Ako sa prihlásiť na rodičovský príspevok a materskú?
Dievčatá, prosím Vás,konci mi MD, prihlásim sa na Rd a následne do 7 dní na MD z Dnp? Alebo ísť na PN a potom nahlásiť na RP? Ďakujem krásne.
@bublinka1426 ďalšia, čo komentuje k veci 🤦♀️ tvoj názor mi je úplne u prdele. Pýtam sa iné. A áno, zaaaazracne. 😘😘😘😘😘
vidno na tvojej reakcii. dalsia odrbavacka. co sa neopytas na SP? ci na urade prace?
@lienka.7 nie, nestačí, chceme ísť na dobrú dovcu. 😘
@lienka.7 jasne, ze cez PN ku. A keby len na dovolenku. Denne budem jazdiť za kamoškou, čo bude tiež PN. A nie, ani som nedufala, že niekto poradí. Však predsa, vždy to musí byť vymyslená dg, vždy to musí byť odrbavacka. 🤦♀️ ten kon. Ozaj sleparen.
@lienka.7 ty si nepochopila ten sarkazmus? Tak, v tom prípade chápem už ja. 🤦♀️
Skončí ti MD a pokračuješ na RD, keď o ňu požiadaš. Bodka. Mňa napr. počas RD seklo tak, že ma brala sanitka, týždeň som ležala, kým som sa ako tak dala dokopy a ani mi nenapadlo riešiť PN. Veď som nechodila do práce 😉 či sa vraciaš do práce a popri tom budeš brať RD?
Ano zo zakona po materskej dovolenke davas ziadost o priznanie rodicovskeho prispevku na urad prace. Na zaklade toho ze mas dieta do 3 rokov budes poberat rodicovsky prispevok spolu s pridavkom. Do 7 dni od skoncenia materskej mozes ist na pn ak mas preukazatelne zdravotne problemi a bude ti platena zo socialnej poistovne.. Materska sa povazuje ako pracovny pomer. Si v ochrannej lehote.
Neexistuje si materskú z dnp ak ti to nevyjde nakonfigurovať. V tomto prípade sa čaká na pôrod a buď ti vyjde materská alebo materská vo výške rodičovského ak ku dňu pôrodu nebudeš spĺňať 270 dni a platí sa odo dna pôrodu.
@uzivajden25h počas md z dnp neplatis 😘

dalsia co je zazracne chora hned po MD.