icon

Ako si navýšiť materskú?

agneskas
3. jan 2021

Ahojte potrebujem súrne poradiť🙏
Manžel je zamestananec (zamestnáva sám seba :D) a tiež SZČO a má aj sro....proste všetko.... Ja mám termín v polovici apríla a momentálne poberám rodičovský 380 € na 2 ročnú dcérku. Chcela by som vedieť, či vôbec môže manžel poberať materskú, ako si ju navýšiť na max... Niekedy sa to dalo zvýšením odvodov za posledné 3 mesiace....ako je to dnes?
Alebo je možnosť, že ja pôjdem na mateskú a on bude poberať rodičovský...ale vyrátaný z minimálky?

Vopred veľmi pekne ďakujem za info. Agi 🙂

dominika_sk
3. jan 2021

Subeh rodičovskej a materskej nie je možny. Ty možeš byť na materskej s mladšim dieťaťom a on so staršim.

agneskas
autor
3. jan 2021

Aha a môže si navýšiť manžel materskú, lebo z minimálky by to nebolo asi nič moc 🙈

mogaa
3. jan 2021

@agneskas platia rovnaké podmienky ako pri žene.....čiže ak je poistený min.270eur ako zamestnanec, treba zmeniť zamestnanie a tam odpracovať (bez PN a OČR)min. 90dní.....nemôže to byť vo vlastnej firme, to vyhodnotia ako účelové......

mogaa
3. jan 2021

@agneskas teoreticky sa o dá urobiť tak že on prejde na MD so starším dieťaťom a ty ostaneš doma na MD s mladším.....súbeh 2MD je možný, ale nie je možný súbeh MD a RD......