Ako sa vybavuje predĺžená rodičovská dovolenka?
Ahojte kocky, prosim Vas ako sa vybavuje predlzena rodicovska? Staci mi sprava od odborneho lekara, alebo je nejake uradne tlacivo, ktore musi lekar potvrdit? V zamestnani len oznamim, ze zostavam na predlzenej RD, alebo ich musim poziadat o schvalenie? Dakujem
@lenkavrananova dobrý deň ja som podávala žiadosť na úrad 2.1.2019 na predĺženie zo zdravotných dôvodov.Maju nato 30dni kým pošlú spätnu odpoveď.Maly moj ma 3roky vo februári 17teho.Do škôlky ak predĺžia zo zdravotných dôvodov môže chodiť len na 4hodiny.Nie viac potom je predĺženie kvôli zdravotnému stavu zbytočne.Tak čakám že tento týždeň mi už príde rozhodnutie.
@olijanko17 nie je pravda co píšeš. Je to presne naopak. Ak je platená predĺžená rd zo zdrav dôvodov môže chodiť do školky na celý deň. Ak je predĺžená neplatena rd môže chodiť len na 4h
@luliu Voči škôlke som napísala len názor.Len si myslím že k čomu je dobré žiadať na dieťa predĺžený rodičak platený a v zápätí dať dieťa na 8hodin do škôlky.Tak potom také zdravotné problémi dieťa nemá.Alebo je ďalšia možnosť využiť dieťa vo svoj prospech.Len chcem iba tým povedať keď už žiadam zo zdravotných dôvodov platený rodičak tak preto že to dieťa je vážne choré a nebudem ho posielať do skolky.
@olijanko17 nikdy nevies, aku moze mat dieta diagnozu. Aj dietatko s vaznou dg moze castokrat chodit do skolky a rp sluzi na pokrytie vydajov, rehabilitacii, zdravotnych pomocok. Takze neodsudzuj, ak nepoznas podrobnosti
@majusqa77 ale veď ja nikoho nesudim,ani to není v mojej kompetencii niekoho súdiť.Ja mam syna zo zdravotnými problémami od jeho narodenia.Mal aj veľkú operáciu a nedávali mu žiadnu šancu na prežitie.Ale chlapčeka nám zachránili a je tu snami 3rok chvalabohu..Tiež si žiadam o predĺžený rodičak ale kvôli tomu aby som sa mu venovala nie preto aby som ho dala do škôlky.A ak som niekoho urazila tak ma to mrzi Majka.
Baby prosim vas dcera ma 15.3. 3 roky a ja mam termin porodu 5.4. Dcerka nastupi do skolky az 9/2019. Narok na MD nemam nakolko som nezamestnana. Mam si vybavit neplatenu rodicovsku na ten cas do porodu? Asi to musim nejak vykrit ten cas medzi vsak?
Ahojte chcem sa spytat , zeny ktore poberate predlzeny rodicovsky prispevok plateny , moze sa pracovat???
Zacala som brigadne robit, a neviem kolko mozem odrobit hodin a zarobit penazi.
Za kazdu odpoved velmi pekne dakujem
@monikachr23 môžeš pracovať koľko chceš, aj na plný úväzok a aj dieťa môže byť v škôlke
@luliu a na koľko hodín môže byť v škôlke?
@lenkavrananova keď je platená, tak celý deň. Ak neplatena tak len 4 h
Ahojte zienky. Prosim o radu.Som na predlzenej neplatenej rd a ked mala dcera 4r diagnostikovali jej astmu a teda byva casto chora...da sa este vybavit platena rd alebo to zanika po 3rokoch dietata
@luliu dakujem pekne za odpoved
@fidorka7 dobrý deň, môžem sa niečo opýtať?
Ahojte, prosím o radu, v práci som musela dať výpoveď kvôli zdravotnému stavu dieťaťa, teda ostávam na predĺženej rodičovskej dovolenke, ktorú už mám aj vybavenú. Pracujem ešte do konca mesiaca, chcem sa opýtať čo a kde treba nahlásiť? ďakujem
Babenky prosím o radu. Môžu mi schválit aj platený rodičak keď maly nerozpráva a narušený vývin reči? Chodí do škôlky ale je so svokrou, pracuje tam ako učiteľka. Ma ho v triede. Na celý deň. A ja pracujem. Mam to skúsiť? Ďakujem za všetky odpoevde
@veronika1603 za pokus nič nedáš, záleží na šťastí aký posudkovy lekár vás bude riesit
@luliu ďakujem. Veru áno za pokus to stoji. Chcela som len vedieť ci s takou diagnózu niekto už uspel
@veronika1603 ak neuspel, neznamená, že neuspejes ty a naopak. Skus....
@luliu ďakujem, skúsim to😊
@veronika1603 ano
@veronika1603 ak chces napis mi
@lenka_samorin Ty pletieš okresný úrad a UPSVaR a taktiež rodičovskú a materskú dokopy.
Podáva sa tak, ako písala
@fanta3 , schválenie trvá 30 dní. Buď To schvália na dobu určitú, alebo do 6. rokov, záleží od diagnózy. V práci oznamuješ Ty, ale nie sú Tí povinný držať miesto.
Ahojte. Prosím o radu. Vlani nám predĺžili platenú rodičovskú dovolenku na jeden rok. Ako sa postupuje pri opätovnej žiadosti na predĺženie? Ďakujem
@chaarliizee do terminu ktory mas uvedeny na posudku dolozis zdr.zaznami za posledny rok
@9lf9 ďakujem. A žiadosť netreba vypisovať už od obvodného?
@9lf9 a netreba počkať na výzvu od úradu kým pôjdem zaniesť správy? Príde vôbec niaka výzva? Lebo mne na úrade povedali že potom mám ísť do tých čísiel dverí ktoré bude napísané na vyzve

@chocky11 ahoj ja sa chcem opýtať tiež idem vybavovať predĺženú rodičovskú zo zdravotných dôvodov malý bude mať 3 roky 3.marca takže kedy mi stačí ísť na úrad podať žiadosť? Chcem ísť začiatkom februára a koľko to trvá kým schvália a príde misky papier že mi predĺžil i? A do zdravotky netreba ísť ohlásiť že zostávam na predĺženej? A ako je to zo škôlkou koľko hodín môže byť v nej.mozem pracovať?