý pobyt máme všetci traja na sk rovnaka adresa. A mne volali z úradu prácu že mi zastavia tie prídavky. Už aj zastavili , zato že muž pracuje v Nemecku. Že si ma žiadať tam o prídavok. Jeho šéf ale tvrdí že ,mne prídavok zastaviť nemali ,a mužovi mali nemci doplácať tých 190€. Že 250€ by bral jedine keby tam bývame všetci na trvalý pobyt. Na úrade práce vraví pani že mne už 60€ zastavili, a mužovi dáku 250€, lebo toľko sa bere v Nemecku. Viete mi prosím poradiť ako to naozaj je? Ideme volať na centralu do BA ale len po 13 tam sú . Ak viete ako to je prosím ďakujem
@martuska24 drzim palce, bude to nadlho, ale vsetko doplatia
@0silvia0 ďakujem 😊
Ahojte, tak včera som bola na matrike s mužom a predstavte si, pani ani nemrkla a papier potvrdila. Akože úplne zbytočne som sa ja nervovala... No nič chcem sa vám poďakovať za vaše reakcie a ochotu poradiť mi. Takže dnes to pošlem a budem čakať... Pekný deň prajem všetkým ☺️
@martuska24 super teším sa a mala si to nakoniec preložené do slovenčiny ? Či to teda potvrdila v nemčine?
@linki90 nemala som to preložené preto som bola prekvapená
@martuska24 to fakt tak čo robila ceremónie predtým a nechcela to potvrdiť
@linki90 neviem či sa zľakla manžela alebo čo🤭
@martuska24 no hlavne že už to máte a môžte vybavovať ďalej

@kati1303 my sme vypísali tlačivá a poslali do DE. Bohužiaľ už si to musím doriešiť sama