Ako sa vybavuje predĺžená rodičovská dovolenka?
Ahojte kocky, prosim Vas ako sa vybavuje predlzena rodicovska? Staci mi sprava od odborneho lekara, alebo je nejake uradne tlacivo, ktore musi lekar potvrdit? V zamestnani len oznamim, ze zostavam na predlzenej RD, alebo ich musim poziadat o schvalenie? Dakujem
Dievcata viete mi poradit.? Chcem si vybavit predlzenu rodicovsku do 6 rokov lebo dcerka ma zdravotne problemy. Mam aj lekarske spravy ale moja Dr, tvrdi ze nesmu byt starsie ako 3 mesiace. Lenze ja som bola na tom ze tie spravy od doktorov mozu byt max pol. roka stare. tak teraz neviem. prosim poradte
Ahojte potrebujem radu mam predlzeni rod.p papier mi prisiel 30.1 syn mal vcera 3 roky doroboty som volala zesom na predlzenom rodicovskom.Ona mi povedala ze som mala dat mesiac dopredu vediet aze potrebuje odomna papier ze mi to predlzily a este abysom aj ja napisala neaky papier ale neviem aky prosim o radu davaly ste nieco ?
Mam otazku, hladala som ziadost o predlzeni rodicovskeho prispevku pri nepriaznivom stave dietata, ale nasla som len obycajnu ziadost o rodicovsky prispevok, pouziva sa tne isty, ci ho musim ist vypytat na urad? Dakujem krasne
Ahojte chcem si poziadat o rodicovsky prispevok do 6 rokov, s dlhodobo nepriaznivym zdravotnym stavom. Chcem sa spytat kedy je potrebne podat ziadost. Dcera bude mat v novembri 3 roky
Mozem si ziadost podat uz teraz???? Ake mate skusenosti????
@monikachr23
moj maly mal vo february 3 roky a ziadala som koncom decembra a na urade mi povedaly co tak skoro podavam ziadost ze staci mesiac pred dovrsenim 3 roka
Ja tiež hľadám túto špeciálnu žiadosť na nete, no nič nevidím. Mám pocit, že treba požiadať cez klasickú žiadosť a pridať tlačivo "žiadosť o posúdenie zdravotného stavu na účely štátnych sociálnych dávok". Je to tak?
Baby je to iba ta ziadost na ucely statnych socialnych davok na predlzenie rodicaku 🙂 najidelnajsie podavat tak 2-3 mesiace pred.
@dadulienka28 Čiže stačí podať tú žiadosť o posudenie zdravotného stavu a doložiť všetky možné lekárske správy?
Dobre rano, vedel by mi niekto poradiť, ze teraz som s malou na predlzenej RD do 6.10.2018, dalsie predlzenie uz nebudem vybavovat, kedze zdravoty stav sa zlepsil, a malu by som chcela dat do skolky, len neviem, ci uz mozem od septembra, alebo az od oktobra,,
@fidorka7 dobry den, ja som si pred niekolkymi rokmi ziadala o predlzenie rodicovskeho prispevku. stala sa mi vec ktora ma zaskocila. viete mi poradit?
syn mal tri roky v septembri. ziadost som si davala zaciatkom jula, aby som vedela na com som. ci mi ho predlzia laebo nie. ci hladat pracu .....
predlzili mi ho, ALE nie od oktobra, aby som plynule presla do predlzeneho ale od jula (od datumu ziadosti).
predlzili mi ho na tri roky. ale nie do septembra ked mal sest rokov, ale do toho jula, ako som ziadost podavala.
vlastne mi to skratili o dva mesiace.
je to takto stale, ci to bola nahoda?
nerozumiem preco je to takto.
teraz by som si chcela predlzit zo zdravotnych dovodov s dalsim synom.
mam ten isty problem. syn je narodeny v septembri.
kedy mam ziadat o predlzenie aby som zasa o nejake mesiace neprisla? a zaroven aby som to stihla a ne mali sme poberanie prerusene.
vdaka za radu.
dufam ze to bolo zrozumitelne napisane 🙂
Ahojte, som na predlzenej Rd platenej s malou, môžem popri tom pracovať na dohodu?
Dobry den chcela by som sa informovat.Syn ma 2a pol roka prijali ho od septembra do školky lenže po narodeni bol operovani a od vtedy je sledovany desiatimi lekarmi a byva aj často chory.Chcela by som len vediet ze ked ho dam do školky či možem počas pobytu v školke žiadat o predlzenu rodicovsku zo zdravotnych dovodou.Kedze ma 3roky az vo februari.Bojim sa toho ze ked budem ziadat o predlzenie,ze tam budu brat uz do uvahy to ze je v skolke tak naco predlžit.Dakujem za každu informaciu.
Ahojte, ako dlho trva kym urad odpovie na ziadost???
@monikachr23 z hruba mesiac
Ok dakujem
@monikachr23 niet začo ja idem tiez vybavovat na dalši mesiac
Ahojte mamky,chcem sa opýtať podala som na úrade znova žiadosť o predlženie ,ak by to zas neschválili druhy krát môže sa odvolať či už nie ?
Je tu prosim niekto kto poziadal o predlzenie materskej a neschvalili ?ako postupovat?odvolat sa?ci?poprosim o radu
Môžem vybaviť predĺženú MD (alergia) 3r. a dat dieťa normálne do škôlky? a ja ísť do prace? Aspoň na dohodu? Ci musím ostať doma??
@ivkapetko1 mozes ist do roboty
@majusqa77 a normálne brat plat na zmluvu a zároveň brat aj rodičak??
@ivkapetko1 ano
Dobrý deň, prosím pekne viete mi poradiť či sa dá vybaviť predlzen
@mwt neviem ako kde ale ja som prave dnes bola zaniest vyplnene papiere na urad prace a pani mi ich nezobrala že ich mám doniesť presne keď budeme mať tri roky a oni majú 30 dni na vyjadrenie

@elanor ďakujem za rady😉