icon

Ako sa vysporiadať s únavou na materskej?

Dnes o 15:49

Ahojte zeny,
idem na vas s otazkou ohladne unavy. Mam 2 male deti (5 a 2,5r), takze uz taham doma viac ako 5r, a som na ne viac menej sama, muz vela robi. Mam uz cez 30 a neviem ci je to aj vekom alebo co je vo veci, ale ja som stale strasne unavena, ledva sa hybem, posledny tyzden by som si najradsej s detmi lahla na obed a nic nerobila lebo sa uz vazne citim vycicana z energie, a to mam uz tento rok nastupit do prace, ale takto vobec neviem ako to budem zvladat. Snazim sa najst aj cas na seba a raz do tyzdna chodim cvicit, nech trochu vypadnem zo stereotypu deti domacnost, ale aj to mi je malo, no s detmi nema velmi kto byt, takze som vdacna aj za ten kusok casu, co pre seba mam. V noci spime dobre, takze tam pes zakopany nebude.
Mate alebo mali ste to aj vy tak? Skor mi to pride taka psychicka unava, nikdy v zivote som takato unavena nebyvala.

domkakvet
Dnes o 15:55

@anonym_autor tvoj muz vela pracuje, ale to neznamena, ze by si nemal najst cas ti pomoct.

anonym_bce0ac
Dnes o 15:57

A ste s peniazmi natesno?
Asi nie, ked si stale doma s detmi.
Tak ked muz tolko pracuje a ak dobre zarobi, tak k detom castejsie opatrovatelku a Ty viac casu bez nich.

anonym_086fdc
Dnes o 16:16

A co ti vtom brani si lahnut s detmi na obed??nieco ti ujde doma???Alebo co ti vtom brani??Aj ja som si s malym pospala na obed,spime vzdy cela rodina aj s muzom si dame vzdy slofika tak od 1 do 3 poobede.Clovek naberie energiu na dalsiu cast dna,neni tak vecer k.o.

anonym_f9d449
Dnes o 16:54

@anonym_autor
s vekom to nic nema. Mam po 40tke, 3 deti do 6 rokov, momentalne kojenca. Keby mam len 5 a 2,5 rocne, som v pohode. Chodia do skolky?
Ale boli casy - choroby, to som bola odrovnana. Cez den si kludne pospite vsetci. Pokial si nim non stop s malym doma, je to o hubu ale ved chodte von, plavat atd. Obcas si zaplat opatrovatelku.

anonym_10d8bf
Dnes o 17:07

tiež to mám ale dieťa len 1 už chodi do školy ale tá únava neskutočná
idem na krv kvoli železu a davam sa dokopy po fyzickej a psychickej stránke
spim aj cez deň
ked sa ranó dobre nevyspim tak celý deň naprd
pomáha ked sa viac hýbem na vzduchu ale osamote

olimuc
Dnes o 17:24

Nechyba ti zelezo? Alebo nejaky iny problem? Uz nemas take mini deti… alebo uz si vyhorena?Ano nastup do prace a kym sa zorganizujes to bude narocne, ale hlava pojde inym smerom

kapanek1
Dnes o 17:37

Tiez som sa takto nanic citila kym som bola doma na materskej/ rodicovskej a dvoma detmi. Rutina a stereotyp. Mne pomohol nastup do prace, uz mam ine "problemy" a na deti sa tesim vzdy ked po ne idem do skolky a asom s nimi trpezlivejsia. A vsak zas choroby, zavreta skolka a ja nemozem byt s nimi doma ked treba. To je ta tienista stranka.

anonym_9e4d06
Dnes o 22:14

Mám iba 1 dieťa, tiež 2,5 ročné, a dala som ho raz do týždňa do pripravky do škôlky, cca 3 h. Nič lepšie som urobiť nemohla. Oddych pre mňa, a on je tam rád, spolupracuje, reč sa mu výrazne zlepšila. Takže win win 🙂