icon

Ako sa vybavuje predĺžená rodičovská dovolenka?

evitka83
9. apr 2017

Ahojte kocky, prosim Vas ako sa vybavuje predlzena rodicovska? Staci mi sprava od odborneho lekara, alebo je nejake uradne tlacivo, ktore musi lekar potvrdit? V zamestnani len oznamim, ze zostavam na predlzenej RD, alebo ich musim poziadat o schvalenie? Dakujem

9lf9
15. jan 2020

@lenkavrananova ak neprides sama so toho datumu tak poslu vyzvu ale naco cakat na nu ked na posudku mas datum dalsej kontroly

9lf9
15. jan 2020

@chaarliizee uz netrebalo uz pri opatovnom ktory pokracuju plynule

lenkavrananova
15. jan 2020

@9lf9 ok dik len neviem do ktorých dverí mám ist

chaarliizee
15. jan 2020

@9lf9 v Tom rozhodnutí mám tak písané,že predĺžené mám do 31.7.2020. Nemám tam nic písané o kontrole 🙄

luciac
15. jan 2020

Dobry den prajem. Chcem poprosit o radu. Maly bude mat v marci 5 rokov a od min.roka mu zacal ekzem. Ale teraz pred mesiacom sa mu poriadne zhorsil cele nohy ma. Dnes mi sestricka povedala, ze na ekzem mozem pozziadat predlzeny. Tak sme boli u koznej ta to potvrdila. A este mi sestricka, ze mam ist na imuno. Chcem sa spytat da sa to ziadat aj takto, ked uz ma 5 rokov? A na imuno ho objednali az na april. Nemám sa objednat niekde skor? Aby som to co najskor vybavila?ci oni aj skor vedia ak schvalia vyplatit. Ďakujem za odpoved.

fanta3
5. feb 2020

@r_d dakujem za odpoved 😄moj prispevok je vsak z roku 2017 a uz predlzeny rodicak mam za sebou a aktualne som na opatrovatelskom. 😀 V kazdom pripade odpoved urcite niekomu dalsiemu pomoze a mna to celkom pobavilo 😉 (bez urazky). Ste zlata, ze ste si dala namahu odpovedat 👍

kishha
18. feb 2020

@luciac ahoj,zistila si nieco? Tiež chcem žiadať o predĺženie na syna ktorý má 5rokov. Dá sa to?

luciac
18. feb 2020

@kishha ano da.. dala som papiere a cakam..

kishha
18. feb 2020

@luciac no super tak to skúsim, ale to budú rátať od vtedy ako podám žiadosť a schvália však? Lebo niekde som čítala,že by mali spätne doplatiť sumu čiže od 3rokov do 5tiach no podľa mňa to je hlúposť

luliu
18. feb 2020

@kishha odo dňa podania žiadosti ti doplatia, nie od 3r

kishha
18. feb 2020

@luliu ďakujem, presne to iste som si myslela 🙂

luciac
19. feb 2020

@kishha ano tak.. lebo moj mal sice problem od 4 rokov, ale neriesila som to s odbornikom ani ma to nenapadlo, ze sa da na to predlzena.. ale bola by som stastna aj za rok.. uvidime ci schvália.. lebo za chvilu uz bude 30 dni.. a stale nic..

kishha
19. feb 2020

@luciac no ja by som si chcela predĺžiť lebo doteraz som bola s mladším na rodičovskej a končí mi v júli. No a starší má oslabenú imunitu a za mesiac dokáže byť aj 3x chorý.
Nech idem si predstaviť byť popri Tom zamestnana

luliu
19. feb 2020

@kishha a chodíte aj do nejakých odborných ambulancii? Lebo to, že je chory typu pediater, tak to je malá šanca na schvalenie

safranky
19. feb 2020

@kishha na toto pochybujem ze vam schvalia...mne neschvalili a to moja dcera je chora kazdy mesiac mala zapal pluc, zapal priedusiek , potom jej zistili silnu alergiu na roztoce a pri tomto mala diagnostikovanu astmu...takze rok vkuse kortikoidne spreje...a zamietnute bez naroku na odvolanie...ked mam dieta chore na to sluzi ocr...

kishha
19. feb 2020

@luliu áno na alergo aj na plucne

kishha
19. feb 2020

@safranky za pokus to.stoji. kazdí ma pravo to.skusit, mám potvrdenia od odborných lekárov a nevypisovala som tu ďalšie diagnózi.

luciac
19. feb 2020

@kishha jasne skus za pokus nic nedáš...

safranky
19. feb 2020

@kishha vsak ale my ti nezakazujeme aby si si to nepodavala...myslim ze si tu pisala preto aby si aspon cca vedela ake s tym maju skusenosti druhe matky...a teraz ked ti niekto napise svoje skusenosti sa ohanas svojimi pravami...ved na buduce si zajdi na urad a nepis o rady na MK.

safranky
19. feb 2020

@safranky podaj by ti to schvalili...ja ti to prajem....skus uvidis...zevraj vela zrobi aj to, kto ti to posudzuje...uvidis

vlasulka
Autor odpoveď zmazal
luliu
23. feb 2020

@vlasulka treba skúsiť, môžete mať šťastie, je jedno, čo ti kto povedal. Za pokus nič nedas

jutka1509
Autor odpoveď zmazal
safranky
24. feb 2020

@jutka1509 ved ale predcasniatka mali automaticky predlzenu,,,ci uz ani to nie??

luliu
24. feb 2020

@safranky nikdy nemali automaticky

jutka1509
Autor odpoveď zmazal
safranky
26. feb 2020

@jutka1509 no to bolo povedane aj mne....je to aj o osobe ktora to posudzuje...ale ked ma niekto taketo problemy a nema narok...tak je to smutne...

jajinka17
13. máj 2020

@jutka1509 môžem sa prosim vás opýtať aký datum ste sem napísali?pokračovanie ako mi končí rodičovský príspevok po troch rokov?dakujem

veronika1603
13. máj 2020

@jajinka17 mne na úrade práce kazala ze keď 2. 12 mal malý 3 roky tak od 1.1 napísať ze si žiadam. V januári mi došiel posledný rodičak za december tak od 1.januara

jajinka17
14. máj 2020

@veronika1603 ďakujem veľmi pekne..