Ako sa rozhodnúť?
Baby,žiadam vás o radu.Som na rodičovskej dovolenke,ale za týždeň mi končí,kedže synček už dovŕši 3roky (od septembra chodí do škôlky).Neviem sa rozhodnúť ako postupovať...ktoré riešenie by bolo lepšie.Som tehotná,vo februári nastupujem na ďalšiu rodičovskú....Ale ako s časom,mesiacmi ktoré mi ostávajú.Mám sa zaradiť do evidencie o uchádzačov o zamestnanie či požiadať o predĺženú materskú?
Ďakujem za každú radu 🙂
@veronikapolyova Ja by som v tom prípade (ak dieťa môže byť len na 4 hodiny v škôlke) išla radšej na úrad, raz za mesiac sa tam ukážeš, syn môže byť v škôlke celý deň a ty sa môžeš v kľude pripraviť na ďalší pôrod.
UP, tiez som to tak riesila na par mesiacov a dieta mohlo byt v skolke na cely den.
@veronikapolyova ja som bola na predlzenej RD a v zivote nikto neriešil kolko mam dieta v MŠ...kedze nikomu som nehovorila ze som na predlzenej - to nie je povinnost hlasit v MŠ ak sa nemylim. Maju v tom dieru a ta sa da pekne vyuzit. Svinsky povedane ale to je realita.
Určite UP, keď povieš, že si tehotná a ideš na MD tak ťa nebudú naháňať keďže tehotnú nikto nezamestná.
Samozrejme ze ju budu nahanat - raz je v evidencii tak ako čo? jej odpustia pečiatku? ved to musia uradničky evidovat, dokladovat...nech by to doniesla len ,,pro forma,,.
u nas na urade a myslim si, ze aj inde to moze platit, ak ti pride ta odpoved z profesie ci z ineho portalu na mail...odovzdas vytlacis...a nemusis zhanat peciatku....ja som v tivote na urad peciatku neniesla...
Tak ja som mala asi šťastie na pracovníčku UP, keď som povedala, že som tehu tak som nemusela chodiť tak často, chodila som každé dva-tri mesiace, razítka som nosila a tehotenskú knižku som vôbec neprefocovala - nevyžadovali to.

Poziadat o predĺženú matersku, aspoň sa nemusíš chodiť hlásiť na úrad.